• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1108238  autor: gromit
 16 gru 2020, 14:28
Witam. Poszukuję małego pakietu internetu 0,5-3 GB na potrzeby tabletu dla starszej osoby. Czytałem odpowiedzi na podobne pytania na tym forum, ale mi chodzi o coś w miarę prostego. Bez nadmiernego kombinowania jak w ofercie Plush. Doładowuję konto, aktywuję jakiś pakiet i wszystko. Coś jak pakiety Aero2 czy Lyca. Na ten moment najtańsza wydaje się właśnie oferta Aero2, ale zgubiłem kartę a nie chcę wydawać kolejnych 34 zł. na duplikat.
 #1108266  autor: TomLee
 16 gru 2020, 22:45
Właśnie plush byłby ok bez kombinowania. Ładujesz kartę kwotą 60 zł i włączasz pakiet 5 GB za 5 zł. I masz na rok z głowy. Tylko przed doładowaniem musisz wstukać kod na rwk
 #1108299  autor: gromit
 17 gru 2020, 15:56
Kupuję i rejestruję starter, wklepuję kod rwk *136*11*10#, doładowuję za 60 zł. A potem:
"Pakiet 5 GB możesz włączyć jeśli masz aktywną jedną z promocji z internetem lub Extra Bonusy po doładowaniu. Pakiet ważny 30 dni.
Włączenie: SMS o treści PAKIET pod nr: 80025"

Tylko czy ja się na to załapię? Czy będę miał aktywną jedną z promocji z internetem lub Extra Bonusy po doładowaniu? I czy to jest pakiet autoodnawialny?
 #1108318  autor: gromit
 17 gru 2020, 20:45
Ale w Plush Internet Promo BS przy doładowaniu 60 zł. jest do wykorzystania 25 GB przez 90 dni. To nie jest 5 GB za 5 zł. na 30 dni. Nie łapię się w tych wszystkich promocjach i ofertach. Mam prośbę łopatologicznie. Co powinienem zrobić po doładowaniu za te 60 zł.? Kody czy treści smsów sobie znajdę, ale z jakiej promocji/oferty skorzystać?
 #1108321  autor: Remington
 17 gru 2020, 21:11
Włączyć BS, a potem 5GB, nie pytać, nie drążyć tylko uwierzyć na słowo, że to wystarczy.

Z racji wygody u mojej rodziny poleciłem im zasilanie 55 zł co 11 miesięcy zamiast 60 co rok, dzięki temu nie muszą celować w konkretny czas z doładowaniem tylko mają na to miesiąc.

Jak chcesz teraz mieć taniej to włącz jeszcze promo 5. doładowanie gratis i po potwierdzeniu jej włączenia zasil 4 razy po 12 zł, resztę dostaniesz od Plusa.
 #1108323  autor: TomLee
 17 gru 2020, 21:18
Po doładowaniu wyślij SMS o treści PAKIET pod nr: 80025. Włączysz pakiet internetu 5GB, który będzie się automatycznie odnawiał co 30 dni. Mając 60zł na koncie wystarczy na 12 miesięcy. Jeżeli włączysz Plush Internet Promo BS, to po każdym doładowaniu będziesz miał promocyjne GB, tylko tyle. Więc opłaca się to włączyć kodem *136*11*01#.
 #1108328  autor: gromit
 17 gru 2020, 22:43
najpierw włączam rwk, potem doładowuję wybraną kwotą (min. 5 zł.) a potem wysyłam smsa o treści PAKIET, tak? Teoretycznie mogę co miesiąc, przed końcem obowiązywania poprzedniego pakietu, doładować za 5 zł. i po zakończeniu poprzedniego pakietu, odnowi się on automatycznie? Pytam, bo nie wiem, jak szybko mamie się znudzi nowa zabawka i istnieje ryzyko że pobawi się tym przez miesiąc a kolejne pakiety wykupywane automatycznie za te załadowane 60 zł nie będą już wykorzystywane.
A jeżeli chodzi o to 5-te doładowanie gratis, to w którym momencie tej sekwencji, którą opisałem w pierwszym zdaniu tego posta, powinienem wysłać SMS-a o treści START pod numer 8844? Po włączeniu rwk a przed pierwszym doładowaniem?
Podziwiam Was, że potraficie tak kombinować i na 100% wykorzystać te wszystkie połączenia różnych promocji i ofert żeby uzyskać coś jak najtaniej.
 #1108335  autor: KC-KARLOS
 18 gru 2020, 04:35
gromit: 1 zł wchodzi na konto główne, na dowolne usługi i wykup pakietów (stan *100#) oraz promocyjne 4 zł ważne bezterminowo na cennikowe połączenia, smsy i mmsy (stan sprawdzimy kodem *121#).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1108341  autor: gromit
 18 gru 2020, 09:55
Nie muszę włączać Plush Internet Promo BS, jeśli nie chciałbym tych bonusowych GB? To nie wpływa na resztę tego 5 zł./5 GB na 30 dni? A jeśli bym chciał, to:
1. włączam rwk,
2. włączam Plush Internet Promo BS,
3. włączam 5-te doładowanie gratis,
4. doładowuję wybraną kwotą (min. 5 zł.),
5. wysyłam smsa o treści PAKIET. Tak?
I rozumiem, że Promo BS musiałbym włączać za każdym razem, przed kolejnym doładowaniem? Jeśli bym nie chciał BS, to po prostu wypadnie z tej sekwencji, którą podałem powyżej?
I mogę tak zrobić, jak pisałem powyżej, że co miesiąc doładowywać za te 5 zł. przed skończeniem się poprzedniego pakietu?
Chciałem najpierw bez kombinowania a i tak mnie wciągnęliście ;-p
 #1108343  autor: TomLee
 18 gru 2020, 11:22
Ale dlaczego nie chcesz promo bs? Przecież to jest korzystne bo daje bonusy za doładowanie, nic więcej. Raz włączone będzie funkcjonować cały czas. Warto dodatkowo zainstalować aplikację plusonline i wprowadzić tam numer, można monitorować stan pakietów, stan kasy na koncie.
 #1108344  autor: gromit
 18 gru 2020, 13:43
No dobrze, to zakładając, że chcę BS (zrozumiałem, że muszę to włączać przed każdym doładowaniem, a nie tylko pierwszym), to postępowanie powinno wyglądać tak, jak opisałem to w tych 5. krokach? A przy następnych doładowaniach, jeśli zdążę przed końcem poprzedniego pakietu, tylko doładuję za 5 zł. i to wszystko?
Aplikację zainstaluję, żeby móc sprawdzać, ile mamie zostało internetu itd. Bo ja to będę musiał ogarniać.
 #1108348  autor: Remington
 18 gru 2020, 17:26
Tylko RWK trzeba ponawiać, pozostałe promocje włącza się raz i zapomina.

Jeśli 3GB/mies. w tej samej cenie wystarczą, to zamiast Plusha weź taryfę Prosto na kartę, tam RWK jest na stałe z automatu i nie trzeba pamiętać o włączaniu go przed doładowaniem. To najbardziej bezobsługowa taryfa, kosztem 2GB mniej niż w Plushu i braku GB po zasileniach.
 #1108352  autor: gromit
 18 gru 2020, 20:20
Ale jak często trzeba ponawiać RWK? Raz na rok (skoro "ROK ważności konta") czy częściej? Przed każdym doładowaniem? Może te pytania są durne, ale sami przyznacie, że te oferty są zbudowane bardzo skomplikowanie i każde niedopatrzenie może spowodować, że coś nie zadziała. Jakby operator grał z klientami w łamigłówkę, którą muszą rozwiązać, żeby dostać nagrodę.
 #1108356  autor: gromit
 18 gru 2020, 20:45
Z tego, co wyczytałem w regulaminie promocji, należy zasilić konto minimalną kwotą 5 zł w terminie nie przekraczającym 30 dni od aktywacji Promocji. Po wykonaniu zasilenia o wartości 5 zł lub wyższej, Okres ważności dla Usług wychodzących ustawiany jest na 365 dni od momentu zasilenia. Czyli wystarczy, że aktywuję RWK raz i ona będzie aktywna przez rok od ostatniego doładowania. Tak?