• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1181683  autor: waflewryju
 22 paź 2024, 14:43
Mam obecnie w Plush na karte numer zarejestrowany na ojca
(ale to moj numer i ja go od zawsze uzywam)
25 zł / 10-15 GB

Chciałbym:
1. przerejestrowac numer z ojca na moja firme (jdg)
2. wejść w lepszą ofertę, którą mógłbym wrzucać w koszty jdg
[opcjonalne] fajnie byłoby (bezpłatnie) zautomatyzować opłacanie telefonu

wymagania:
- zasięg Plusa
- max 25 zł / mc

Jak to najlepiej rozegrać?
Czy Plush abo 25 zł/40 GB to najlepsza opcja?
 #1181684  autor: KC-KARLOS
 22 paź 2024, 14:54
waflewryju: musi to być zasięg Plusa? Bo za 25 zł (20,33 zł netto) możesz mieć fajna i korzystną ofertę - zautomatyzowaną - u Vikingów, też dla JDG, czyli za odnowienie pakietu dostaniesz FVAT.
Wszystko bez limitu w Polsce + 30 GB. Net przechodzi niewykorzystany na kolejny miesiąc usługi. I nie zaskoczy Ciebie za rok podwyżka abonamentu, bo nie mają w zwyczaju podnoszenia opłat, co najwyżej więcej GB wpadnie.
Pamiętaj, że masz też WiFi Calling, który zastępuje w domu lub gdziekolwiek jesteś podłączony po WiFi zasięg komórkowy.
Info > https://mobilevikings.pl/pl/dlafirm/

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1181705  autor: waflewryju
 22 paź 2024, 22:44
Raczej tak.
Nie mam czasu/nie chce mi sie testowac kolejnych sieci.
Przykladowo sprawdzalem kiedys Heyah (ktore w teorii powinno byc najlepsze - mapy nadajnikow) i zasieg byl tragiczny, dziwne rzeczy sie dzialy.
Wszystkie APNy itd. poprawnie skonfigurowane, oczywiscie.

Dzieki, widzialem oferte Vikingow tylko nie wiem, jak byloby u mnie z zasiegiem Play.

Okazalo sie, ze mam jeszcze 50 zl na koncie w Plush, wiec wroce do tematu za 2-3 mc, moze uda sie w miedzyczasie przetestowac zasieg Play.
Sory w sumie za zawracanie glowy w takim razie, bo pewnie oferty sie cos tam zmienia :(
 #1181711  autor: KC-KARLOS
 23 paź 2024, 00:42
waflewryju: wątek może zostać, poza tym prywatnie możesz za 1 zł kupić kartę z nowym numerem u Vikingów przy użyciu kodu rabatowego VIKINGSTUDENT dający też 200 GB gratis na start, albo kupić starter Play z pakietem danych na start za 5 zł. Świetna sprawa na testy, zanim zdecydujesz się na zmianę, a fioletowi biją z zasięgiem Plusa na głowę i niekiedy często z jakością.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1181766  autor: waflewryju
 23 paź 2024, 22:36
KC-KARLOS pisze:
poza tym prywatnie możesz za 1 zł kupić kartę z nowym numerem u Vikingów
Gdzie takie cudo dostanę? Chyba nie zrozumiałem do końca o co chodzi :lol:
KC-KARLOS pisze:
albo kupić starter Play z pakietem danych na start za 5 zł
Któryś konkretny byłby najlepszy czy bez różnicy?

Najlepiej jakbym mógł przetestować Vikinga / zasięg Play za 5 zł i bez wychodzenia z domu (eSIM?)
 #1181773  autor: KC-KARLOS
 24 paź 2024, 09:24
waflewryju: cudo dostaniesz na stronie Mobile Vikings.
Musisz wybrać starter, który zawiera napis np. 6 GB na start. Jeśli nie znajdziesz takiego oznaczenia - nie kupuj takiego startera. 6 GB wystarczą na testy.
No przy eSIMie to Mobile Vikings z nowym numerem to świetna opcja, bo zamawiasz i masz kartę po odebraniu wiadomości email nie ruszając się z domu. Bez kuriera. W formularzu zamówienia zaznaczasz odpowiedni rodzaj karty. Nie zapomnij o kodzie rabatowym, inaczej za pierwszy plan zapłacisz połowę jego wartości zamiast 1 zł.

#1185316  autor: waflewryju
 05 sty 2025, 13:47
Ok, chcialem sie wreszcie zabrac za testy zasiegu Play (u MV)

@KC-KARLOS
Czy kod:
VIKINGSTUDENT
nadal aktualny?

Co prawda nie potrzebuję aż tyle neta, ale chyba najlepsza opcja u MV to teraz:
sub 120+400 GB / 35 zl

btw. czy pojawilo sie jakas oferta lepsza niz MV?
 #1185318  autor: KC-KARLOS
 05 sty 2025, 13:53
waflewryju: ten kod jest aktualny (promocja trwa do końca sierpnia 2025), w przypadku użycia tego kodu nie skorzystasz z innej promocji z ekstra GB co miesiąc, które nie podlegają kumulacji. Czyli przy Subskrybcji w opcji najwyższej (wartej 45 zł) w pierwszym miesiącu za złotówkę dostaniesz 180 GB podstawy + 200 GB jednorazowego bonusu (schodzi jako pierwszy), oba salda GB są ważne 31 dni.

#1185354  autor: waflewryju
 05 sty 2025, 16:25
No to spoko, bo chcialem najpierw sprawdzic zasieg przy opcji:
nowy numer na karte + kod VIKINGSTUDENT

i dopiero potem ewentualnie, jesli wszystko w porzadku, wziac opcje:
przeniesienie z innej sieci na sub w pakiecie 35zl/120+400GB

Dzieki za cala pomoc, bede testowal na dniach