Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Mogę prosić o potwierdzenie, że oferty które znalazłem są najkorzystniejsze? W cenie:
- 18zł/mc - Otvarta O!Korzystna + aktywacja 29zł - 21GB / no limit sms / no limit rozmów
- 25zł/mc - Lajt Mobile #Numer1 - 30GB / no limit sms / no limit rozmów
- 30zł/mc - Orange przy doładowaniu konta kwotą 360zł - 85,3GB/mc / no limit sms / no limit rozmów
Biorę pod uwagę zarówno oferty na kartę jak i umowy z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Nie potrzebuję SMSów. Internetu nigdy za wiele ale minimum to 20GB. Tańsze oferty oczywiście też wchodzą w grę ale chyba niczego nie ma z moimi wymaganiami.
Możesz też rozważyć Flexa. 25 zł = 15GB bądź za 30 zł = 30GB + wszystko bez limitu + Social Pass + Flex Klub z różnymi promocjami, np. za 10 zł Video Pass, czyli nielimitowany net na wybrane serwisy video.
Dodatkowo jeśli wykażesz się sprytem, możesz otrzymasz 200GB neta ważne pół roku (kod bonusowy z serwisu Pyszne).
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam
Zerknij na T-Mobile Go - 25 zł i 20GB z No limit. Do tego paczki z akcji HF w piątki co da dodatkowe gigabajty. Lajty i inne otwarte to wg mnie nie są poważne sieci. Jak ci np karta padnie to dzień urlopu żeby czekać na kuriera z duplikatem. A jak ci padnie w dzień wolny to czekaj kilka dni. Mi ostatnio padła dodatkowa karta z Plusa, 10 minut spacerkiem do punktu i po 5 minutach wyszedłem z duplikatem. Wirtualni są dobrzy dla dzieciaków i rencistów, bo oni mogą sobie karty kurierami zamawiać, mi telefon potrzebny jest w pracy i nie mogę sobie pozwolić na takie zabawy.
Uważałbym na GO! Jako pierwszy schodzi net po doładowaniach. Kolejny to GB z no-limitów. Jeśli zużyjesz GB z no limitu, net jest blokowany i nie pomoże nawet pakiet z HF (sugeruje doładować konto, aby odblokować neta).
Wirtualnych też nie polecam. Coś się stanie z siecią lub kartą SIM w weekend - zostaniesz z ręką w nocniku, bo nic nie załatwisz, a będąc u MVNO Plusa, nie zgłosisz Plusowi problemu technicznego, przekierują Cię do Otvartej czy Lajta. No i kasę za aktywację abonamentu możesz zużyć na doładowanie konta prepaid i włączenie no-limitów czy dodatkowej paczki internetu. Po co ekstra płacić w pierwszym miesiącu wyższą fakturę, skoro możesz numer przenieść za darmo, a nowy numer kupić za kilka zł?
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam
Wychodzi na to, że jednak Orange biorąc pod uwagę, że to duży operator, duży pakiet internetu i bezobsługowość będzie najlepszym wyborem. Pytanie czy ten pakiet można jeszcze jakoś przedłużyć, kupić taniej doładowanie?
janek0401: jeśli chodzi o Flexa, to subskrypcja, masz stałą kwotę, pobieraną w tym samym dniu miesiąca kalendarzowego. Raz w miesiącu możesz zmienić plan na wyższy lub z wyższego na niższy. Są też promocje + można przekazać nadmiar GB innej osobie z Flexa.
Jeśli chodzi o Orange Free na Kartę to masz albo pakiet miesięczny 30 zł = 15GB + bonus z doładowania; albo za 360 zł zapewniasz sobie no-limity + 1024GB neta na cały rok. Abonenci którzy mają numer aktywny przed 19.09.2019 mogą kumulować paczki danych nawet z tygodnia na tydzień (3GB + zawsze dodatkowy 1GB do paczki bazowej co 7 dni za 7 zł). Nowym opłaca się kupić paczkę z góry na rok, gdyż zlikwidowali kumulację danych.
Tańsze doładowania? Szukaj na alle fajnym sklepie. Choć polecając Flexa, nie musisz zasilać konta, skoro za plan i pakiety płacisz z karty płatniczej, a jeszcze możesz na tym zyskać.