• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1188617  autor: johnkrasinskipl922990
 01 mar 2025, 18:17
Witam,

Play podniósł mi abonament, bo inflacja. No to ja w takim razie przenoszę numer.
Szukam oferty, nie musi być abonament, do 20 zł.
Obecnie mam za darmo rozmowy, sms-y i mmsy oraz 10 GB internetu w play, a także play now, którego nigdy nie używałem.
Najlepiej do 20 zł w tej cenie bym szukał oferty. Najlepiej zasięg porównywalny z play.
Proszę o pomoc w wyborze.

Pozdrawiam
 #1188619  autor: KC-KARLOS
 01 mar 2025, 20:20
johnkrasinskipl922990: podwyżkę miałeś niewielką, więc ja bym pozostał w swojej ofercie, jeśli masz pakiet 10 GB z późniejszym lejkiem 1 mbps. Play Now to pakiet podstawowych kanałów tv dostępny w telefonie lub na max 3 innych urządzeniach w cenie abonamentu komórkowego.
Jeśli chcesz więcej internetu, za 20 zł masz np. tani abonament w Virgin na czas nieokreślony - ale to też Play, a za wejście do oferty pobierają 30 zł aktywacyjnego. Więc słabo.
Na kartę za 20 zł możesz dostać no-limity na minuty i smsy + 10 GB w Mobilnym Telegrosiku (MVNO Playa) na kartę. Zasięg i zasilenia Play.
Naginając budżet o 5 zł, możesz mieć no-limity i 30 GB (niewykorzystany net przechodzi na następny miesiąc) w Mobile Vikings, a pierwszy miesiąc możesz mieć za złotówkę. Jedna z najlepszych ofert na zasięgu Playa - i to bez umowy (byłbym w tej sieci, gdyby nie Orange Flex).

Vectry nie polecę na dłuższy czas niż na rok. Postawa to też no-limity + 30 GB za 20/mc, po roku 25, a w kolejnym 30 zł, itd.
Ewentualnie za 15/mc mamy no-limity i 10 GB, więc budżet na abonament zaczniesz przekraczać dopiero za 2 lata czyli w 2027 roku (w 2026 roku cena wyniesie 20/mc).

Alternatywnie na zasięgu T-Mobile jest Heyah01 (subskrypcja) - no-limity i 20 GB za 19,99/mc. Pierwszy miesiąc za 1 zł.
Albo Nju na kartę (zasięg Orange) - w usłudze nju19 po cennikowym wykorzystaniu 19 zł/mc masz też no-limit na minuty/sms/mms + 20 GB + w bonusie 12x po 200 GB/mc ekstra w promocji.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188624  autor: KC-KARLOS
 01 mar 2025, 21:12
johnkrasinskipl922990: Plush byłby spoko, ale na własną odpowiedzialność, a cena spada, jeśli weźmiesz 2 numery w planie M. A jest korzystniejsza oferta na 2 numery - w nju (abonament i subskrypcji). 3 miesiące za darmo przy przenoszeniu numeru.
Jeśli Tobie zależy na zasięgu Play, to polecam Vikingów za te 25 zł od 2go miesiąca.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟