• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 45 z 136
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 136

#715087  autor: adam_b
 04 maja 2014, 21:33
a inne sieci nie mają jakiś interesujących ofert?

#715088  autor: perdos1
 04 maja 2014, 21:37
Odpowiedz na pytania, do jakich sieci głównie dzwoni i czy potrzebuje stacjonarnych.

#715154  autor: adam_b
 05 maja 2014, 11:54
Plus, t-mobile

Stacjonarne nie

#715403  autor: perdos1
 06 maja 2014, 18:24
W plusie nie ma wliczonych mmsów w abonament, do tego koszt mmsa jest bardzo wysoki. Ale gdyby zrezygnować z MMSów to jest to dobra oferta.

Z telefonem:
T-mobile BASIC z minutami i internetem za 60 zł. W tym 400 minut, 500MB i nielimitowane smsy/mmsy. Tylko telefony w słabych cenach.

Plus LTE z minutami wymiennymi na gigabajty za 60 zł. W tym dostajesz 300 min jeżeli wykorzystasz 500MB, do tego no limit do plusa i no limit sms.

Ceny telefonów w Plusie korzystniejsze niż w T-Mobile (Lumia 520 za 3 zł, LG L7 II za 49 zł), ale w T-Mobile dostaniesz 3 miesiące abonamentu za 0 zł, bo przeniesiesz numer z oferty mix plusa.

Bez telefonu:
NJU mobile 35 zł za no limit do komórkowych, sms/mms i 700MB.

Wybieraj :) .

#715464  autor: adam_b
 06 maja 2014, 20:45
Mms to warunek konieczny, dlatego plus odpada.

Muszę to sobie przekalkulować i zdecydować między tymi dwiema pozostałymi opcjami.

Edit:
Te 3 darmowe miesiące wydłużają umowę do 27 miesięcy?

#715564  autor: zygikuleczka
 07 maja 2014, 13:33
adam_b, nie wydluza...no co Ty...

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#715579  autor: ktk8
 07 maja 2014, 15:34
Witam
Będę wdzieczny za pomoc o dobor jakiegos pakietu – z góry sorry za przydługi tekst
Potrzebuję oferty dla 3 numerów telefonicznych na teraz, dotychczas Orange (2 abo za 70zl/mc, 1 na kartę), dodatkowo 4-ty nr mamy (tez Orange, do zmiany za 8 m-cy). W rodzinie jest Orange i Play, znajomi przewaga Orange.
Cel: chciałbym obniżyć rachunki (najlepiej do ok. 45/numer mój i żony, po 30 na pozostałe) i zachować plusy abonamentu.

Inne założenia:
1 numer: Ja dzwonie niezbyt wiele- ok.200min, zuzywam ok. 300 MB i zakladam ze będę korzystał wiecej powiedzmy 0,5-1 GB. Telefon: rozważam nowy (mój NeoV dziala,ale coraz gorzej)
2. Moja zona rozmawia sporo ok.1000 min, większość Orange. Z netu korzysta b. mało, kilka MB. Tu przydałyby się jakies rozmowy nielimitowane. Aparat niepotrzebny .
3. Teściowa: nr na karte za 25zl. Bez netu, praktycznie bez SMS. Potencjał na wiecej rozmow. Potrzebny nowy Tel „dla starszej pani”.
4. Moja mama: umowa Zetafon do lutego: wystarcza 25zł m-c. Aparat niepotrzebny
5. Zasięg: w domu slaby, 3G tylko na zewnatrz. Praktycznie to samo na Tel. Służbowych (plus, t-mobile). Rozwazam Playa z uwagi na możliwość zmiany sieci – pytanie czy przy przejściach między sieciami nie zrywa połączeń (troche testowalem, ale specjalnych różnic nie widziałem)
6. Preferuję opcje abonamentowe, chciałbym uniknąć wkurzających reklam i innego spamu, no i teściowa z mama maja problem z włączaniem usług (musze to robic za nie); ale jeśli będą duże różnice mogę rozważyć bezabonamentowe
7. Telefony: najlepiej 2 sztuki, dla mnie cos w stylu Xperii SP, czy LG L90 – mogę zapłacić do 100, max150, drugi „dla starszej pani”: klasyczny (nie dotykowy), może być klapka, rozsuwany, kolorowy i wyrażny wyświetlacz, duże klawisze, bez bajerów ale solidny, kobiecy (może być cos w stylu dawnej Motoroli Gleam) – znacie cos takiego na rynku?

Rozważałem coś w stylu Pakietu rodzinnego PLAY 4+, ale wychodzi troche drogo, szczególnie z aparatami. Macie jakieś inne propozycje???
Dzięki!
 #715647  autor: spawacz00113
 07 maja 2014, 23:29
Jeśli zła kategoria to sory. A więc, jestem w 36i6 od 5 lat i w sumie jest mi tam dobrze, mam usługę Chill Bill, Piszmów Dobowy i oczywiście Esy Floresy. Jednak najbardziej potrzebny jest mi internet. Obecnie płacę 7 zł za 150 mb, a później zmniejsza mi się prędkość. Ostatnio jednak znalazłem ofertę Redbull Mobile, gdzie niby za darmo, bo za doładowanie się za 50 lub 100 zł otrzymuje się darmowe 2 gb internetu, jednak nie jestem pewny czy nie ma tam jakichś haczyków. Czytałem też opinie użytkowników Playa, że często gubi zasięg, bo nie ma własnych nadajników, więc w sumie jestem w kropce.
36i6 nie ma już na rynku, więc szkoda mi tak poprostu zmienić sieć. Jednak jeśli Redbull Mobile rzeczywiście oferuje 2gb za darmo, to chyba jednak warto. Czy warto przejść do Rebull Mobile dla internetu?

#715652  autor: KC-KARLOS
 07 maja 2014, 23:48
spawacz00113, nie lepiej PLAY NA KARTĘ LUBIĘ TO?
Tam prócz MB z lejkiem darmowym za zasilenie konta, możesz dokupić 250 MB za 5 zł albo 1 GB za 10 zł, jeśli spadnie prędkość neta.
MB z doładowań i pakietów kumulują się.
za 50 zł jest 1,5 GB na 100 dni, za 100 zł jest 3,5 GB na 150 dni, czyli LEPIEJ niż w RedBull Mobile.
Do tego nielimitowane SMSy za 10 zł na 30 dni, 30% więcej za zasilenie poprzez facebook.com/play

Info: http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... -lubie-to/

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#715781  autor: Marcoo
 08 maja 2014, 17:46
RBMobile to dobra oferta, nie ma haczyków
oprócz danych pakietowych , 1-2 GB po doładowaniu, pamiętaj , że masz zawsze nielimitowany youtube z pełną prędkością , poza tym pakietem, do tego po doładowaniu minimum 30 zł masz darmowe smsy na miesiąc, więc kasa idzie tylko na rozmowy.

Warto też zainteresować się mniej znaną siecią "mobile vikings"oni chyba korzystają z tych samych nadajników co play , do tego za 19zł masz 2GB neta i 2000 smsów, niestety tutaj można skumulować maksymalnie 4GB neta jeśli w poprzednim miesiącu nie wykorzystałeś swojego pakietu, w red bull mobile niewykorzystany pakiet zawsze przechodzi jeśli w porę doładujesz konto.

Pla , lubie to , to to samo co RBM tylko gorsze, nie warto w to brnąć.

#715804  autor: buba1234
 08 maja 2014, 18:56
Na tej zmniejszonej predkosci dobrze działa Opera mini.

Czasem RBM daje bonusy
Bedą 26.05 nie wiem jakie
Kod: Zaznacz cały
http://www.redbullmobile.pl/swiat-red-bulla/gryplan/

Parę miesiecy temu co tydzień dawali darmowe kody na 333 smsy do wszystkich lub 333 minuty do play.

Jak masz telefon LTE i zasieg lte playa to mozna w RBM odpalac co miesiac darmowe 200GB.

#715826  autor: adam_b
 08 maja 2014, 19:51
dzisiaj konsultant na stoisku t-mobile oznajmił, że 3 darmowe miesiące obowiązują przy przejściu z abonamentu na abonament, natomiast nie może ich dać jeśli migruje się z mix plusa

#715827  autor: buba1234
 08 maja 2014, 19:54
@ktk8
1. chyba nie oplaca sie brac abo z telefonem przy 200 minutach potrzebnych. Kup telefon na raty 0% w supermarkecie elektronicznym lub w sklepie internetowym [bez ubezpieczenia rat].
Do tego abo tylko sim. Chociaż sam nie wiem tutaj będe mało pomocny.
2. nju z rachunkiem 19zł/miesiac nolimit na komorki, lub play minimax na kartę nolimit za 29zł/miesiac, lub abo red bull mobile no limits II,
3. nju na kartę, konto wazne bez limitu, max koszt polaczen na komórki w ciagu dnia to 99gr czyli nolimit. Telefon kup w sklepie, fajnie wyglada nokia 225, duzy wyswietlacz.
4. nju na karte

[ Dodano: 2014-05-08, 19:55 ]
adam_b pisze:dzisiaj konsultant na stoisku t-mobile oznajmił, że 3 darmowe miesiące obowiązują przy przejściu z abonamentu na abonament, natomiast nie może ich dać jeśli migruje się z mix plusa
W sumie mix to taki abonament, tylko sie inaczej nazywa.

#715838  autor: adam_b
 08 maja 2014, 20:12
mówił, że żeby mógł przyznać ten rabat, potrzebowałby faktury

#715842  autor: buba1234
 08 maja 2014, 20:17
To moze kup doladowanie w salonie plusa i weź fakturę.

#715845  autor: KC-KARLOS
 08 maja 2014, 20:29
Marcoo pisze:, nie ma haczyków
Ma!
> Nie wykupisz dodatkowych pakietów internetowych, jesteś zmuszany do doładowania konta, aby przywrócić pełną prędkość transmisji
Marcoo pisze:masz zawsze nielimitowany youtube z pełną prędkością
Kolejna bzdura.
> YouTube pobiera promocyjne MB, poza tym promocja została wycofana, gdyż... nie działała prawidłowo - wiele osób na nią się skarżyło.
Marcoo pisze:do tego po doładowaniu minimum 30 zł masz darmowe smsy na miesiąc
Konkretniej!
> Najpierw trzeba wbić krótki kod *111*297*1# i poczekać max 24 h. Po potwierdzeniu SMSem, należy doładować konto za 30 zł. Usługa będzie ważna tylko 30 dni od doładowania.
To już lepiej kupić za 10 zł pakiet nielimitowanych SMSów na 30 dni i nie czekać na czyjąś łaskę.
Marcoo pisze: lubie to , to to samo co RBM tylko gorsze
Lubię To! nie jest gorsze.
Po prostu wyróżnia się tym, że sam możesz w dowolnym momencie włączyć pakiety.
Do tego ta taryfa premiuje aktywność - RBM NIE.
> 30% więcej na promocyjne za dowolne doładowanie od 5 zł (RBM ma od 5 zł tylko 15%)
> Program Doładowań
> dodatkowe 2 pakiety internetowe do wykupienia (w RBM jest tylko 1 GB jednorazowy za darmo).
Sam byłem w PNK Lubię To! i byłem mega zadowolony.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#715871  autor: spawacz00113
 08 maja 2014, 21:17
Ok, dzięki wielkie za pomoc, ale chyba jednak wybiorę Red Bulla, bo 2 GB na 100 dni powinno mi w zupełności wystarczyć, porównując do tych 100mb na miesiąc, które mam obecnie.

#715916  autor: adam_b
 08 maja 2014, 23:55
Jeszcze odnośnie przeniesienia do nju.

Korzystniej najpierw przenieść się do nju na kartę i później abo, czy też mogę od razu do abonamentu przejść i mieć rozmowy do komórkowych za max 19zł?

#715931  autor: bazooka
 09 maja 2014, 07:05
ktk8 pisze:6. Preferuję opcje abonamentowe, chciałbym uniknąć wkurzających reklam i innego spamu, no i teściowa z mama maja problem z włączaniem usług (musze to robic za nie); ale jeśli będą duże różnice mogę rozważyć bezabonamentowe
Kontroluję ok 5 kont prepaid poprzez orange-on-line - nie ma żadnych problemów z pilnowaniem - jeśli chce się obniżyć koszty, wystarczy poświęcić co jakiś czas 10minut na zalogowanie w systemie i aktywację stosownych pakietów. Posiadanie abo to kwestia tylko i wyłącznie wygody, natomiast zgodnie z tym pisze buba1234, dodam, że Twoje w.w. wymagania nie wskazują na potrzebę zawiązywania umów abonamentowych. W takich niskich abo nie jest też wskazany zakup telefonu od operatora - wyjdzie w przeliczeniu drożej niż w sklepie - różnica polega na tym, że przy rezygnacji z ofert abo trzeba na telefon wyłożyć kasiorkę. Wybór należy do Ciebie.

#715940  autor: Ruben
 09 maja 2014, 08:31
adam_b pisze:Korzystniej najpierw przenieść się do nju na kartę i później abo, czy też mogę od razu do abonamentu przejść i mieć rozmowy do komórkowych za max 19zł?
Możesz od razu przenieść do nju z rachunkiem. We wniosku o przeniesienie zaznacz opcję podziału no limitu na komórki i stacjonarne. Nie ma sensu przenosić na kartę w nju a później do nju z rachunkiem, to tylko niepotrzebna kombinacja, która nic więcej nie daje.
  • Strona 45 z 136
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 136
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45