Przy okazji chciałem zapytać czy do abonamentu starego Play Biznes 30 z rabatem 70% (czyli 9,99netto) można otrzymać pakiet 500MB i czy on będzie z lejkiem, a jeśli tak to co mam zrobić na firmowych numerach mój doradca biznesowy już nie pracuje dla Play a nowy się sam jeszcze nie ujawnił.mi80 pisze:Odpowiem trochę nie na temat, ale może Cię zainteresuje. Play oferuje teraz roczne aneksy pozwalające dodać do tego co masz albo pakiet 250 sms/mms, albo 500 MB. Wybierasz jednen z tych pakietów i nic za niego nie płacisz. I teraz najlepsze - aneks jest na rok, ale wpisana na nim wartość ulgi to 0, czyli będziesz chciał to odejdziesz wcześniej bez kary.
Jeśli jednak chcesz szukać dalej, to podobne ceny daje T-Mobile frii w prepaidzie (wariant z darmowymi sms) oraz nju w abonamencie (ale tu trzeba uruchamiać co miesiąc pakiet danych by wyszło taniej).
- Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Dzięki wielkie! O to mi chodziło. Właśnie 10 zł to optymalna cena ile mogę za mobilny net dać 

Karwan pisze:A NJU coś odwali i mogę mieć po ofercie w każdej chwili?
Jakieś zmiany, czy coś w ten deseń.
W drugą stronę też to działa. Jak Ci się coś odwidzi, to w dowolnym momencie umowę można zakończyć bez konsekwencji.Karwan pisze:A NJU coś odwali i mogę mieć po ofercie w każdej chwili?
Jakieś zmiany, czy coś w ten deseń.
Nie wydaje mi się żebyś co miesiąc płacił faktury w 4-ro cyfrowych kwotach, więc staż nie robi różnicyKarwan pisze:Szkoda mi jedynie tego stażu w Orange, bo 5 lat to sporo i przy następnych ofertach może być tylko lepiej (w teorii).

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym 

A ja bym czekał na szalone dni i brał telefon jakiś okazyjnie. Zrobiłem tak ostatnio i po sprzedaży telefonu opłaciłem sobie abonament na półtora roku. Abonament w ten sposób wyszedł mi 15 zł. 1,5 gb neta za darmo do orange i 800 min mam- nie do przegadania. A umowa kończy mi się za pół roku. Przy obecnych warunkach umowa na 2 lata to nic- usługi już nie tanieją tak szybko jak kiedyś, więc po półtora roku mam i tak lepiej niż inni.
Tak samo jest z przejściem z orange do play, bez problemu, początkowo jakieś mini zakłócenia ale teraz wszystko hula.
@petrydz,
nic w regulaminie nie piszą, że nie każdy. Wymieniają tylko listę taryf, akurat Firma 25 wśród nich jest.
@chris22,
regulamin jest niejasny, bo przy pakietach SMS jest Biznes30, a przy internetowych nie wymienili żadnej taryfy. Nazywa się "Regulamin usług dla przedłużających umowę na obecnych warunkach z Extra Pakietem" i na niego się powołaj w punkcie Play.
nic w regulaminie nie piszą, że nie każdy. Wymieniają tylko listę taryf, akurat Firma 25 wśród nich jest.
@chris22,
regulamin jest niejasny, bo przy pakietach SMS jest Biznes30, a przy internetowych nie wymienili żadnej taryfy. Nazywa się "Regulamin usług dla przedłużających umowę na obecnych warunkach z Extra Pakietem" i na niego się powołaj w punkcie Play.
Witam serdecznie .
Potrzebuje ofertę dla 3 numerów
i tak jeden nr full no limit polska stac i inni operatorzy plus min paczka 2 gb netu plus wychodzące ue jak i odebrane w ue w tym skandynawia + mozliwosc dokupienia paczki int w ue
2 pozostałe jak najniższe zobowiązanie z paczka int 500 mb w kraju
Umowa 12 mc lub 24 ze słuchawka . Na dana chwile to oferty które dostałem od opów sa prawie identyczne . Najlepiej wypada Play ale nie maja wogole paczek int do wykorzystania w UE . Moze cos doradzicie .
Potrzebuje ofertę dla 3 numerów
i tak jeden nr full no limit polska stac i inni operatorzy plus min paczka 2 gb netu plus wychodzące ue jak i odebrane w ue w tym skandynawia + mozliwosc dokupienia paczki int w ue
2 pozostałe jak najniższe zobowiązanie z paczka int 500 mb w kraju
Umowa 12 mc lub 24 ze słuchawka . Na dana chwile to oferty które dostałem od opów sa prawie identyczne . Najlepiej wypada Play ale nie maja wogole paczek int do wykorzystania w UE . Moze cos doradzicie .
Może coś takiego? Zakładam, że numery będą przenoszone.
Nr 1: abonament miesięczny 59,99 zł netto, w tym:
-Nielimitowane rozmowy ze wszystkimi krajowymi numerami komórkowymi i stacjonarnymi oraz nielimitowane SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci
-Nielimitowane rozmowy międzynarodowe z Polski do UE
-200 minut na połączenia przychodzące lub wychodzące w roamingu w UE
-200 SMS/MMS w roamingu w UE
-1 GB na internet w kraju (Connect)
-Bezpłatna Nawigacja w telefonie dzięki usłudze NaviExpert
-Bezpłatna usługa proDysk 5 GB
http://www.t-mobile.pl/dlafirm/oferta/a ... prom_35022
Napisałeś, że ma być 2 GB- dodatkowy 1 GB kosztuje 8 zł netto.
Internet w UE- http://www.t-mobile.pl/pl/dlafirm/obslu ... l-and-surf
Numery 2 i 3: abonament miesięczny 49,99 zł netto, w tym:
-Nielimitowane rozmowy ze wszystkimi krajowymi numerami komórkowymi i stacjonarnymi oraz SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci
-0.5 GB na Internet w kraju (Connect)
http://www.t-mobile.pl/dlafirm/oferta/a ... prom_35038
Nr 1: abonament miesięczny 59,99 zł netto, w tym:
-Nielimitowane rozmowy ze wszystkimi krajowymi numerami komórkowymi i stacjonarnymi oraz nielimitowane SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci
-Nielimitowane rozmowy międzynarodowe z Polski do UE
-200 minut na połączenia przychodzące lub wychodzące w roamingu w UE
-200 SMS/MMS w roamingu w UE
-1 GB na internet w kraju (Connect)
http://www.t-mobile.pl/dlafirm/oferta/a ... prom_35022
Napisałeś, że ma być 2 GB- dodatkowy 1 GB kosztuje 8 zł netto.
Internet w UE- http://www.t-mobile.pl/pl/dlafirm/obslu ... l-and-surf
Numery 2 i 3: abonament miesięczny 49,99 zł netto, w tym:
-Nielimitowane rozmowy ze wszystkimi krajowymi numerami komórkowymi i stacjonarnymi oraz SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci
-0.5 GB na Internet w kraju (Connect)
http://www.t-mobile.pl/dlafirm/oferta/a ... prom_35038
JanekT
chris22, mam ta sama taryfe co Ty - place 10netto (12,30brutto) i z tego co wiem w tej ofercie nie da sie wlaczyc extra pakietu ( 500mb lub 250sms)
Tobie sie udalo ?
Ma ktos linka gdzie znajduje sie "Regulamin usług dla przedłużających umowę na obecnych warunkach z Extra Pakietem"
Dzieki za odp
Tobie sie udalo ?
Ma ktos linka gdzie znajduje sie "Regulamin usług dla przedłużających umowę na obecnych warunkach z Extra Pakietem"
Dzieki za odp
grotp - niestety nie byłem w salonie ale w przyszłym tygodniu złożę wypowiedzenie bo od października Play zadzwonił do mnie i zaoferował mi to co na stronie... zero rabatu nic a że mam telefon z androidem to bez pakietu internetu z lejkiem to byłoby zbyt odważne używanie...
niestety w biznes 30 nie ma lejka i to podstawowa wada tej oferty bo tak bym dokupił pakiet 2GB za 18PLN z groszem i byłoby prawie jak w redbull
niestety w biznes 30 nie ma lejka i to podstawowa wada tej oferty bo tak bym dokupił pakiet 2GB za 18PLN z groszem i byłoby prawie jak w redbull
Witam,
Temat niby banalny ale gdy zacząłem się zagłębiać w treści regulaminów resztki włosów jeżyły mi się na głowie:)
Czego oczekuję ?
Kontaktu ze swoją straszą latoroślą
Co najmniej jedno z rodziców...My mamy darmowe do swoich sieci więc chodzi tak naprawdę o możliwość oddzwonienia po sygnale...
Ja jestem o Orange ( t-mobile się wypieło ja tylko zyskałem
)
Żona dalej w t-mobile ( poszli po rozum do głowy po moim przeniesieniu
)
Nie chcę kolejnego abonamentu więc wybór padł na ofertę na kartę...
Najlepiej koszty zerowe ale tak się nie da...
Przy Orange RWK wyklucza się praktycznie ze wszystkim...Jedyna fajna oferta to Twoje numery 6zł ale ważna do końca czerwca...
Przy t-mobile 3 zł m-c za RWK + 5 zł za pakiet 30 min do wszystkich....
inne sieci to chyba tylko nju za 19 zł lub 9 zł jeżeli nie przekroczy limitu...
Najlepsza oferta to Orange yes( ja) + numer bez limitu( żona) ale wyłącza RWK...
Proszę o podpowiedzi....
Temat niby banalny ale gdy zacząłem się zagłębiać w treści regulaminów resztki włosów jeżyły mi się na głowie:)
Czego oczekuję ?
Kontaktu ze swoją straszą latoroślą

Ja jestem o Orange ( t-mobile się wypieło ja tylko zyskałem

Żona dalej w t-mobile ( poszli po rozum do głowy po moim przeniesieniu

Nie chcę kolejnego abonamentu więc wybór padł na ofertę na kartę...
Najlepiej koszty zerowe ale tak się nie da...
Przy Orange RWK wyklucza się praktycznie ze wszystkim...Jedyna fajna oferta to Twoje numery 6zł ale ważna do końca czerwca...
Przy t-mobile 3 zł m-c za RWK + 5 zł za pakiet 30 min do wszystkich....
inne sieci to chyba tylko nju za 19 zł lub 9 zł jeżeli nie przekroczy limitu...
Najlepsza oferta to Orange yes( ja) + numer bez limitu( żona) ale wyłącza RWK...
Proszę o podpowiedzi....
Tutaj wolałbym dla latorośli NJU NA KARTĘ z usługą MIESIOCalm7 pisze:Latorośl za 6zł ma 60 minut do Orange, lub 50 za 9zł do wszystkich.

SMSy do wszystkich (bez limitu po wydaniu 9 zł), rozmowy (bez limitu) po wydaniu 29 zł - zresztą minuta to tylko 19 gr (jak w VIRGIN). I wystarczy po pół roku 1 SMSa wysłać, a potem co 3 miesiące, wtedy konto jest "po wieki".

Proponuję następujące rozwiązanie:
Taryfy yes nie brać, bo jest dobra dla tych, którzy baaardzo dużo telefonują do numerów w Orange.
Polecam taryfę One albo POP, raczej ze wskazaniem na POPa.
W taryfie POP mamy:
Twoje numery - jeden numer w obcej sieci za 3 złote. Można aktywować do 3 numerów.
Koszt telefonowania do Mamy na 30 dni to 3 złote. Pociecha też może sobie wybrać inne dwa numery do najbliższych psiapsiółów za te 3 złote.
Jak zechce telefonować do Taty, to może skorzystać z POP minut. za 12 złotych jest 120 minut do Orange i do stacjonarnych. Jest jeszcze POP gadane - 6 złotych i 60 minut. Jeżeli to za drogo, to do Orange można zawsze korzystać z konta promocyjnego. Po każdym doładowaniu w pierwszym roku trafia 10% więcej na konto promocyjne (Masz za staż). Jest jeszcze skarbonka (+5%).
Polecam też Zbieraj minuty. Za każdą złotówkę wydaną poza sieć, dostaje się minuty do Orange.
Poza tym, Tata może zawsze odzwonić do pociechy.
Dodałbym do tego jeszcze promocje:
- co druga minuta gratis
- minuty na okrągło
- ekstra minuty
- 10% więcej za doładowania przez internet
albo 20% więcej za doładowania z abonamentu. Środki trafiają na konto promocyjne do wykorzystania do Orange.
- jak dziecko ma znajomych w Orange na kartę, to młodzi mogą utworzyć Orange Grupa. Za doładowania będą mieli minuty do siebie gratis.
- Karuzela nagród
- Premia na kartę
- Urodziny
- Twój dzień
W Orange na kartę jest bardzo dużo możliwości.
Polecam wyszukiwarkę ofert:
http://www.orange.pl/kid,4002009319,id, ... ticle.html
Taryfy yes nie brać, bo jest dobra dla tych, którzy baaardzo dużo telefonują do numerów w Orange.
Polecam taryfę One albo POP, raczej ze wskazaniem na POPa.
W taryfie POP mamy:
Twoje numery - jeden numer w obcej sieci za 3 złote. Można aktywować do 3 numerów.
Koszt telefonowania do Mamy na 30 dni to 3 złote. Pociecha też może sobie wybrać inne dwa numery do najbliższych psiapsiółów za te 3 złote.
Jak zechce telefonować do Taty, to może skorzystać z POP minut. za 12 złotych jest 120 minut do Orange i do stacjonarnych. Jest jeszcze POP gadane - 6 złotych i 60 minut. Jeżeli to za drogo, to do Orange można zawsze korzystać z konta promocyjnego. Po każdym doładowaniu w pierwszym roku trafia 10% więcej na konto promocyjne (Masz za staż). Jest jeszcze skarbonka (+5%).
Polecam też Zbieraj minuty. Za każdą złotówkę wydaną poza sieć, dostaje się minuty do Orange.
Poza tym, Tata może zawsze odzwonić do pociechy.
Dodałbym do tego jeszcze promocje:
- co druga minuta gratis
- minuty na okrągło
- ekstra minuty
- 10% więcej za doładowania przez internet
albo 20% więcej za doładowania z abonamentu. Środki trafiają na konto promocyjne do wykorzystania do Orange.
- jak dziecko ma znajomych w Orange na kartę, to młodzi mogą utworzyć Orange Grupa. Za doładowania będą mieli minuty do siebie gratis.
- Karuzela nagród
- Premia na kartę
- Urodziny
- Twój dzień
W Orange na kartę jest bardzo dużo możliwości.
Polecam wyszukiwarkę ofert:
http://www.orange.pl/kid,4002009319,id, ... ticle.html
Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.
NJU na kartę z promocją Miesio z doładowaniem przez mpotwora. Mają tam promocję +50% przy podwójnym doładowaniu taką samą kwotą jednego dnia np. 2 x 50 zł. Wyjdzie 19 zł. miesięcznie za nielimitowane połączenia do komórkowych i stacjonarnych. Poza tym połączenia z Orange do NJU traktowane są jak wewnątrzsieciowe. Jak latorośl nic nie wydzwoni to koszt 0 zł. Konto ważne bezterminowo. http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2 ... _to_ty.pdf
Przynajmniej JEDNYM PAKIETEM załatwiasz milion promocyjek w ONE/POP/NOWE GO, które średnio są opłacalne. Płacisz 9 zł miesięcznie i do Orange dzwonisz bez limitu.krzysztof.ka pisze:Taryfy yes nie brać, bo jest dobra dla tych, którzy baaardzo dużo telefonują do numerów w Orange.
SMSy? Dwie opcje: za 6 zł - no limit do Orange; za 10 zł - do wszystkich.
Skarbonka, Masz Za Staż, Kumulacja Ważności Środków, Rok Ważności Konta za SMSa - działają