• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 57 z 136
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 136

#723060  autor: janekt
 06 cze 2014, 00:00
Ludek pisze:Netu nie chcę. I tak za dużo siedzi. :evil:
A to przepraszam. Nie chciałem być niegrzeczny, a ostateczną decyzję zostawiam już Tobie ;)

JanekT

#723062  autor: bed
 06 cze 2014, 00:13
Właśnie chyba niekoniecznie. W regulaminie napisano, że zmiana na każdy "pakiet" wyższy od początkowego to koszt 10 zł/m-c, a pakiety to: 0,25GB, 0,5 GB, 1GB; 1,5GB; 2GB; 3GB; 4GB; 5GB; 6GB; 8GB; 10GB; 12GB; 14GB; 16GB; 18GB; 20GB; 22GB; 24GB; 26GB 28GB; 30GB. Napisali, że przeskok z 1 GB na 1,5 GB to dodatkowy koszt 10 złotych miesięcznie, ale żeby przeskoczyć z 0,25 GB jakie mam na początku muszę wydać 20 złotych dodatkowo... Dobrze myślę?
zmiana limitu 1GB na 10GB spowoduje wzrost tej opłaty o 80 zł.
Też ciekawie...

#723063  autor: janekt
 06 cze 2014, 00:16
A to czemu w tym samym regulaminie, w tabelce, jest napisane 1 GB za 10 zł?
Same niejasności...

JanekT

#723065  autor: srasquasz
 06 cze 2014, 00:22
Zastanów się nad orange
Abonament 69.98 wszystko bez limitu net 2gb
Kupujesz od kogoś albo z groupona kod -30% na abonament i masz
70zł +5zł faktura papierowa czyli 75zł * 70% masz 52.5zł - 5zł bo wybierasz elektroniczną fakturę (30% zniżki jest od kwoty z fakturą dlatego tak podaje) - masz 47.5zł miesięcznie
jeżeli jeszcze przechodzisz z innej sieci to jest szansa, że dostaniesz 3 miesiące gratis czyli teoretycznie wyszłoby Ci 47.5zł *21 miesięcy = 997.5zł / 24 miesięce = 41.57zł miesięcznie za nielimitowane minuty smsy mmsy 2gb internet itp itd :D

#723068  autor: Niezgodna7
 06 cze 2014, 00:33
Karta, karta.
Jak ma się uczyć, to musi na tym, co dostaje na 30 dni, bez blokad, i bez szkody finansowej dla rodzicielki.
A co do neta, to trzeba.. dać mu taki fon, który go nie obsługuje..
:- )

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#723069  autor: madhunt3r
 06 cze 2014, 00:34
Trzeba się dokładnie dowiedzieć, jak to jest z tym dodawaniem pakietów, jak 1GB za 10 zł to dobrze, jak trzeba przeskakiwać 250, 500 i 1GB to już niekoniecznie.

#723073  autor: Niezgodna7
 06 cze 2014, 00:56
Superkaziu.
Przenieś do Orange na kartę. Do oferty POP.
3zł będzie kosztowała RWK.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#723081  autor: KA
 06 cze 2014, 05:45
bed, naprawdę no-limit wszystkiego to masz teraz w RBM, bo głosowe ze stacjonarnymi (rzadkość u innych), sms/mms i 2GB danych (z lejkiem!) za 38zł. Oferta najlepsza, szczególnie teraz na zasięgu Play/T-mobile, po poprawieniu kwestii auto logowania do T-m.

#723083  autor: frycek
 06 cze 2014, 06:06
W plusie po zlozeniu wypowiedzeniu masz nielimitowane rozmowy sms mms za 29 +1 gb za 10 zl
Pierwszy miesiąc za darmo + stacionarne 7 zł pierwsze 3 miesiące za darmo umowa na 18 miesięcy
Ale oferty RBM nie przebija ta oferta plusa

#723085  autor: KA
 06 cze 2014, 06:41
frycek, chyba, że ktoś koniecznie chce lub musi mieć zasięg (nie roamingowy) Plusa. Działanie RBM, czyli Play, zawsze trzeba sprawdzić w swoich lokalizacjach przed decyzją. Należy tak zresztą robić w każdej sieci, żeby nie było rozczarowania. Niestety nawet w Plusie obecnie zdarzają się dziury, ale jakość połączeń jest lepsza niż w Play. Jeśli dla kogoś nie ma to znaczenia, polecam RBM - mnie Play nie zawiódł przez prawie 2 lata.

#723098  autor: Horacy
 06 cze 2014, 08:59
Net by się przydał, chociaż mały pakiet, aby się właśnie na te koszta nie na bawić... bo przykładowo, włączy internet na chwilę, potem się zapomni, net będzie chodził do momentu, w którym jest kasa na koncie...

#723100  autor: JacekK
 06 cze 2014, 09:05
Jak dla małolata, to ja bym zdecydował się na któregoś z MVNO.

Z brakiem internetu może być kłopot, ponieważ wielu operatorów oferuje internet w standardzie (tzw. lejek) albo daje go za darmo jako bonus. Problem może rozwiązać np. dezaktywacja usługi GPRS.

Ja 13-letniej siostrzenicy zaproponowałem Mobile Vikings. Doładowuje miesięcznie za 27 zł i w tym ma:

- 2000 SMS-ów do wszystkich sieci
- 2 GB internetu (można zrobić tak, żeby nie działał)
- nielimitowane rozmowy do wszystkich w PLAY
- 19 zł na koncie, co daje ok 65 minut do wszystkich sieci

Z abonamentów możesz wybrać:

NJU Mobile - nielimitowane rozmowy (bez stacjonarnych)i SMS-y do wszystkich sieci to 28 zł/mc

White Mobile - nielimitowane rozmowy (bez stacjonarnych) i SMS-y do wszystkich sieci to 27 zł/mc

Jednak polecam na kartę. Dziecko odblokuje sobie internet i tylko rachunek podniesie :)

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#723103  autor: Liquid
 06 cze 2014, 09:17
W nju na abonament zablokujesz większość niechcianych usług przez panel obsługi: SMS-y Premium, rozmowy międzynarodowe. Nie zablokujesz niestety połączeń na stacjonarne i internetu. To drugie można wyłączyć w telefonie i zabronić korzystania lub usunąć punkt dostępowy (ew. wprowadzić błędne dane w telefonie) ale czy to poskutkuje...? ;) Pamiętaj że za stacjonarne w nju zapłacisz nie więcej niż 10 zł. Z doświadczenia wiem że dzisiejsza młodzież nie dzwoni w ogóle lub prawie w ogóle na stacjonarne.

#723111  autor: bed
 06 cze 2014, 09:40
KA: Te 2 GB w RBM są od razu wliczone w cenę? Bo coś widziałem, że najpierw jest pakiet 25 MB, a potem dopiero coś się dzieje. Muszę potem przeczytać dokładnie regulamin.

Myślę, że względnie największy zasięg i tak zapewni Play z partnerami roamingowymi. Cały czas nie mogę odżałować, że HD Voice działa tylko we własnej sieci, pomijając to, że Plus i Orange bo nie mają.

#723113  autor: molibden
 06 cze 2014, 09:57
Widzę dwie sprzecznosci
1. Dziecko musi się ograniczac co mamę trochę meczy
2. Chce wydać niską kwotę aby dziecko sie nei ograniczało

Pogodzenie tego bedzie chyba niemożliwe bez rozmowy wychowawczej z latorośla. Nei ma no-limit na rozmowy poniżej 18zł.
a. White mobile opcja no limit na połaczenia głosowe do komórkowych =18zł
b. nju mobile - jak wyżej =19 zł
i to zakłądajac żedziecko nie dzwoni na stacjonarki.

To byłaby najlepsza opcja. Niestety jest net któego dziecko ma obsługiwać jak najmniej. Generalnie to mi widzi się karta u któregoś z MVNO bo wtedydziecko nie wyda wiecej niż zakupiony pakiet głosowy czy internetowy. Tak jak koledzy mowią - najlepszy telefon który nei ma neta ale jak dziecko pojętne to sobie takowy sam znajdzie. W ogóle korzystanie z neta przez dzieciaki to dla mnie dyskusyjna sprawa i ja swojemu gdybym miał nie pozoliłbym na zupełną swobodę :-D
Od lipca Kulcz Mobile bedzi emiało fajne pakiety głosowe - 250min za 15zł jeśli dobrze pamietam. Poza pakietem 0.19zł za minutę do końca kwoty która ma się na koncie oczywiście i ani grosza więcej. Wszystko naliczane sekundowo. Niestety nei ma pakietów esemesowych - cena standardowa 0.19zł.
W Virgin jest darmowy lejek internetowy skutecznie ograniczajacy nadmierne rozgorączkowanie w sieci ale pozwalający na korzystanie z FB czy innych serwisów. nie ma niestety pakeitów minutowych i esemesowych. jest za to 50% doładowania dla członków Klubu czyli kupując doładowanie za 5zł dostajesz w rezultacie pakiet minut za 7,5zł.

#723118  autor: darase
 06 cze 2014, 10:34
Hmmmm....

Chyba zbyt mało dziecko siedzi przy laptopie?
Nastolatka powinna mieć tel z internetem żeby nie siedzieć przy lapku. :D
Siostry córka też katowała lapka, odkąd ma tel z internetem jest święty spokój, odczyta wiadomość i robi co innego :)

Dwa sms free to podstawa chyba że komunikuje się ze znajomymi przez fejsa :)

Dobrą propozycją jest t-mobile free sms :)
Doładowanie za 25zł.

Mam syna 8lat i nie chce jeszcze telefonu a laptopa i tablet ma do bólu :D
Co nie znaczy że siedzi 24h :)
Ma też inne zainteresowania karate, rower, piłka :)
Laptop też może się znudzić tylko trzeba trochę poczekać i zaproponować coś w zamian :)

[ Dodano: 2014-06-06, 10:36 ]
*-*-*

Uwolnij córkę od laptopa :D

Kup jej telefon z androidem,pakiet internetowy i niech będzie free :D

eCoal i nie ma problemu :-)

#723126  autor: KC-KARLOS
 06 cze 2014, 10:57
bed, 2 GB w RBM NO LIMITS II jest wszyte w abonament, po przekroczeniu pakietu, atrakcyjny lejek do 32 kbit/s. Należy pamiętać, że możemy skorzystać z promocji "Nielimitowany YouTube".
Minuty (44 640 jednostek) są do wykorzystania na wszystkie komórki i stacjonarne w Polsce. Za dodatkowe 9 PLN wykupujemy SMS/MMS do wszystkich sieci.
ŁĄCZNIE: 38 zł/mies. Prosta i korzystna taryfa z jedno-miesięcznym wypowiedzeniem.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 12:58 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 1 raz.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#723145  autor: usiu128
 06 cze 2014, 11:42
W promocji 500zł za transfer najlepiej wychodzi t-mobile.

umowa na 24 mce - pełny no limit 39.99zł + 10zł za 1GB internet = 49,99zł brutto.

Cały okres trwania umowy to koszt: ~1200zł - 500zł za transfer = 700zł / 24mce = ~ 29zł za pełny no limit z 1,25GB internetu.

Do tego HD Voice, dobra jakość sieci itp.

http://www.t-mobile.pl/pl/oferta_specjalna/transfer

#723150  autor: madhunt3r
 06 cze 2014, 11:58
Spytałem się na trendy t-mobile jak to jest z tymi pakietami, odpowiedź na dole w komentarzach:

http://www.t-mobile-trendy.pl/artykul,7 ... %2C20.html

Jak sądzicie, wygląda na to, że w opcjach 250MB i 500MB dają za 10zł - 1GB i tak dalej?

#723165  autor: janekt
 06 cze 2014, 12:52
Zawsze można "odgórnie" zablokować dostęp do internetu, to żaden problem. No i oczywiście wszystkie ustawienia można zabezpieczyć przed "nieautoryzowanym użyciem". ;-)
Tak jak wczoraj wspomniałem, jeżeli ma być najtaniej jak się da, to proponuję T-Mobile na kartę. Wychodzi 15 złotych miesięcznie. Można na przykład doładować za 50 złotych, co zagwarantuje ważność konta na trzy miesiące. Oczywiście, zależy, ile dziecko rozmawia miesięcznie przez telefon, wtedy można ewentualnie obniżyć koszty jeszcze bardziej. 8)

JanekT
  • Strona 57 z 136
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 136
  • 1
  • 55
  • 56