• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 34 z 136
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 136

#710770  autor: KC-KARLOS
 16 kwie 2014, 17:49
Zawsze można wydać 4x po 5 zł na startery Orange, Play, Plus i T-Mobile.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#710775  autor: pipawolowa
 16 kwie 2014, 18:04
Podaj lokalizacje w której będziesz, Nikt nie zaproponował kodów z liona 5gb danych na dwa dni.

"Fantazja jest ważniejsza od wiedzy." A Einstein

#710776  autor: Sig
 16 kwie 2014, 18:18
Może by tak łaskawie napisać o jakiej ilości transferu mówimy? Podano ci dobre opcje, ale jeżeli potrzebujesz dużo, do 12GB to Plus na Kartę z Allegro - 120 dni, jak patrzę teraz po ok. 55 zł z dostawą.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#710780  autor: AERO2 USER
 16 kwie 2014, 18:37
Kody z batonów LION dadzą 5 GB z jednego batona czyli 1 zł. Tylko jak tam Orange ma GPRS to marny będzie ten internet.

#710809  autor: Flash999
 16 kwie 2014, 20:55
AERO2 USER pisze:Tylko jak tam Orange ma GPRS to marny będzie ten internet.
Orange nigdy nie miało GPRS, od początku budowali sieć na EDGE (nawet przed NetWorkS!). Z GPRSem to dominuje kto inny - Plus.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#710811  autor: MaciejM
 16 kwie 2014, 20:59
Flash999, z tym EDGE Orange kiedyś nie było za różowo.

W Plusie jest dużo kwiatków typu zmodernizowana niedawno stacja do U900 i 3 sektory, a GSM pozostał nietknięty z samym GPRSem i anteną dookolną :-D

#710827  autor: słoneczny
 16 kwie 2014, 21:56
Sprawdź sobie najpierw tą kiepską lokalizację na bts search. Zobacz jacy operatorzy tam są i czym dysponują. Wtedy można coś doradzać. Tak to nikt tu nie jest czarodziejem.

#710914  autor: ciekawy
 17 kwie 2014, 12:51
batko,

tak jak zauważyłeś w pierwszym swoim poście,

Play no limit komórki wszystkie sieci bez stacjonarnych i do tego smartfon w umowie na 2 lata, abonament do 50 zł,
rozważ jeszcze Red Bull Mobile, to też Play, ma te same warunki czyli do 50 zł,smartfon,no limit komórki + staconarne w tej cenie,tylko aktywacje musisz zrobić przez strone netową i umowe podpisujesz przez kuriera ale wielu ludzi tak przedłuża umowy więc to pewnie nie jest problem,
nie ma w tych ofertach haczyków

#710952  autor: mrkarolk
 17 kwie 2014, 14:20
@batko,

podstawą do uzyskania jak najlepszej oferty jest złożenie wypowiedzenia. A więc co musisz zrobić:
- Składasz wypowiedzenie - mailowo, pocztą lub przez salon. Jeżeli w salonie robiliby problemy (a na pewną będą kłamać itp.) proszę stanowczo powiedzieć, żeby po prostu przefaksowali pismo i nic więcej od nich nie chcesz. Oni będą gadać, że stracisz numer itp. itd, nie ma się czym przejmować. Robisz to tylko w takim celu by uzyskać jak najlepszą ofertę. Anulować wypowiedzenie możesz nawet dzień przed jej końcem.
- Po złożeniu wypowiedzenia, chwile trzeba odczekać i otrzymasz telefon z DUK.

I do sedna? Co możesz otrzymać?
Smart Plan Multi II czyli nielimitowane rozmowy, smsy, mmsy do wszystkich sieci oraz 2 GB transmisji danych + 400 min/mc do wykorzystania w roamingu

a to wszystko w cenie: 37,98 zł

Skąd ta cena? 89,98 - 30% (tyle dostaniesz zniżki na abonament po złożeniu wypowiedzenia) - 25,01 (rabat Orange Open)

Do tego Xperia Z za około 200 zł, Z1 Compact 300zł, SP za 1 zł, Lumia 925 za 1zł.

Żeby uzyskać taką ofertę wystarczy, że złożysz wypowiedzenie, odczekasz chwile a gdy konsultant do Ciebie zadzwoni to możesz wejść tu na forum i mu to przeczytać i taką ofertę dostaniesz :)

Mam nadzieję, że pomogłem.

#710954  autor: Orange Ekspert
 17 kwie 2014, 14:23
@batko Z jakiej oferty korzystasz w naszej sieci i kiedy kończy Ci się umowa?

Pozdrawiam
Tomek

#710958  autor: ciekawy
 17 kwie 2014, 14:39
batko,

jest jeszcze nju do wyboru sama karta sim,no limit komórki i stacjonarne w nju z rachunkiem nie powinny przekroczyć 29 zł, tak samo w Red Bull Mobie, Heyah,

Orange Ekspert,

skoro jesteś ekspert to dlaczego nie umiałeś odpowiedzieć na pytanie o rejestracje numeru w temacie na temat rejestracji w Orange w dziale ofert na karte gdzie wcześniej się wypowiadałeś ?
 #710993  autor: kubaj
 17 kwie 2014, 17:17
Witajcie,
zwracam się do Was z pomocą w związku z przedłużeniem mojej oferty.
Aktualnie jestem w Play i mam abonament za 66zł z telefonem który się kończy w czerwcu. Po rozmowie z konsultantem który zaoferował mi za 50zł nielimitowane rozmowy bez telefonu stwierdziłem że umowy chyba nie przedłużę. Tak więc szukam jakiejkolwiek oferty nie ważne czy karta czy abo która będzie jak najlepiej dopasowana do moich potrzeb. Miesięcznie zużywam około:
do 500min rozmów po różnych sieciach
400sms oraz
koło 1GB internetu (może być trochę mniej może być więcej ale 2GB raczej na pewno nie wykorzystam).
Chciałbym aby bez telefonu oscylowała w granicach 35zł lub z telefonem jakimś za 1zł za nie więcej niż 66zł.

Drugim problemem jest wyjazd do stanów i bycie w kontakcie z rodziną. Wpadłem na pomysł że najlepszym i najtańszym rozwiązaniem będzie kupno pre-paidu z jakimś dużym pakietem internetowym na miesiąc, bo tyle tam będę. Więc zakładam że przy ostrym korzystaniu zużyję koło 6GB i moje pytanie jest takie, mam iP 5S z polskiej sieci konkretnie z T-M i która oferta amerykańskiego operatora będzie najlepsza i najtańsza oraz kompatybilna bo niektórzy operatorzy wiem że korzystają z innych częstotliwości oraz technologii jak CMDA.

Dzięki za odpowiedzi :)

#711045  autor: user_delete34
 17 kwie 2014, 21:06
Odpowiem na drugie pytanie.

W zasadzie masz do wyboru tylko T-Mobile US i pochodne (na jego infrze), bo oferta ATnT jest licha, a Sprint i Verizon działają w CDMA.

4G pomijam, w T-Mobile zakładam dostępność UMTS 2100 w miejscach, gdzie będziesz - bo działają jeszcze na 1700 MHz, a twoja wersja modelu jabłka chyba go nie wspiera.
Ciekawa i świeża rozpiska pisze:T-Mobile's other $30 plan is more interesting. It provides 100 voice minutes, unlimited messaging and unlimited data with the first 5 GB/month at full speed before throttling to 120 Kbps. Unfortunately, this plan is saddled with restrictions. It's available only online or with new phones purchased at Walmart and requires activating a new account with a new SIM. If you have this plan and switch to another plan you can't switch back to it without activating another new SIM! To get this deal you need to activate a T-Mobile Prepaid Activation kit (a SIM and an activation PIN) online at prepaid-phones.t-mobile.com/prepaid-activate. You can buy the kit online at prepaid-phones.t-mobile.com, amazon.com or some independent mobile phone shops. T-Mobile stores do not sell unactivated SIM kits.
Radzę dokładnie zapoznać się z regulaminem, VoIP może być wycięty lub płatny osobno!

#711046  autor: buba1234
 17 kwie 2014, 21:11
Możliwe, że play coś ci lepszego zaproponuje po złożeniu wypowiedzenia, ale jak będzie słabo to:
W kraju to nju z rachunkiem [ to orange]
max 19zł nolimit na komorki
+
max 9zł za nolimit sms
+
7zł pakiet 700MB

bez fona na czas nieokreslony

W Stanach prepaid jest o wiele droższy niż w europie [także zachodniej]
najlepiej weź amerykańską Lycamobile
Kod: Zaznacz cały
http://www.lycamobile.us/en/
do Polski 1c/min na stacjonarne, darmowe do poslkiej lycamobile, do innych polskich sieci 3c/min

A rodzina z Polski kupuje starter w Żabce polskiej lycamobile i ma
9gr/min na amerykanskie stacjonarne, darmowo do lycamobile amerykanskiej, 9gr/min do innych sieci amerykanskich.

Lub do neta chyba amerykanski t-mobile 30$/miesiac, ale trzeba kupić fona w walmarcie lub aktywowac go na stronie t-mobile. Tak czy tak, masz tam inne czestotliwosci chyba niz w europie, mozesz kupic i oddac do sklepu po miesiącu.
100 minutes talk | Unlimited text | First 5 GB at up to 4G speeds
Now get unlimited international texting from the U.S to virtually anywhere included in your plan—at no extra charge.
This plan is only available for devices purchased from
Wal-Mart or devices activated on T-Mobile.com

Jest też pakiet 5GB za 40$ i 7GB za 50$/miesiac.

Lub Virgin mobile 35$/miesiac
2,5GB z lejkiem 256kb/s, nolimit sms, 300minut.
Kod: Zaznacz cały
http://www.virginmobileusa.com/includes/common/pop-overs/compare.html
i mozna dokupić za 55$ miesieczny pakiet 6GB.

#711081  autor: batko
 17 kwie 2014, 23:20
Orange Ekspert pisze:@batko Z jakiej oferty korzystasz w naszej sieci i kiedy kończy Ci się umowa?
Obecnie korzystam ze starego planu Delfin II za 40 zł, umowa kończy mi się w lipcu.
Mając też 4 usługi w Orange Open (telefon, komórka, tv, neostrada), powinienem płacić teoretycznie 20zł taniej, a wychodzi mi 12zł taniej, bo okazuje się, że nie za wszystko zniżki przysługują. Więc nie wierzcie na słowo, jak konsultant będzie wyliczał, że "zapłaci Pan/i o 20-30-40zł taniej".

@mrkarolk dzięki za sugestię.

#711148  autor: JacekK
 18 kwie 2014, 12:10
cyanoone pisze:Xaz, LycaMobile 25 zł.
>200 minut
>200 sms
>500 mb
>no limit w sieci
Zasięg Plus i Aero2.
Pozdrawiam ;-)
Dokładnie. Tanie chyba się nie da w Pre-Paid.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#711168  autor: Orange Ekspert
 18 kwie 2014, 13:24
Więcej informacji na temat Orange YES znajdziesz tutaj http://www.orange.pl/kid,4003481013,id, ... ticle.html Wszystkie promocje dostępne w ofercie na kartę sprawdzisz tutaj www.promocje.orange.pl. Te które mogą być interesujące dla Ciebie to np.:

- Twoje numery http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html

- Numer bez limitu http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html (nie łączy się z promocją konto ważne rok)

- SMSy bez limitu do wszystkich http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html

Pozdrawiam
Tomek
 #711184  autor: bartoszek534
 18 kwie 2014, 14:26
Witam. Potrzebuje oferty, która zagwarantuje mi smsy i rozmowy w sieci bez limitu, z tym, że rozmowy mogą być tylko do jednej osoby. Do tego potrzebuje minimum 1Gb internetu, warunek - lejek, może być więcej. Do tego kilkanaście minut do innych sieci, całość musi się zamknąć w kwocie mniejszej niż 30zł miesięcznie, 20-25zł byłoby idealne. Czekam na propozycje, nie interesują mnie mvno typu Mobile Vikings, gdyż nie chce płacić przez internet.

#711193  autor: JacekK
 18 kwie 2014, 15:02
Darmowe rozmowy i SMS-y w sieci chyba najlepsze są w Klucz Mobile.

SMS-y są darmowe zawsze i bez limitu. Nie trzeba robić nic, tylko utrzymać konto (5zł/rok)

Darmowe rozmowy masz po doładowaniu konta. Za 30 zł przez miesiąc, za 50 zł na 6 miesięcy (przy drugim wariancie limit 12 000 minut czyli ponad godzinę dziennie).

Cała kwota z doładowania pozostaje na koncie.

Internet 1 GB to koszt 15 zł/mc. Mają być nowe pakiety ale póki co cisza. Powinny już być.

Niestety nie ma lejka:/

Co prawda Klucz Mobile to MVNO, ale doładowuje się go identycznie jak Plusa na kartę (zdrapką, wydrukiem z terminala, bankowość elektroniczna, bankomat itp, zawsze wybieramy sieć Plus). Doładujesz wszędzie i zawsze.

Reasumując, koszt to 45 zł na 3 miesiące (tylko pakiety internetowe). 5 zł zostaje na dowolne usługi (np. połączenia krajowe, które są po 19 gr). Wychodzi 15zł/mc.

To oczywiście moja propozycja i sam jestem ciekaw innych:)
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2014, 15:07 przez JacekK, łącznie zmieniany 1 raz.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#711195  autor: Horacy
 18 kwie 2014, 15:05
Hmm Heyah dniówka? 8,4 zł za 30 dni nielimitowanych SMS, 8,4 zł za nielimitowane połączenia do T-M + Heyah, i paczka danych 1 GB = 10 zł lub darmowe 50 MB na dzień
  • Strona 34 z 136
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 136
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34