• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1185872  autor: effundo
 12 sty 2025, 09:37
Dzień dobry i miło mi cię poznać, mój pierwszy post :)
Przepraszam za moje słabe umiejętności języka polskiego, nie jestem native speakerem, więc używam tłumacza.

:arrow: Moja sytuacja
Od 5 lat korzystam z pakietu Orange „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu + pakiet GB (wersja cykliczna)” za 30 zł co 30 dni.
Ogólnie jestem zadowolony, a zgromadziłem 570 GB na internet plus 1505 GB bonusu BIZD.

Kilka miesięcy temu wyprowadziłem się z miasta i potrzebowałem internetu stacjonarnego. Ponieważ opcji tutaj jest bardzo mało i są drogie, zdecydowałem się używać mojego drugiego telefonu jako hotspotu dla głównego telefonu i laptopa, aby nie degradować baterii głównego telefonu i ponieważ mam tak dużo dostępnych GB.

:!: Dwa problemy
1) Jestem trochę zmęczony sytuacją „dwóch telefonów”, gdzie jeden ma SMS-y i rozmowy telefoniczne i daje internet, a drugi jest tylko do internetu.[/l
2) Trzy dni temu miałem intensywny dzień, w którym spędziłem ponad 10 GB w ciągu jednego dnia. Od tego czasu mój internet jest często nieobecny lub bardzo powolny. Zastanawiam się, czy to dlatego, że jest jakiś limit na hotspot lub dzienne użycie? Nie mogę nic znaleźć w regulaminie. W każdym razie nie czuję, żeby moja sytuacja była wiarygodna.[/list]

:?: Czego szukam
    Rozwiązania z dwoma simami, jednym dla mojego telefonu komórkowego i jednym dla modemu/routera do połączenia z laptopem.
    Sposobu na przedłużenie ważności i wykorzystanie dostępnych GB płacąc jak najmniej
    Jeśli chodzi o połączenia i SMS-y: Chciałbym mieć ich trochę, ale nie potrzebuję ich aż tak dużo. Zakładam, że operatorzy i tak dają nielimitowane, więc lepiej tak niż nie. Dzwonię w zasadzie tylko na jeden numer, do mojej żony. Jeśli istnieje rozwiązanie z samym internetem, które jest znacznie tańsze niż miesięczna opłata za SMS-y / połączenia, mógłbym to rozważyć.
Czy jest takie idealne rozwiązanie, żeby wydać mało i zużyć bardzo mało, żeby zachować wszystkie moje giga i mieć dodatkową simkę na modem?
Jeśli nie, to jakie mam opcje w Orange?
A może nawet zmiana operatora? Chociaż straciłbym 2TB internetu.

Bardzo dziękuję za wiedzę i wsparcie!
 #1185934  autor: Archi334
 13 sty 2025, 18:47
Polecam wykupić nr np w plusie i po jednym dniu przenieść do Orange. Tam za zgody marketingowe dostaniesz 1TB netu wazny rok bez dodatkowych opłat. Druga z rozmowami bez limitu jak wolisz najtaniej będzie w cross mobile 9.99zl/m rozmowy SMS i 10GB
 #1186006  autor: effundo
 15 sty 2025, 13:51
Archi334 pisze:Polecam wykupić nr np w plusie i po jednym dniu przenieść do Orange. Tam za zgody marketingowe dostaniesz 1TB netu wazny rok bez dodatkowych opłat. Druga z rozmowami bez limitu jak wolisz najtaniej będzie w cross mobile 9.99zl/m rozmowy SMS i 10GB
Dziękuję za sugestię.
Odnosisz się do tego? To jedyna rzecz, jaką mogę znaleźć z 9,99 i odnosi się do 10 GB.
https://www.orange.pl/internet/internet ... ACTIVATION

Ale dwa problemy:
- jak wliczane są rozmowy i smsy?
- to umowa na 24 miesiące, więc nie wydaje mi się, żebym mógł ją połączyć z 1 TB.