• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 66 z 136
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 136

#730885  autor: snorg
 07 lip 2014, 19:49
cyanoone ,

Play Rok ważności konta 19 zł
>9 zł za 1 GB internetu z lejkiem.
>10 zł za nieograniczone smsy do wszystkich.
>Rok ważności konta.

Możesz napisać coś więcej gdzie taką ofertę dostać ??
co oznacza 19 zł ?

i jaki zasieg ma vikings mobile ??
chodzi mi o roaming krajowy.

#730931  autor: Multimek
 07 lip 2014, 21:56
Dobra pisze:..do tej pory mój tel prywatny właściwie nie był używany, miałam jakieś podstawowe 20minut (niewykorzystywane!) w abonamencie na 3,90..
Dobra co to za abonament? Ja właśnie potrzebuję takiego.

#730997  autor: cyanoone
 08 lip 2014, 09:23
snorg, Ofertę kupisz w Play. Występuje pod nazwą Rok ważności konta (wcześniej Play Fresh). Kwota przy nazwie taryfy to ile będzie kosztować na miesiąc. W tym wypadku mamy 2 pakiety. Kody masz na stronie Play. Moim bardziej opłaca się 'Lubie To'. Za same smsy i internet płacisz 57 zł za 3 miesiące w rwk, a w Lubie To na 100 dni ładujesz za 50 zł i na same smsy wydasz 30 zł, na pakiety neta (1,5 GB masz za darmo do doładowania) wydasz 9 zł za jeden GB. Czyli wychodzi korzystniej z uwagi na bonus przy doładowaniu.

Mobile Vikings działa na zasięgu T mobile i P4. Rozmowy /smsy z play do Vikings nalicza jak z Play do Play.
Pozdrawiam ;)

#731022  autor: Wiksa11
 08 lip 2014, 10:20
Potrzebuję dla dziewczyny jakiejś dobrej oferty:
- nielimitowane smsy do wszystkich sieci (1000 smsów wystarczy)
- ok 500 minut (może być mniej lub więcej, zależy od ceny)
Koszt ok. 20 zł.
Coś w tej cenie jestem w stanie znaleźć?

#731063  autor: cyanoone
 08 lip 2014, 11:27
Wiksa11, Za 20 zł nie za bardzo coś jest chyba, że jakaś sieć dominuje, oczywiście mam na myśli minuty.

NJU 28 zł
>19 gr za minutę do wszystkich komórek , ale nie więcej niż 19 zł.
>9 gr za smsa do wszystkich, ale nie więcej niż 9 zł.
>umowa na czas nieokreślony.

Z tym nie więcej chodzi o to, że po nabiciu np 19 za no limit na komórki przestaje naliczać opłatę za minutę do komórkowych.
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #732102  autor: wojtek_stg
 12 lip 2014, 14:55
Od około 7mc używam Mobile Vikings ... niestety pakiet internetowy jest nie wystarczający dla mnie , czy konkurencja ma coś lepszego do zaoferowania?

Zużywam obecnie 3GB

SMS nie wysyłam.

Oferta najlepiej (chyba że gdzieś indziej coś lepszego) z P4 gdyż dzwonią do mnie osoby posiadające nr w Play'u.

Widzę powiększone pakiety (ciekawe do kiedy/wabik?) w Lycamobile czy warto się zainteresować tą siecią ? Minus dla mnie że chodzi na Plusie. (czy można do nich przenieść nr czy trzeba brać nowy)

pozdrawiam

#732106  autor: perdos1
 12 lip 2014, 15:04
PNK Lubię to!, przy doładowaniu za 50 zł dostajesz 1,5GB na 100 dni, do tego możesz kupić ile chcesz pakietów 3GB za 20 zł które sumują się z tym 1,5GB.

#732118  autor: wojtek_stg
 12 lip 2014, 15:37
perdos1 pisze:PNK Lubię to!, przy doładowaniu za 50 zł dostajesz 1,5GB na 100 dni, do tego możesz kupić ile chcesz pakietów 3GB za 20 zł które sumują się z tym 1,5GB.
na ile ważny ten pakiet 3GB ?

potrzebuje 3GB na /mc przy zachowaniu podobnych rachunków (max ok 30zł). Czy jest to możliwe ?

#732127  autor: perdos1
 12 lip 2014, 16:16
Ważność pakietu jest taka jak tego 1,5GB czyli 100 dni. Do tego co 30 dni możesz kupić pakiet 10za5 i 30 min za 6 zł, co zmniejszy koszty połączeń. Do tego możesz korzystać z facebookowych promocji doładowań, które dają zawsze 30% więcej do doładowania, a jednego dnia w miesiącu nawet 100% więcej. Ile minut miesięcznie wydzwaniasz i do jakich sieci? Może opłaca się jednak PNK 0 do Play, wtedy masz nielimitowane połączenia do play ale nie masz pakietu 1,5GB i wtedy pakiet 3GB za 20 zł jest ważny 30 dni.

#732167  autor: manyaky
 12 lip 2014, 20:01
wojtek_stg pisze:(max ok 30zł). Czy jest to możliwe ?
Skorzystaj z w/w oferty. Spokojnie starczy.

Do wszystkiego wymienionego wyżej dodam Program Doładowań. Za doł. 60zł dostaniesz jeszcze łącznie godzinę darmowych rozmów (30 do Play/stac. + 30 wszędzie).

Ewentualnie RBM na kartę - za doładowanie 50zł 2GB (zamiast 1,5GB) i te same pakiety, które zostały wyżej wymienione (bez 30 za 6) + promo doładowań FB.

#732219  autor: wojtek_stg
 12 lip 2014, 23:18
na ile ważny ten pakiet 3GB?
perdos1 pisze:Ważność pakietu jest taka jak tego 1,5GB czyli 100 dni.
Jesteś tego pewny ? możesz mi to pokazać na stronie PLAY'a ?

Według moich poszukiwań pakiet jest ważny 30 dni i teraz przykładowa sytuacja Dzisiaj ładuje 50zł i dostaje 1,5GB na 100dni a za tydzień wykupuje pakiet 3GB z którego dane będą schodzić w pierwszej kolejności ?

#732224  autor: manyaky
 12 lip 2014, 23:29
Ilość danych się łączy (nie wyróżnionych pakietów, jak np. w Orange) i wynosi tyle, ile ważność połączeń wychodzących - zarówno w LT!, jak i w RBM.

#732226  autor: wojtek_stg
 12 lip 2014, 23:41
manyaky pisze:Ilość danych się łączy (nie wyróżnionych pakietów, jak np. w Orange) i wynosi tyle, ile ważność połączeń wychodzących - zarówno w LT!, jak i w RBM.
a czemu tutaj piszą co innego ? http://www.play.pl/uslugi/pakiety-inter ... -na-karte/

ważność w Lubie To 30dni

#732227  autor: manyaky
 12 lip 2014, 23:59
wojtek_stg pisze:a czemu tutaj piszą co innego ? http://www.play.pl/uslugi/pakiety-inter ... -na-karte/

ważność w Lubie To 30dni
Pakiet jest dostępny w 5 taryfach.

W PNK RWK, PNK, FPNK pakiet ważny jest 30 dni od daty uruchomienia - w tych taryfach nie uzyskuje się przy doładowaniu bonusu internetowego ważnego tyle, ile ważność połączeń wychodzących.

W PNK FMM pakiet jest ważny do końca miesiąca ze względu na, że jest sztywny okres rozliczeniowy, w którym liczy się to, ile wydałeś na rozmowy/smsy/transmisję (01-31). W tej taryfie również nie otrzymujemy bonusu ważnego tyle, ile ważność połączeń wychodzących.

W PNK Lubię to! podczas doładowania otrzymujemy bonus ważny tyle, ile konto główne i połączenia wych. Dokupując pakiet, limit danych łączy się z tym, który uzyskaliśmy podczas doładowania. W Play nie funkcjonuje w billingu rozdzielenie pakietów wg dnia aktywacji. Stąd powtarzam, że pakiet ważny jest tyle ile bonus po doładowaniu.

Pole PNK Lubię to! jest połączone po prostu z innymi ofertami -> stąd 30 dni. Być może, w sytuacji gdy mamy ważność jeszcze 100 dni, a wykorzystaliśmy już cały transfer, to wtedy aktywowany pakiet będzie działał tylko 30 dni - ale już nie pamiętam dokładnie. Wydaje mi się, że wtedy i tak ważność 'zerowego' limitu jest zachowana. Karlos20?
Ostatnio zmieniony 13 lip 2014, 00:06 przez manyaky, łącznie zmieniany 1 raz.

#732231  autor: wojtek_stg
 13 lip 2014, 00:05
jakim kodem kupić 3GB ? bo chyba nie tym *111*533*1# według strony którą podałem ważny jest 30dni.

Możesz mi podać linka do strony/ regulaminu że jest inaczej? rozumiem że na stronie którą podałem jest błąd ?

#732234  autor: manyaky
 13 lip 2014, 00:11
wojtek_stg, przeglądałem na szybko regulaminy, ale chyba żaden o tym nie mówi. W Play jest parę kwestii, które nie są uregulowane (np. przedłużanie konta pakietem 10 za 5).

Nie wiem skąd się dokładnie bierze ważność 30 dni, na ich stronach. Albo z jakiegoś szczególnego przypadku, który opisałem wyżej, albo po prostu (najczęściej) pakiety i regulaminy są łączone dla Lubię to! i innych ofert.

Przyjmij moje zapewnienie, że w przypadku posiadania megabajtów na koncie i odpalenia pakietu - jego ważność będzie taka jak konta. Tak było w przypadku poprzednich pakietów i na 99,9% tak jest teraz.

#732238  autor: wojtek_stg
 13 lip 2014, 00:33
Dzięki.

Czy jest jakaś alternatywa z pozostałej czwórki P4 lub poza P4?
Czy Lubię to! wychodzi najlepiej ?

Niestety rozmawiam nie regularnie i ciężko określić potrzebną ilość minut na mc.

pytanko z innej beczki
co to za oferta i czy jeszcze funkcjonuje "oferta promocyjna Lubie To!"

#732243  autor: manyaky
 13 lip 2014, 00:46
wojtek_stg pisze:Czy jest jakaś alternatywa z pozostałej czwórki P4 lub poza P4?
Czy Lubię to! wychodzi najlepiej ?
(...)
pytanko z innej beczki
co to za oferta i czy jeszcze funkcjonuje "oferta promocyjna Lubie To!"
1) Kombinacja z RBM/Play jest dość korzystna, szczególnie, jeśli dzwonią do Ciebie osoby z sieci. Sama data na krótką metę wychodzi obecnie najtaniej w Orange - wakacyjny pakiet 6zł za 6GB.

2) To stara oferta - następca opcji Fresha z internetem, poprzednik Play na Kartę Lubię to! - wycofany jakoś pod koniec 2012 roku(?). Są tutaj na forum jeszcze osoby z nią, ale migracja została zablokowana. Oferta posiadała dłuższe ważności konta po doładowaniu (np. 150 po 50zł), ale i droższe pakiety internetowe. Obecnie nierozwijana i tak, np. nie dostała większych bonusów po doładowaniu (ulepszanych w 2013 roku), czy nowych pakietów.
 #732269  autor: kakadd
 13 lip 2014, 11:20
Witam, jestem przed zmianą operatora dla numeru mamy. Aktualnie korzysta(do sierpnia) z era tak tak fon. Umowa ta była podpisana na 3 lata, w ciągu której telefon musiał być doładowywany. Korzystaliśmy z opcji doładowania co 3 ms-c za 50zł. Teraz zastanawiam się co nowego wybrać. Szukam oferty bez telefonu na kartę ewentualnie mix w której opłata miesięczna była by jeszcze mniejsza niż w era tak tak fon, warunki jak pisałem powyżej.
Dziękuję za dorady i pozdrawiam:))

#732273  autor: Sig
 13 lip 2014, 11:39
Ludzie, nauczcie się zadawać pytania... Odpowiedz sobie sam, czy na tak postawione pytanie udzieliłbyś odpowiedzi? Przecież jedyny konkret jaki tutaj jest, mówi o tym, że oferta ma być bez telefonu.

Napisz więcej:
- przeniesienie numeru, nowy numer, czy koniecznie pozostanie w T-Mobile
- jaki jest profil korzystania, ile mniej więcej minut i SMS na miesiąc, do jakich sieci
- czy zasięg wszystkich sieci jest taki sam, w sensie obojętny
- czy są preferencje co do sieci, czy wirtualni też mogą być

Teoretycznie drugi konkret jest taki, aby nie było drożej niż 50/3 miesięcznie...
Sam widzisz, że wiele nie napisałeś.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.
  • Strona 66 z 136
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 136
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66