• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1098643  autor: ArurPlatek
 03 lip 2020, 18:39
Hej,

Jestem posiadaczem Iphona 11 PRO. Korzystałem tam z funkcji esim w sieci Orange Flex za 30 zł. Było wszystko OK. Do czasu jak telefon nie poszedł na gwarancję a ja zostałem bez karty sim. Ogólnie chcę przenieść numer do innej sieci.

Moje wymagania to:
- rozmowy bez limitu komórki i stacjonarne
- roaming w UE (darmowe kilka GB i rozmowy)
- internet do 10 GB
- płacenie co miesiąc ale normalnie a nie przez aplikacje(payU, konto abonenta) (nie trzeba faktury VAT)
- nowoczesne technologie: VoLTE, WifiCalling, HD Voice i inne dostępne

Wybrałem Plush Abo na czas nieokreślony za 25zł miesiąc. Tylko czytałem opinie w internecie, że infrastruktura zacofana, nie ma nowoczesnych technologi i trochę się zmartwiłem.

Powiem tak. Chodzi o pracę. Tam zasięg ma tylko Play. Orange jak były włączone WifiCalling jeszcze dało się rozmawiać dlatego też zależy mi na tych ulepszaczach.

Co byście mi polecili? Tylko żebym nie musiał co miesiąc w kiosku karty doładowywać tylko szło to jakoś z automatu.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2020, 18:52 przez ArurPlatek, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1098647  autor: f0ku5
 03 lip 2020, 18:46
Edytuj nazwę tematu.
Plus nie ma VoLTE i WiFi Calling, więc o nim zapomnij. Dlaczego uciekasz z Flexa? Nie ma obecnie lepszej oferty na rynku.
 #1098652  autor: iphoneski
 03 lip 2020, 19:27
Masz do wyboru Orange, T-Mobile i Play. Plus nie ma tych technologii, na których ci zależy. Skoro w pracy nie masz zasięgu Orange to nie masz też zasięgu T-Mobile, bo te sieci mają te same lokalizacje nadajników, czyli pozostaje ci tylko Play. Do twoich wymagań najlepiej sprawdzi się Play na kartę z pakietem No limit na rozmowy i smsy, 15GB internetu potem lejek do 1 Mb/s. Nie musisz zasilać w kiosku - możesz albo co miesiąc w aplikacji albo ustawić zasilenie automatyczne i zapomnieć. Abonamenty masz na stronie, ale najlepiej wypada RBM za 29 zł z No limit i 20GB.