• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 49 z 136
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 136

#717158  autor: Wiksa11
 14 maja 2014, 09:39
Orientuje się ktoś jak wygląda kwestia e-konta w t-mobile? Umowa w tej promocji oczywiście na 24 miesiące, tak? Jeśli nie chcesz wiązać się na aż tak długo w Play masz na pół roku za 29.99 nielimitowane do wszystkich, 2 GB + 200 GB LTE i za 10 zł możliwość wykupienia darmowych sms/mms. Jeśli chodzi o zasięg w Play, myślę że roaming krajowy powinien pomóc ;)

#717217  autor: sajmon1973
 14 maja 2014, 13:05
Czy możecie mi polecić ofertę na abonament w sieci orange, abym mógł względnie tanio i dobrej jakości słuchać radia internetowego, gdyż często biegam, a tradycyjne stacje mnie już nużą . Słuchałbym radia ok 1 godziny dziennie.

#717225  autor: JacekK
 14 maja 2014, 13:30
A na pewno YT był używany w telefonie, a nie komputerze? Czy usługa została włączona (*111*427*1#)? Czy zgłaszał to ktoś do operatora? Jakie jest stanowisko operatora, bo przecież musiał odpowiedzieć jeśli ktoś zgłaszał.

Wg regulaminu oraz informacji na stronie darmowy YT w TELEFONIE powinien działać.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#717241  autor: Wiksa11
 14 maja 2014, 13:59
Jeśli jedynym kryterium jest radio to dlaczego koniecznie abonament i dlaczego koniecznie w orange?

#717403  autor: KC-KARLOS
 14 maja 2014, 23:41
mvno-gsm_pl, sorki, ale jeśli prowadzisz swoją stronę o ofertach MVNO i niektórych sieciach MNO, to od czego ode mnie, zwykłego moderatora forum oczekujesz? W necie jest Forum Playa i nasze forum, które bardzo aktywnie jest odwiedzane przez klientów Play - ich się pytaj. Nie jestem w stanie przegrzebać całego forum w poszukiwaniu przykładów.
mvno-gsm_pl pisze:A na pewno YT był używany w telefonie, a nie komputerze?
Nie ma znaczenia, gdzie to było używane - APN Internet jest UNIWERSALNY. Działa tak samo.

Tym bardziej nadal jest przewaga taryfy z pakietem 4w1 - promocje doładowań zdziałają cuda.
Za 51 zł z promocji doładowań (na dzień 15.05.2014) można zyskać aż 40,80 zł na promocyjne (80% więcej), a na taryfie FORMUŁA MINI MAX, można cieszyć się no-limitem rozmów i SMSów na 2 miesiące, albo i nawet na 3 miesiące w przypadku samych rozmów :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#717416  autor: Indziej
 15 maja 2014, 01:16
Wiksa11 pisze:Orientuje się ktoś jak wygląda kwestia e-konta w t-mobile?
hmm, chodzi ci o usługi bankowe t-mobile ??
Jeśli tak to nic skomplikowanego, konto za zero 0 zł. wystarczy że raz w miesiącu użyje karty np. w żabce i mam zwrot miesięczny w kwocie 50 zł ( pod warunkiem że w terminie opłacam faktury ^^ )
całą tabele opłat i prowizji znajdziesz tutaj http://static.t-mobilebankowe.pl/upload ... izjiv2.pdf

Ja jednak bym skorzystał z T-mobile, bo jakby nie było przez 10 miesięcy abonament mi się zwraca :wink:

#717471  autor: JacekK
 15 maja 2014, 11:30
Ale przecież nie jestem w stanie testować jednocześnie blisko 20 ofert ;) Gdyby strona była o niewirtualnych to sprawa byłaby prostsza ;) Dlatego pytam osób, które korzystały na forum skupiającym osoby interesujące się telekomunikacją, które znajduje się na wg mnie najlepszym portalu branżowym :) Więc się nie obrażaj :)

Pozdrawiam! :)

Aha. Darmowy YT oznacza tylko oglądanie filmu. Otwarcie strony www, logowanie się, wysyłanie i odbieranie danych (np. umieszczanie filmów) jest już płatne. Może tu tkwi problem(?)

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#717718  autor: 3echo
 15 maja 2014, 22:35
a czy możecie mi coś polecić dla 11 letniego dziecka.Telefon już ma tylko,szybko traci minuty :( .Teraz sieć Tmobile.Ewentualnie jakiś pakiet z internetem darmowym.

#717723  autor: cyanoone
 15 maja 2014, 23:17
3echo, Redbull mobile 29 zł.
>Bez limitu na komórki i stacjonarne.
>25 MB internetu z lejkiem.
>Zasięg Play, Plus, T, Orange.
>Umowa na czas nieokreślony.
Pozdrawiam ;-)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#717931  autor: buba1234
 16 maja 2014, 20:10
^^^ dodam by uzywać Opery Mini do stron www do czytania, mocno oszczedza transfer, działa dobrze nawet na lejku Red bulla.

#717939  autor: evolucja
 16 maja 2014, 20:47
Podpisałem wniosek na przeniesienie numeru z datą 18 maja. Biorąc pod uwagę, że jest to ostatni dzień obecnego okresu rozliczeniowego w nju, zostanie mi wystawiona faktura na 9zł, tak?
Mogłem zatem podać 20 maja i mieć jeden dzień(19) na wysłanie choćby kilku smsów premium..

No ale nic, za późno już :-)

#717946  autor: KC-KARLOS
 16 maja 2014, 20:56
evolucja, zgadza się.
SMSy premium są doliczane do tych 9 zł, czyli faktura byłaby wyższa - nie opłaciłoby się taki ruch Tobie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#717947  autor: evolucja
 16 maja 2014, 20:57
.
Karlos20 pisze:evolucja, zgadza się.
SMSy premium są doliczane do tych 9 zł, czyli faktura byłaby wyższa - nie opłaciłoby się taki ruch Tobie.
no to w sumie faktycznie bez znaczenia :-)

dziękuję zatem bardzo za udzieloną pomoc.
mam nadzieję, że będę na powrót zadowolony z usług i oferty Play.

#717993  autor: Pałacyk_Michla
 16 maja 2014, 23:23
Czołem wszystkim!
Przejrzałem nieco temat, poszukałem trochę w sieci, jednak nadal męczy mnie dylemat jaką sieć wybrać, dlatego liczę na pomoc. Głównie interesują mnie tanie pakiety SMS do wszystkich, a w drugiej kolejności rozmowy. Cała reszta typu darmowy internet,nielimitowane w ..., i inne tego typu bajery są mniej istotne. Do tej pory korzystałem z Plusa, jednak zupełnie nie spełnia on moich oczekiwań. Heyah natomiast odpada ze wzg. ideologicznych. Zastanawiałem się nad Play/Red-bull i T-Mobile, ciekawa też mogła by być oferta "swój nr" w Orange, lecz to już TYLKO jako dodatek. Gdyby ktoś zechciał wyrazić swoją opinie i nieco doradzić był bym wdzięczny. Aha, no i jestem zainteresowany wyłącznie ofertą na kartę.

#718213  autor: janekt
 17 maja 2014, 19:59
Szukam czegoś takiego:
-abonament
-1 GB internetu (najlepiej z lejkiem)
-jakieś 200 minut (w tym również na stacjonarne)
-nielimitowane SMS-y
-odpadają operatorzy wirtualni
Jakieś propozycje?

JanekT

#718226  autor: KC-KARLOS
 17 maja 2014, 20:57
janekt, a czemu abonament? Karta byłaby opłacalniejsza.
Przykład:

ABONAMENT W NJU MOBILE:
> Aktywacja za 0 zł usługi Do komórkowych - 19 zł za nielimitowane minuty na komórkowe, a na stacjonarne max 10 zł
> SMS/MMS za max 9 zł
> 700 MB za 7 zł (bez lejka niestety)
Łącznie: 45 zł - czyli tak sobie...

KARTA - FORMUŁA PLAY NA KARTĘ
> ładujesz konto za 30 zł/mies. poprzez doladowania.play.pl to 4,50 zł extra na promocyjne
> Aktywacja multipakietu 4w1 - 21 zł/miesięcznie z konta głównego
> otrzymujesz no-limit rozmowy w Play + no-limit SMS + 1 GB neta oraz 9 gr/min
> za 9 zł z konta możesz zrobić tak: kupujesz za 5 zł - 10 zł na promocyjne
> 14.50 zł promo + 4 zł z głównego to 18,50 zł do wygadania, czyli ok 205 minut do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych (bo rozmawiasz za 9 gr za minutę)!!!
Max koszt: 30 złotych!
MOŻNA TANIEJ!

#718238  autor: janekt
 17 maja 2014, 21:43
[quote="Karlos20" a czemu abonament? Karta byłaby opłacalniejsza.[/quote]
Ano chociażby temu, że jak mam abonament, to mam zniżki na inne usługi typu internet czy kolejny numer. Tego karta mi nie daje. Poza tym, przyzwyczaiłem się już do abonamentu- w tym roku minie mi 8 lat, wcześniej siedziałem 2 lata w mix-ie.

JanekT
 #718299  autor: marson
 18 maja 2014, 10:59
Witajcie mam pytanie, przez lata miałem telefon na abonament w T-Mobile, jeszcze kiedyś era, teraz jestem na etapie przenoszenia nr-u do playa i raczej zdecyduję się na minimax na kartę ale zastanawiam się, czy nie lepszy będzie nju mobile moje zużycie telefonu wygląda następująco

- ok 2000 min. na komórki
- ok 200 min. na stacjonarne z tym, że ze stacjonarnymi telefonami to nie jest regularne, czasem dzwonię więcej a czasem wcale
- ok 500 SMSów / MMSów w miesiącu
- internet - sporadycznie - myślę, że pakiet 300 MB byłby aż nadto

Pytanie jest jednak takie, czy przy takim zużyciu minut i SMS nie zostanie mi zablokowane konto, ze względu na duże użycie zasobów, jestem z tych co lubi gadać i stąd moje obawy. Do tej pory w T-mobile nie miałem z tym problemów ale większość połączeń szła do T-mobile więc może dlatego? Ponadto - no właśnie co byście polecali, nju czy jednak minimax? Za minimaxem jak dla mnie przemawiają bonusy za doładowanie i dostęp do wszystkich operatorów w roamingu krajowym za to nju hmm... co prawda umowa ale tylko na miesiąc i nie muszę pamiętać o doładowaniach po prostu płacę i rozmawiam. Tylko jak mówię, boję się, że takie wykorzystanie minut może być uznane za zbyt duże obciążenie sieci. Czy więc może ktoś się wypowiedzieć jak wygląda Wasze zużycie minut?

Czytałem też negatywne opinie o nju jakoby czasem licznik się nie zatrzymywał po przekroczeniu progów kwotowych i trzeba płacić a potem składać reklamacje... Przy tak dużym zużyciu minut to byłyby niezłe kwoty... Więc czy ktoś takie zagrywki może potwierdzić?

No i na koniec inne pytanie... Jak teraz przejdę do minimaxa to jaki jest później minimalny okres, po którym można przejść do nju z rachunkiem - 30 dni?

#718305  autor: aizo
 18 maja 2014, 11:12
MiniMax na kartę. Z racji tego, że można płacić mniej dzięki bonusom z FB.
Na walentynki była promocja 200%(od kwoty 51zł)
Doładowałem, łącznie miałem 151zł
I dopiero teraz mi schodzi z głównego konta.
Jedynie co trzeba pamiętać aby przedłużać środki promocyjne przez FB(doładowanie z min. 5zł)ale wychodzi taniej.

Do tego sms-y, rozmowy w Play za Free

Połączenie nie może być zrealizowane.

#718306  autor: marson
 18 maja 2014, 11:22
Dzięki za odpowiedź
czyli jeśli powiedzmy doładuję raz z FB a potem np. poprzez doladowania.play.pl to bonusowe środki się zerują? Czekam też na więcej opinii jeśli można
  • Strona 49 z 136
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 136
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49