• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 54 z 136
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 136

#721753  autor: molibden
 02 cze 2014, 09:56
No własnie ja też jestem zmuszony przenieść 2 telefony z t-mobile. Interesuje mnie tylko pakiet rozmów lub no limit na rozmowy. praktycznie tylko komórkowe, sporadycznie stacjonarne. Na razie jestem za nju. jest coś ciekawszego od tego rozwiazania? Są jakieś pakiety dla telefonów na kartę powyżej 400min które byłyby tańsze niż nju na abo? Posprawdzałem trochę i nie bardzo znalazłem coś atrakcyjniejszego. Nie sądzę, ale moze ktoś wie? Widziałem to white mobile ale trochę zraża mnie ten zapis o konieczności zwrotu kasy za aktywację w przypadku wcześniejszego zerwania umowy 9to dotyczy też opcji na czas nieokreśłony?). Sam mam Vigin i jestem b. zadowolony ale rodzicom tam nie przeniosę bo przy pewnym poziomie rozmów już się nie opłaci.
Nie interesuje mnie net, esemesy, ememesy bo rodzice z tego nie korzystają . Chodzi o same rozmowy

#721758  autor: Sahim
 02 cze 2014, 10:26
?T pisze:Ale faktycznie u wirtualnych operatorów rejestracja on-line idzie w miarę sprawnie.
Nie u każdego :) Nie jestem na bieżąco ale myślę, że dużo nie zmieniło się www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=42886

#721761  autor: JacekK
 02 cze 2014, 10:37
Sahim pisze:
?T pisze:Ale faktycznie u wirtualnych operatorów rejestracja on-line idzie w miarę sprawnie.
Nie u każdego :) Nie jestem na bieżąco ale myślę, że dużo nie zmieniło się www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=42886
Również tego nie testowałem, ale od tego czasu zmienił się m. in,. właściciel marki.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
 #721795  autor: locke90
 02 cze 2014, 13:06
Jako że noszę się z zamiarem zmiany sieci, chciałbym Was zapytać o radę.

Technicznie playa mam już dosyć, ciągły brak zasięgu w trasie tam gdzie sie poruszam, i ciągłe męczenie roamingu jest już nie do wytrzymania, nie wspominając o jakości rozmów.

Priorytetem dla mnie jest internet, ciągła synchronizacja, oraz jakoś rozmów.

W obecnej ofercie lubię to wydawałem 50zł/2,5mca, w tym internet mi wystarczał i o nim zapominałem, a jedynie brałem pakiet nieogr w play za 10zł.

Obecnie nie chciabym przekroczyć 25zł/mc z internetem minimum 1-1,5GB, oraz nieograniczonymi rozmowami w sieci.

W okolice które jeżdżę, najlepiej z zasięgiem wypada orange, i plus, tmobile jest też bardzo dobrze, jednak często bez 2g (gprs a w porywach edge...)

Zastanawiałem się nad lycamobile i nju, jednak lepiej jakby ktoś mógł przyswoić te wiedzę bardziej.

Przed przeniesieniem numeru i tak zakupiłbym starter na próbę cyklu 1mca.

Co będzie najbardziej odpowiadające ofercie lubię to?

Z góry dziękuję wam za pomoc...

#721797  autor: JacekK
 02 cze 2014, 13:26
Skoro nie ma t być na zasięgu Play, to ja osobiście polecam Lycamobile.

- zawsze ważne konto
- 2 GB za 10 zł
- 0,29 gr minuta
- atrakcyjne pakiety obniżające koszty (po ich wykupieniu za darmo w sieci)
- zasięg Plus

Możesz zerknąć też na Lebara Mobile, choć tam nie ma tak dobrych pakietów internetowych.

Do darmowego gadania i SMS-owania w sieci warty zauważenia jest też KLUCZ Mobile.

Wszystkie te sieci działają na Plusie.

#721801  autor: locke90
 02 cze 2014, 13:47
mam rozumieć ze w całym lycamobile są rozmowy wewnątrzsieciiowe za darmo? bo jest na stronie gwiazdka, ktora prowadzi do... strony głównej... pakiety interneowe przyzwoite akurat są.

#721802  autor: JacekK
 02 cze 2014, 13:56
locke90 pisze:mam rozumieć ze w całym lycamobile są rozmowy wewnątrzsieciiowe za darmo? bo jest na stronie gwiazdka, ktora prowadzi do... strony głównej... pakiety interneowe przyzwoite akurat są.
Nie do końca zrozumiałem o co pytasz.

Po wykupieniu jakiegokolwiek pakietu w Lycamobile (oprócz internetowych) otrzymujesz darmowe rozmowy lub rozmowy i SMS-y wewnątrz sieci Lycamobile w kraju.

http://www.lycamobile.pl/po/bundle?id=1

#721803  autor: locke90
 02 cze 2014, 14:06
Ok rozumiem. Jednak wolałbym być w sieci macierzystej i traktowany byc normalnie. Bez zwalniania internetu, priorytetu na nadajnikach etc.

Tam gdzie bywam tak jak pisalem, najlepiej wypadaj orange, tmobile, i na końcu odrobinę gorzej plus, ale akceptowalnie.

czy jestem w stanie zmieścić się w 20-25zł/mc w jakiejś jeszcze sieci, mając miesięcznie minimum 1GB internetu, i rozmowy wewnątrz sieci darmowe (smsy juz niekoniecznie) ?

Widzę jeszcze ofertę Plusa na kartę, wiecej w plusie, tutaj:
-darmowe rozmowy w plus
-1gb/13zł mc odnawialny

tmobile frii:
-darmowe rozmowy w tmobile
- 1gb/10zł 2gb/20zł

Jakieś większe warunki trzeba spełnić czy wystarczająco prosto widzę te oferty?
Jak tam wygląda z lejkiem?

Czy ktoś może mi jeszcze przybliżyc ofertę NJU i Heyah?

#721809  autor: Emsi
 02 cze 2014, 14:40
T-mobile Frii lub Heyah Dniówka. Z moich doświadczeń zasięg "różowych" jest naprawdę bardzo dobry. Nie ma problemu z zasileniem konta w nawet najmniejszej miejscowości, bo to nie jakiś MVNO. Ewentualnie coś z Plusa, gdzie zasięg również na wysokim poziomie, ale nigdy nie korzystałem, także nie jestem w temacie.

#721810  autor: JacekK
 02 cze 2014, 14:41
locke90 pisze:Ok rozumiem. Jednak wolałbym być w sieci macierzystej i traktowany byc normalnie(...)
Klienci MVNO nie są traktowani "nienormalnie" przez operatorów nadajników. Skąd ten brak zaufania? Korzystam od ponad roku z MVNO (działa on na nadajnikach Plusa) i nie miałem nigdy żadnych kłopotów. To chyba stereotyp jakiś :)

[ Dodano: 2014-06-02, 14:45 ]
Emsi pisze:(...)Nie ma problemu z zasileniem konta w nawet najmniejszej miejscowości, bo to nie jakiś MVNO (...).
To co piszesz świadczy, że niewiele wiesz o sieciach MVNO. Większość z nich można doładować kartami Plusa (White Mobile, wRodzinie, W Naszej Rodzinie, KLUCZ Mobile, Lebara Mobile...). Szkoda czasu wymieniać. Doładowania pozostałych mających własne doładowania (Virgin Mobile, Lycamobile) dostępne sa praktycznie wszędzie tam, gdzie istnieje np. płatność kartą.

W sumie można też korzystać z dużej sieci, np. Heyah i płacić za sprawdzenie stanu konta, rozmowy wewnątrzsieciowe (bodajże 28 gr dziennie) i po zakupie startera szukać kodów na wyłączenia automatycznie aktywowanych niechcianych płatnych i cyklicznie odnawiających się usług ;)

#721819  autor: locke90
 02 cze 2014, 15:31
Jednak widzę, że przy taryfie Tmobile frii, internet i darmowe rozmowy w sieci miałbym za 10zł/mc,

W lycamobile taka opcja wychodziła by drożej niestety.

Nie bardzo ze strony rozumiem też ofertę lyca, bo jest strasznie niejasno rozpisana.

#721822  autor: JacekK
 02 cze 2014, 15:38
Ja wcale nie przekonuję Cię do Lycamobile :) Zaproponowałem tylko tą ofertę, bardziej prostuję wypisywane tu rzeczy:) Wybierzesz co będziesz uważał za najlepsze :) I nie dlatego, że chcę tu prostować a tylko dlatego, że niektóre twierdzenia są naprawdę bezpodstawne (jak np. problem z doładowaniem MVNO na wsi).

Możesz jeszcze luknąć na ofertę Lebara Mobile Polska. Oni dają darmowe rozmowy i SMS-y w sieci do każdego wykupionego pakietu internetowego.

http://www.lebara.pl/sklep/internet

Za 10 zł jest 1 GB + za darmo w sieci. Możesz też popatrzeć na pakiety MIX. Np. za 35 zł masz 300 minut na Polskę i 39 krajów, 100 SMS-ów krajowych, 1 GB internetu i za darmo w sieci.

http://www.lebara.pl/sklep/mix

Zasięg i doładowania Plus.

Pozdrawiam!

:)

[/quote]

[ Dodano: 2014-06-02, 15:45 ]
locke90 pisze:Jednak widzę, że przy taryfie Tmobile frii, internet i darmowe rozmowy w sieci miałbym za 10zł/mc, (...)
Pamiętaj, że w T-Mobile płatne jest np. każdorazowe sprawdzenie stanu konta (również za pomocą kodu USSD). Co prawda można zamówić bezpłatną "subskrypcję", dzięki której jeśli dobrze pamiętam raz na 2 tygodnie dostaniesz bezpłatnego SMS-a z informacją, jednak opłata jest i wg mnie należy do jednej z najbardziej absurdalnych na rynku.

#721827  autor: Emsi
 02 cze 2014, 16:03
mvno-gsm_pl pisze:To co piszesz świadczy, że niewiele wiesz o sieciach MVNO. Większość z nich można doładować kartami Plusa (White Mobile, wRodzinie, W Naszej Rodzinie, KLUCZ Mobile, Lebara Mobile...). Szkoda czasu wymieniać. Doładowania pozostałych mających własne doładowania (Virgin Mobile, Lycamobile) dostępne sa praktycznie wszędzie tam, gdzie istnieje np. płatność kartą.
Akurat sam korzystam z Klucza, także doskonale wiem. Jeżeli można doładować zdrapkami dużych sieci to OK, gorzej jak sieci mają własne doładowania. Kolega miał do mnie ogromne pretensje jak namówiłem go na Virgin, gdzie będąc w Bieszczadach musiał iść 12km i dopiero na poczcie znalazł doładowanie. :D

#721832  autor: KA
 02 cze 2014, 16:11
Nadal nju, jeśli same rozmowy.
Kompleksowo (voice/net/sms/mms) nowy RBM przebija teraz nawet nju, ale to dla korzystających sporo z neta w tel.

#721850  autor: molibden
 02 cze 2014, 16:54
Złożyłem wnioski o przeniesienie do nju bo jaki pisałem wiekszości innych rzeczy jak rozmowy nie potrzeba. Dalej tylko jestem trochę zamotany z planem w momencie aktywacji. Rozumiem ze w dzien przeniesienia będę miał buzz a żeby rozdzielić stacjonarne musze jeszcze złożyć taka dyspozycję. No zobaczymy.
 #721862  autor: Cierniu
 02 cze 2014, 17:20
Witam,
mam problem następującego kalibru - obecnie posiadam dwa telefony, jeden z abonamentem T-Mobile (24zł, w tym 120 minut do wszystkich i pakiet 1000 SMS za 5 zł) a drugi z kartą PLAY Rok Ważności Konta (co miesiąc pakiet darmowych rozmów do play za 10 zł i taki sam SMS-ów też za 10 zł). Sęk w tym, że miesięcznie kosztuje to razem koło 49-50 zł i chciałem tę cenę trochę obniżyć. Moglibyście polecić ofertę (najlepiej jakiś abonament), która pozwalałaby za darmo dzwonić i pisać do PLAY?

#721865  autor: Emsi
 02 cze 2014, 17:38
Nie jestem biegły w ofertach abonamentowych, a z prepaida poleciłbym Play Mini-max. Do Play za free, a na połączenia do innych sieci + stacjonarki nie wydasz więcej niż 29zł/miesiąc.

#721867  autor: Cierniu
 02 cze 2014, 17:43
No tak, ale za każde połączenie czy SMS'a do innej sieci trochę by naliczało...
Mógłby ktoś jeszcze przy okazji wyjaśnić mi ofertę PLAy na kartę 3w1? Najlepiej cennik i w ogóle :)

#721869  autor: thonka
 02 cze 2014, 17:48
14zł ściągane cykliczne co miesiąc z konta.
w ramach tej opłaty darmowe połączenia w Play, nielimitowane wiadomości na komórki w Polsce i 100MB danych.

Połączenia po za sieć 29gr

Wszystko jest praktycznie wyjaśnione na stronie
http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... y/?tab=3w1

Jeżeli potrzebujesz smsy i rozmowy w Play to lepszą ofertą będzie Mini Max.
http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... -na-karte/

Problemem tej oferty jest jednak ważność konta.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2014, 17:58 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#721871  autor: Cierniu
 02 cze 2014, 17:57
Okej, dzięki bardzo za wyjaśnienie.
Więc wynika z tego, że najlepszą ofertą byłoby 3w1? Rozmowy w Play darmowe, do wszystkich sieci SMS-y też darmowe, a i kosztem 14 zł miesięcznie.
  • Strona 54 z 136
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 136
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54