Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Nowy operator wirtualny Cross Mobile - nolimit rozmowy, smsy, mmsy + 10 GB internetu (uwaga! brak pakietu w roamingu) - 9,99zł przez pierwszy rok. Umowa na czas nieokreślony. Miesiąc gratis dla przenoszących numer.
Ewentualnie jeśli nie potrzebujesz mmsów to Fakt Mobile - 15 zł nolimit rozmowy i smsy + pakiet 1GB za 3zł.
@kompleksowy
T-Mobile - stary pakiet S aktywowany TYLKO kodem USSD. Nominalnie 20,- zł za +29 dni. Przy wykorzystaniu bonusu +10% za doładowanie >=35,-zł przez www.doladowania.t-mobile.pl można obniżyć cenę do 18,- zł. NL rozmowy + SMS-y + MMS-y + 1GB. Czasowe bonusy GB za doładowanie i coraz rzadsze promocje transmisji danych.
Witajcie w Nowym Roku.
Czy z początkiem roku coś się zmieniło jeśli chodzi o ofertę zbliżoną do moich poszukiwań? Nielimitowane rozmowy, sms, mms i mało internetu (lub internet w pakiecie za dodatkową opłatą)?
Mamy coś podobnego na rynku?
@kompleksowy
Najprawdopodobniej nie można już aktywować starego pakietu S za 20/18 zł w T-Mobile. Możliwa jest tylko kontynuacja aktywowanego wcześniej.
Pozostałe oferty bez zmian.
Mój januszowy łeb podpowiada mi - NL za 1zł w Orange aktywowany co drugi dzień. Masz wtedy nie limitowane mms'y także i to za ~15PLN/mies. Problem w tym, że poszukujesz mało internetu, a w tym przypadku będą to dziesiątki GB/miesiąc
nie pamiętałem że istnieją , co to za operator ? jakoś częściej padała na forum podpowiedz fakt mobile a nie lajt mobile?
pytanie czy wielu korzysta i jest zadowolonych ?
kompleksowy: Fakt Mobile to taryfa-oferta prowadzona przez Playa we współpracy z wydawcą Faktu i portalu Onet.
Lajt Mobile to operator wirtualny prowadzony przez Telestradę, na bazie zasięgu i platformy billingowej Plusa.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
Lajt Mobile to operator wirtualny prowadzony przez Telestradę, na bazie zasięgu i platformy billingowej Plusa.
czyli wszystko załatwiamy przez internet , znasz opinie użytkowników ? jak technicznie spisuje ta sieć, jaki jest z nimi kontakt , czy w ofercie na kartę za 16 zł są jakieś "kruczki" ?
kompleksowy: no działa podobnie jak Plus, z tym, że brakuje VoLTE, a 5G jest tylko w abonamentach.
Kruczek jest - lejek 32 kbps po wyczerpaniu pakietu 1 GB. Są korzystniejsze opcje u konkurencji. Np. dopłacając niecałe 2 zł zyskasz 5 GB (potem 2 poziomy lejków co 5 GB) i do wyboru nielimitowane same rozmowy lub nielimitowane sms/mms. W a2mobile.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
@kompleksowy
1) Technicznie jak Plus i pochodne. Kontakt z infolinią w ograniczonych godzinach. Pon.-pt. 8:00-20:00, sob. 9:00-17:00. Sprawy techniczne można zgłaszać i załatwiać tylko w dni robocze do 15:00. Mam wrażenie, że na infolinii są osoby raczej z "łapanki".
2) Wydawało mi się, że szukałeś oferty z MMS-ami w pakiecie. W Lajcie na kartę MMS-y są płatne poza pakietem.
Lajt o ile nic się nie zmieniło to:
- domyślnie zablokowany net w roamingu UE i trzeba przed każdym wyjazdem ponownie aktywować
- raz na rok-półtora numer potrafi się dezaktywować i trzeba dzwonić do call center by go wyłączyli (godziny ich pracy są ograniczone)