• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 58 z 136
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 136

#723167  autor: AERO2 USER
 06 cze 2014, 12:52
200 GB LTE jest tylko w ofercie z telefonem na 24 miesiące. Oferta RBM przy takich założeniach jest najlepsza na rynku.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 12:58 przez AERO2 USER, łącznie zmieniany 1 raz.

#723168  autor: KC-KARLOS
 06 cze 2014, 12:55
AERO2 USER, zawsze po aktywacji tej oferty można sprawdzić czy opcja zadziała :)
Ale usługa YouTube w abonamencie działa na 100%. Lecz trzeba ją odpalić kodem.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#723172  autor: janekt
 06 cze 2014, 13:01
Jeżeli dobrze rozumiem, to chyba tak. :?:

JanekT

#723173  autor: AERO2 USER
 06 cze 2014, 13:01
Karlos20 ja się opieram na regulaminie. Jak będzie działać to też dobrze ;)

#723176  autor: Superkaziu
 06 cze 2014, 13:11
Dzięki!

Siemens C65 -> Sony Ericsson k510i -> SE C702 -> SE C902 -> Samsung S7350i Ultra Style -> Huawei U8500 -> LG P500 -> Sony Ericsson Xperia Arc S

Najlepszy telefon jaki miałem: C902
Najgorszy: U8500

#723182  autor: KC-KARLOS
 06 cze 2014, 13:24
tytyt, odpowiem na Twoje pytania:
1), 2), 3): TAK
4) Prędkość max do 7 mbit/s dla ściąganych danych, a dla pobieranych: do 1 mbit/s. Po przekroczeniu pakietu, prędkość spada do max 32 mbit/s.
5) TAK
6) Opłata 29 zł jest z rabatem za e-fakturę i przeniesienie się do RBM lub przedłużenie w RBM umowy + 9 zł za SMS/MMS.
Z abo Play lub prepaida nie przejdziesz na powyższą ofertę.

Przeniesienie? To zależy jaką masz ofertę w innej sieci. Jeśli to abo - 30 dni wypowiedzenia. W prepaid: w 1 dzień.
3echo pisze:A jak z zasięgiem RedBullMobile?
Taki sam, jak w Play czy PLAY, PLUS i T-MOBILE.
Superkaziu pisze:Jaką polecacie sieć, w której można doładować za piątaka i mieć przez rok spokój?
w Play na Kartę rok ważności konta po zarejestrowaniu numeru masz pełną obsługę w salonie i w OK. 5 zł - rok wychodzących.
Inne sieci: ORANGE - 3 zł jednorazowo (SMSem), T-Mobile: 3 zł miesięcznie (specjalny profil), Plus - taryfa Więcej przez Rok: 5 zł doładowanie.

skubbi, sprawdź na Play24 pakiety roamingowe, jeśli masz w ogóle dostępne.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#723226  autor: Ludek
 06 cze 2014, 16:35
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Trochę niejasno się wyraziłam, ale dzięki temu poczytałam ciekawe wypowiedzi 

Obiecałam 25,00 zł/miesiąc i chciałam jak najkorzystniej ta kwotę zainwestować.
Internetowi na razie mówimy nie.
Z lapka korzysta sporadycznie, głównie z netu w telefonie (w domu i szkole jest wifi), więc uważam, że to wystarcza .
Co do tel. bez netu niewykonalne, bo sama sobie uzbierała na smartfona.  Obecnie zablokowałam jej korzystanie z netu przez IBOA
Faktycznie chyba najrozsądniej jest pozostać przy karcie.
Calm7 pisze:Ja tam swoje: …
PS. Choć i 25zł to dość dużo, coś tak 15zł powinno być w sam raz.
Pewnie by wystarczyło, tylko nie przedłuża ważności konta na 1 miesiąc.
janekt pisze: Można na przykład doładować za 50 złotych, co zagwarantuje ważność konta na trzy miesiące.
Pewnie tak zrobię.
Jeszcze tylko poczytam o taryfach. Obecni Młoda ma jakąś starą.
Czy przy zmianie taryfy środki przepadają, czy przechodzą?

#723377  autor: bed
 07 cze 2014, 01:38
Zakładam, że osoba, o którą chodzi nie będzie korzystała w wieku ~50 lat z YouTube'a tak po prostu w telefonie, dlatego ta opcja w ogóle mnie nie interesuje.

W takim razie teraz kieruję się w stronę RBM, ewentualnie T-Mobile (o ile z tymi pakietami nie będzie tak przerąbane, że co limit transferu to dodatkowa dycha na ich konto).

Jeśli będziecie mieli jeszcze jakieś propozycje to czekam i dzięki za odpowiedzi jak na razie! :)

#723423  autor: tytyt
 07 cze 2014, 11:51
Karlos20, Thx za odpowiedź.
Po przekroczeniu pakietu, prędkość spada do max 32 mbit/s.
Fajnie by było ;)
Przeniesienie? To zależy jaką masz ofertę w innej sieci. Jeśli to abo - 30 dni wypowiedzenia. W prepaid: w 1 dzień.
Hmm co do przeniesienia to z Plusa to jeżeli tam już nie mam umowy na czas określony to tylko wypełniam formularz w RDM i P4 załatwia wszystko z tego co się dowiedziałem.

Jeszcze ktoś gdzieś dezinformuje, albo i nie, że ta e-faktura to tylko na 2 miesiące jest (tzn. to -5zł do abonamentu.

Będę już w RDM to opiszę swoje wrażenia, miejmy nadzieje pozytywne.

#723453  autor: cyanoone
 07 cze 2014, 14:41
Witam,
chciałbym prosić o pomoc w wyborze oferty na kartę. Znam oferty operatorów, ale może ktoś zaoferuje coś ciekawszego niż myślę. Mam telefon na dwie karty sim, więc MVNO to ni problem. Obecnie jestem w Plusie i mam taryfę Więcej w sieci oraz konto ważne do marca oraz no limit do Plusa na rozmowy. Za internet płacę 13 zł i mam 1 gb co mi starcza. Druga karta sim to Virgin i to mam konto do końca roku oraz ok 2000 minut do play. Darmowy lejek mi nie starcza. Potrzebuję:
>ok 200 sms (ostatnio wysyłam ich coraz więcej więc wkrótce mogę potrzebować no limit).
>Ok 30 minut rozmów do Plusa oraz ok 15 do innych sieci.
>1 GB internetu najlepiej z lejkiem.
>Długo ważne konto.
Chciałbym mieć zasięg Plusa i Aero2. Networks! u mnie dopiero się modernizuje.
Moje propozycje:
>zostać w Plusie z pierwszą sim
>numer z Virgin przenieść do Vikingów lub Njiu na kartę z taryfą miesięczną.

Dodatkowe pytania:
>Czy Vikingowie akceptują karty przepłacone? np. z WBK
>Czy internet w Nju działa jak w Orange Free? (Z ciekawości)
>Czy moi znajomi dzwoniąc np. Na Lyce będą mieli do mnie jak do Plusa?

Może mi ktoś zaproponować coś tańszego? Znajomych mam w Plusie (50%), Play (30%) reszta (20%).
Pozdrawiam ;)
PS Przepraszam za mały nie ład i cegłę :P

#723460  autor: KC-KARLOS
 07 cze 2014, 15:12
cyanoone pisze:>ok 200 sms (ostatnio wysyłam ich coraz więcej więc wkrótce mogę potrzebować no limit).
>Ok 30 minut rozmów do Plusa oraz ok 15 do innych sieci.
>1 GB internetu najlepiej z lejkiem.
>Długo ważne konto.
Vikings Mobile tutaj to rozsądna opcja.
cyanoone pisze:>Czy Vikingowie akceptują karty przepłacone? np. z WBK
Powinny być akceptowalne, byle były one ważne, zarejestrowane na daną osobę i posiadały środki na karcie.
cyanoone pisze:>Czy internet w Nju działa jak w Orange Free? (Z ciekawości)
Niestety nie, działa w ofercie na kartę tak samo, jak w prepaidach Orange - zobacz sobie temat o kodach z batonów Lion.
cyanoone pisze:>Czy moi znajomi dzwoniąc np. Na Lyce będą mieli do mnie jak do Plusa?
Tak, bo to jest traktowane, jak do zwykłego klienta Plus.
-----------
cyanoone, a jeśli masz dużo znajomych w Plusie i korzystasz dużo z internetu oraz SMSów, polecam opcję WIĘCEJ INTERNETU i SMSów.
> 1000 SMSów za każde doładowanie od 10 zł, polecam za 30 zł - miesiąc wychodzących
> 200 MB extra za 1 zł - również za doładowanie konta
> za 9 PLN miesięcznie nielimitowane rozmowy do całej sieci Plus (bez taryfy Sami Swoi).
> możesz wybrać do 5 numerów z dowolnej sieci (promocyjna stawka to 10 gr/min), usługa płatna 3 zł za każdy numer.
> do 5 numerów w Plusie, z którymi gadasz BEZ LIMITU! Usługa płatna 10 zł/mies.
> 1 GB za 13 zł w pakiecie (uwaga! bez lejka).
szczegóły: http://www.nakarte.plus.pl/prepaid_new/ ... smsow.html

#723550  autor: cyanoone
 07 cze 2014, 22:55
Karlos20, Dziękuje za odpowiedzi. Prawdopodobnie zostanę przy obecnej opcji. Dostałem sms, że promocja bez kompromisów działa do odwołania. CZyli z podwyżki ceny SMS'a o 100% nici? CZy to może ostrzeżenie?
Obrazek
Tak, bo to jest traktowane, jak do zwykłego klienta Plus.
Czy w takim wypadku klienci Plusa dzwonią do Lyca za darmo jeśli mają pakiet np. 0 za rozmowy do Plusa?
Pozdrawiam ;)
 #723563  autor: hiennas
 08 cze 2014, 01:38
Witam,

Właściwie jak w tytule.
Szukam Oferty preapid z możliwie jak najdłuższą ważnością konta + internet (najlepiej przy doładowaniach) z lejkiem
Czy mogliby Szanowni Forumowicze i niemniej Szanowne Forumowiczki cos polecić?

Pozdrawiam

#723568  autor: Sig
 08 cze 2014, 07:47
Virgin Mobile.

Rok ważności konta po doładowaniu.
Cały czas lejek 32 kbps (o ile pamiętam).
Od doładowania za 10 zł przyznawany jest bonus 100 MB transferu.
Tanie pakiety internetowe.
Po zapisaniu do Klubu Virgin dostaje się plus 50% kwoty doładowania na konto główne, czyli np. ładujesz za 10 zł, dostajesz 15 zł i 100MB transferu, za 12 zł kupujesz 500MB i masz 600 MB ważne 30 dni. Chyba, że potrzeba mniej, no i podkreślam - promocja (już chyba ponad rok), że bez względu na wszystko ma się lejek (w sensie byle konto było ważne - jak jest pakiet, to pełna prędkość, jak nie - lejek).
Dobre stawki za minutę 19 groszy i SMS 6 groszy. Efektywne stawki spadają dalej, jeżeli uwzględnimy bonus 50%, ale nie rozpisuję tego, bo juz ktoś kiedyś miał pretensje i nie rozumiał słowa efektywna :-).

http://virginmobile.pl/

Minusy:
Zasięg Play i Orange (dla mnie to minus).
Było coś jeszcze, ale zapomniałem. W każdym razie przy kryterium jakie podano nie sądzę, żeby była lepsza oferta (tańsza).

Z drugiej strony podaj więcej parametrów, bo pozostaje zgadywać ile tego internetu potrzeba i ile chcesz wydawać.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#723570  autor: darek638
 08 cze 2014, 07:59
Sig pisze:Tanie pakiety internetowe.
Jestem w Virgin ale nie uważam, że 19zł za 1GB to tanio.
Sig pisze:Po zapisaniu do Klubu Virgin dostaje się plus 50% kwoty doładowania na konto główne, czyli np. ładujesz za 10 zł, dostajesz 15 zł i 100MB transferu, za 12 zł kupujesz 500MB i masz 600 MB ważne 30 dni.
A za co wtedy dzwonić :mrgreen: ?

Nigdy więcej Play.

#723571  autor: Dziedzic Pruski
 08 cze 2014, 08:18
darek638 pisze:
Sig pisze:Tanie pakiety internetowe.
Jestem w Virgin ale nie uważam, że 19zł za 1GB to tanio.
Ja w Virgin płacę 12,6 zł za 1 GB.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#723579  autor: NokiaUser
 08 cze 2014, 09:35
Nie interesuję się za bardzo ofertami operatorów MVNO, ale z tych ofert, które znam, chyba najlepsza będzie sieć Mobile Vikings - za doładowanie 19 zł masz 2 GB Internetu na 30 dni (możesz przedłużyć na przykład ostatniego dnia), a po wykorzystaniu tego pakietu masz darmowy lejek 32 kb/s do końca (rocznej) ważności konta (który możesz wyłączyć kolejnym doładowaniem za 19 zł).

#723581  autor: darek638
 08 cze 2014, 09:41
Dziedzic Pruski pisze:Ja w Virgin płacę 12,6 zł za 1 GB.
A ja pisałem o cenie nominalnej zawartej w cenniku.

Nigdy więcej Play.

#723588  autor: Dziedzic Pruski
 08 cze 2014, 10:17
darek638 pisze:
Dziedzic Pruski pisze:Ja w Virgin płacę 12,6 zł za 1 GB.
A ja pisałem o cenie nominalnej zawartej w cenniku.
A ja zawsze piszę o cenach rzeczywistych. Czyli ile kasy mi znika z porfela za zakup usługi.

Dlatego za aktywację Neostrady tacy jak ja płacili 1 zł, a nie 1200 jak w cenniku kilka lat temu.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular
  • Strona 58 z 136
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 136
  • 1
  • 56