Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Potrezebuję przenieść numer z nju na kartę (niestety 6 msc nie wykonałem połączenia i mnie wywalili z abo) do jakiegokolwiek innego operatora. Może byc nawet e-sim. Musi być jednak spełniony warunek, aby wniosek o przeniesienie złożyć zdalnie i potwierdzić też zdalnie, aby nie podpisywać żadnych wniosków papierowych. Karta kurierem lub do paczkomatu. (rodzina odbierze) Zero salonów, bo rzadko jestem w kraju.
W nju już dawno mnie nie było, ale czy nie masz tam dostępu do "powieki"?
Jeśli koniecznie ma być przeniesienie to całkowicie przez internet powinno się udać w Heyah01, RedBullMobile, MobileVikings, ale tam wcale nie będzie najtaniej zaparkować. Będąc w kraju przeniesienie mógłbyś załatwić podczas jednej wizyty w salonie wybranego operatora.
Potrezebuję przenieść numer z nju na kartę (niestety 6 msc nie wykonałem połączenia i mnie wywalili z abo) do jakiegokolwiek innego operatora.
Nie potrzebujesz . Skoro pamiętanie o aktywności raz na pół roku jest dla Ciebie problemem, to jednak nie rozważaj pozostania w nju (usługa po wieki wymaga albo wysłania SMS-a co 3 mies., albo doładowania co niecałe 6 mies.), lecz zmigruj numer do Orange (płatny SMS o treści FREE na nr 601). Stracisz to co masz na koncie to jedyna wada, ale odtąd w Orange po każdym doładowaniu będziesz mieć roczną ważność numeru na odbieranie.
W pełni zdalne przeniesienie itd. o czym piszesz jest tylko w ofertach, które są zbyt drogie by w nich leżakować numer.