• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 61 z 136
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 136

#724438  autor: Karwan
 11 cze 2014, 11:14
Ale patrząc na ten kalkulator w NJU to 1 GB mam w tym "pakiecie".
Po obliczeniu wychodzi mi, że full sms, net i połączenia wyjdzie mi 47 zł, także całkiem spoko.

Nie wiem właśnie co zrobić.
Co do telefonu to nie potrzebuję, bo zależy mi na krótkiej umowie + kupuję zawsze telefony na wolnym rynku

#724445  autor: Ruben
 11 cze 2014, 12:18
Karwan, myślałem, że w celu obniżenia kosztów będziesz kupował pakiet 750MB za 7zpln ale jeżeli będziesz korzystał z 1GB za 19pln, to nie ma obaw.
Czyli w Orange z umową na 16m-cy masz 440min za 40pln i w nju na czas nieokreślony nielimitowane połączenia na komórki za 47pln. Decyzję chyba sam będziesz musiał podjąć :wink:

#724458  autor: Karwan
 11 cze 2014, 12:44
Ruben pisze:Karwan, myślałem, że w celu obniżenia kosztów będziesz kupował pakiet 750MB za 7zpln ale jeżeli będziesz korzystał z 1GB za 19pln, to nie ma obaw.
Czyli w Orange z umową na 16m-cy masz 440min za 40pln i w nju na czas nieokreślony nielimitowane połączenia na komórki za 47pln. Decyzję chyba sam będziesz musiał podjąć :wink:

Tak, bo 7 zł to nie majątek, nie mniej jednak więcej piszę smsów, a ludzi sporo mam w Orange także miesięcznie 440 minut = lekko ponad 7 h, a to sporo teoretycznie.

Z drugiej strony, jak najdzie mnie czas na ostre pogaduchy, to różnie może z tym być.

Szkoda mi jedynie tego stażu w Orange, bo 5 lat to sporo i przy następnych ofertach może być tylko lepiej (w teorii).

A NJU coś odwali i mogę mieć po ofercie w każdej chwili?
Jakieś zmiany, czy coś w ten deseń.

Zgłupiałem...
 #724466  autor: endrju
 11 cze 2014, 13:12
Witam :)

Sprawa wygląda tak jestem w playu ale bardzo nie podoba mi się to, że nie można wysyłać smsów premium, niektórzy pewnie powiedzą że to zaleta ale moim zdaniem to marnotrawstwo, tę kasę na pewno można lepiej spożytkować. Jak to jest w innych sieciach? Którą ofertę polecacie i dlaczego?

Dodam, że wykorzystuję bardzo mało transferu więc zależy mi żeby oferta była jak najtańsza (w playu doładowywałem 50 zł/ 2 mies. nie wiem czy znajde taniej). Jakby to miało znaczenie to mieszkam w dużym mieście więc nie mam problemów z zasięgiem :)

#724474  autor: user_delete34
 11 cze 2014, 13:31
endrju pisze:mieszkam w dużym mieście więc nie mam problemów z zasięgiem :)
Niestety drugie z pierwszego nie wynika - sprawdziłeś na telefonach z kartami innych operatorów?
endrju pisze:Jakby to miało znaczenie
Ma kolosalne, bo tu nie ma jak po kablu, że będzie jakaś szybkość ewentualnie minus 20%, tu może się nawet nie połączyć. Nawet jeżeli nie oczekujesz wysokich szybkości.
Nie wiem, ile zamierzasz używać, ale w Lycamobile (operator wirtualny, działa na Plusie) oferuje teraz pakiet 3 GB za 15 zł na 30 dni oraz 5 GB za 25 zł ale oba BEZ lejka, czyli po skończeniu pakietu płacisz za transfer - jak dotychczass.
W T-Mobile za to w ofercie Frii za 20 zł masz 3 GB z lejkiem lub za 30 zł - 6 GB z lejkiem.

Za SMSy płacisz osobno. Reszta chyba nie ma na chwilę obecną lepszych ofert, choć mogłem o czymś zapomnieć.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2014, 13:32 przez user_delete34, łącznie zmieniany 1 raz.

#724475  autor: Sig
 11 cze 2014, 13:32
Co to znaczy bardzo mało internetu. Oferta do modemu, czy telefonu. Sam Internet i SMS PRemium, czy też rozmowy? Ile? Pytaj konkretniej.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#724506  autor: Emsi
 11 cze 2014, 15:29
Nie wiem jaką masz ofertę w Play, ale ja korzystałem z kilku taryf z Play i zawsze miałem możliwość wysyłania SMS-ów Premium. Być może masz zablokowaną opcję wysyłania SMS Premium, można to odblokować poprzez zalogowanie na Play24.
Poza tym to podpisuje się pod postem Siga, o sprecyzowanie zapotrzebowania.

#724510  autor: user_delete34
 11 cze 2014, 15:38
Emsi pisze:ale ja korzystałem z kilku taryf z Play
PLAY Online? Autor o takich mówi.

#724548  autor: sa
 11 cze 2014, 17:55
Orange free na kartę, smsy premium działają , co prawda pakiety netowe wielkością nie powalają(play online ma większe) ani zwykłe smsy cenowo też nie (20gr) ale darmowy net jest(za doładowanie są gratisowe mb)roczna ważność konta też jest(włączana osobnym kodem) niska stawka podstawowa za net (1gr za 100kbs),cena za minutę rozmowy 29gr do wszystkich sieci...Wadą jest to że nie zawsze ale jednak dość często nadajniki orange są tak zapchane że transmisje się "mrożą".Za 50zł masz tylko 2, 27 GB ważne normalnie 3 m-ce tj bez kodu o włączonej rocznej ważności konta..
No i jest t-mobile i submarka heyah(taryfy free i dniówki) tam masz pakiety 1 gb,3 i 6 za 10 ,20 i 30zł z tym ze 1 m-c ważności.Premium powinny bez problemów działać ale kasa wydana na pakiet jest nie do ponownego użycia jak w ofnk i play online.co prawda jest w t-mobile typowo netowa oferta bluconnet ale nie wiem czy tam smsy premium są aktywne.

#724655  autor: endrju
 11 cze 2014, 23:21
dzięki za wszystkie odp. :)
odpowiadając na pytania - oferta dot. tylko netu w laptopie

#724724  autor: Horacy
 12 cze 2014, 13:54
Na kartę internetowy jest też frii, tylko na start jak się kupi starter, to aktywowany jest pakiet 250 MB za 2 zł na dzień

#724793  autor: endrju
 12 cze 2014, 18:23
zamówiłem Lycamobile zobaczymy co będzie :)
a jeszcze takie pytanko czy z tych internetowych ofert playa tzn play online można zmigrować do zwykłych ofert na kartę? podejrzewam że nie ale wolę się upewnić

#724798  autor: KC-KARLOS
 12 cze 2014, 18:35
endrju, z taryfy DATA jaką jest PLAY ONLINE NA KARTĘ nie ma możliwości migracji do ofert głosowych Play.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#724916  autor: dago
 13 cze 2014, 12:14
Przyszła dziś karta z plusa, aktywowałem także bon i kody z liona. W mieście nie ma prawie różnicy w działaniu, zobaczymy jutro w terenie.

#724947  autor: spik3r
 13 cze 2014, 14:09
Witam, za miesiac rowno konczy mi sie umowa, wiec moge juz wysylac papiery, zmieniac operatora jezeli chce pzrejsc do innej sieci. Powiedzcie mi Panstwo, na co mozna zmienic w dzisiejszyhc czasach ? Czy abonament sie oplaca ?

Wiem ze jak bierze sie telefon, nie oplaca sie.
Ja potrzebuje nielimitowanych stacjonarnych, komorkowych i smsow. internet mi nie potrzebny. JEstem teraz w orange ale oni mi proponuja np max 400 minut, darmowe do orange smsy i minuty, za obce sieci trzeba doplacic. Nie jest to jakies rewelacyjne. Zastanawiam sie nad nju, tam z rachunkiem max za to co napisalem to 39 zl. Moze jednak warto ? Ma ktos ? Cale zycie bylem w orange i nie chce zrobic bledu . Jak w nju jest gdy np oferta "znudzi mi sie" ?? Jak wtedy to wyglada by numeru nie zmienic a gdzie indziej przejsc?

Poleccie mi cos : )

#724982  autor: Majkiel
 13 cze 2014, 15:18
Ja migrowałem z orange do nju. Przejście bezproblemowe. Jeśli zdecydujesz się przejść pamiętaj o włączeniu opcji rozbijającej opłaty na połączenia komórkowe (19 pln) i stacjonarne (10 pln), chyba że dzwonisz dużo na stacjonarne, wtedy nie ma to znaczenia. Pamiętaj też o zaznaczeniu opcji elektroniczna faktura, unikniesz wysokiej opłaty aktywacyjnej.

Nju to właściwie orange, więc pod względem zasięgu nic się nie zmieni. Na plus trzeba zaliczyć:
- opłate min/max: 9 pln minimalnie nawet jeśli nie wykonujesz połączeń, ale nie więcej niż 38 pln za połączenia i smsy. W zależności od użytkowania telefonu przychodzą mi rachunki od 15 (jak wyjeżdżam) pln do 35 pln.
- miesięczny okres wypowiedzenia. Czyli w zasadzie umowa prawie bezterminowa.
- faktury przychodzące na mejla i przypomnienie o płatności smsem w terminie ok. 2 tygodnie od wystawienia faktury.
- w porównaniu do karty brak możliwości zaistnienia sytuacji, gdzie nie mamy środków żeby wykonać połączenie.

Jak nie potrzebujesz internetu, to wydaje mi się to bardzo dobrą opcją jeśli użytkujesz telefon choć średnio intensywnie. Jeśli masz smartfona, warte rozważenia jest redbull mobile, gdzie za 38 pln masz no limit + 2 gb internetu.

Co do umów z telefonem, bezkonkurencyjne wydaje mi się orange przy wykorzystaniu kodu z grupona na -30% abonamentu. No limit + 2 gb internetu + 400 min do UE to koszt około 35 pln (lub mniej) po odliczeniu kosztów telefonu. To jednak umowa na 24 miesiące.

#724999  autor: spik3r
 13 cze 2014, 16:22
Majkiel, moglbys do mnie na prv sie odezwac ? Chce wymienic sie nr kom i popytac Cie :) Napisz swoj nr to zadzwonie
 #725090  autor: sporysz
 13 cze 2014, 23:52
Hej,

Chcę kupić internet do posiadanego modemu wi-fi 3G. Oto cechy:
- iPad Wi-Fi do którego będzie wykorzystywany używany jest nieregularnie, czasami dzień po dniu innym razem nawet tygodniowe przerwy
- jak najdłuższa ważność konta (najlepiej roczna)
- brak konieczności doładowywania/dokupywania co miesiąc pakietów danych itp
zależy mi na podglądzie konta via www.
- kiedyś korzystałem z oferty Orange Free na Kartę (z roczną ważnością konta)
- teraz wpadł mi w oko Internet na Kartę w T-Mobile (250 MB za 2zł dziennie). Nie wiem czy da się tam wydłużyć ważność konta do roku, oraz czy można wykupić dwa pakiety jednego dnia?

Dzięki z góry za pomoc,

sporysz

http://bezdruku.pl/

#725100  autor: KC-KARLOS
 14 cze 2014, 04:46
sporysz pisze:- jak najdłuższa ważność konta (najlepiej roczna)
Orange oferuje za jednorazowe 3 zł (nowa karta) RWK SMSem.
T-Mobile Frii oferuje RWK - specjalny profil, który kosztuje 3 zł miesięcznie. W nim też można kupić 1/3/6 GB za odpowiednio 10/20/30 zł. Wykorzystasz taki pakiet, możesz aktywować od razu inny rodzaj GB, w innym wypadku wykorzystany pakiet dezaktywujesz i ponownie aktywujesz. Sam się odnawia co miesiąc - wystarczy kasa na koncie.
sporysz pisze:- brak konieczności doładowywania/dokupywania co miesiąc pakietów danych itp
zależy mi na podglądzie konta via www.
Orange ma małe bonusy za neta (Orange Free na kartę), ale masz środki ważne rok.
W Orange/T-Mobile/Plus/Play masz specjalne aplikacje, które pomagają zarządzać swoje konto Abonenckie.
sporysz pisze:teraz wpadł mi w oko Internet na Kartę w T-Mobile (250 MB za 2zł dziennie).
Pakiet nieopłacalny, lepiej wziąć jeden z 3 pakietów GB, które wyżej opisałem.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#725211  autor: groove
 14 cze 2014, 17:24
Ja korzystałem z plusa do tej pory i postanowiłem dać teraz szansę playowi.
W plusie nigdy nic mi nie zerwało(korzystałem poza miejscem zamieszkania w PL i EU), ale to nie znaczy,że gdzieś nie ma jakiś "dziur".Jakość rozmów bez zarzutu. Jest to "betonowy"(w sensie oferty) operator, ale że lubię sprawdzone rozwiązania moja sprawa powrotu jest otwarta. Przez ponad 7 lat nie miałem żadnych problemów w korzystaniu. Ponadto reklamacje zawsze były rozpatrywane na moją korzyść.
  • Strona 61 z 136
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 136
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61