• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 52 z 136
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 136

#720557  autor: Wiksa11
 28 maja 2014, 16:24
RedBull Mobile za 29 zł masz no limit rozmowy + 2GB internetu, tylko że chyba to jest tylko oferta dla klientów indywidualnych.

#720573  autor: Sahim
 28 maja 2014, 17:12
Rok Ważności Konta (RWK) w POP-ie dostajesz po wysłaniu bezpłatnego smsa na numer 8002 o treści: START. Jeśli jesteś w POP-ie krócej niż 3 miesiące po wysłaniu smsa odejmą z konta 3 zł, jeśli dłużej - za darmo.

#720576  autor: KA
 28 maja 2014, 17:17
Ta nowa, poprawiona oferta RBM przebija wszystko - za 38zł jest no-limit kompletny, bo WSZYSTKO i 2GB, potem lejek. Mam super ofertę Plusa (OMG -50% na 12mies), ale gdybym mógł już dziś zmieniłbym swój główny numer na RBM. Szczególnie teraz, gdy Play tak elegancko przełącza się na T-m (u córki na abo Play działa to bez zarzutu).

#720577  autor: jarekb11
 28 maja 2014, 17:19
Nie tylko w taryfie "POP"

Konto ważne 1 rok! Środki na Twoim koncie ważne przez rok sprawdź szczegóły:
Orange YES
Orange One
Orange POP
Nowe Orange Go
Orange Free na kartę
Orange Smart

#720588  autor: bazooka
 28 maja 2014, 17:43
Calm7, miałeś chyba na myśli o rezygnacji z przeniesieniem numeru do oferty "na kartę" - wybór taryfy to sprawa drugorzędna - tak jak pisze jarekb11.

#720590  autor: KA
 28 maja 2014, 17:49
Najtaniej to raczej w Play na kartę zmieniając co ok. 12 dni taryfę, bo wtedy za całkowite 0zł i do tego darmo voice i sms w Play/RBM/VM. Tyle, że trzeba się "bawić", ale z jednym numerem tak robię i nie jest to zbyt uciążliwe.

#720595  autor: Sahim
 28 maja 2014, 17:57
KA pisze:Najtaniej to raczej w Play zmieniając co ok. 12 dni taryfę,
Zrobiłem Twoim sposobem z jednym numerem i po dwóch razach znudziło się mi. Już wolę doładować raz na rok za 5 zł. :D :D

#720726  autor: BogadR
 29 maja 2014, 07:49
Zrobiłem sobie raport od początku roku ile rozmawiam... max w mc było 8min a najczęściej koło 2-4min i parę SMSów ;)
Normalnie używam innego nr, acz ten chce utrzymać.

#720738  autor: JacekK
 29 maja 2014, 08:52
BogadR pisze:Zrobiłem sobie raport od początku roku ile rozmawiam... max w mc było 8min a najczęściej koło 2-4min i parę SMSów ;)
To zdecydowanie NJU Mobile na kartę. I nie włączaj żadnych usług dodatkowych. Korzystaj ze standardowej oferty (19gr/min, 9gr/SMS). Konto ważne "po wieki".

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#720770  autor: JacekK
 29 maja 2014, 10:49
Calm7 pisze:Nie Nju (mimo, że taniej), a of.na kartę w Orange.
Dlaczego? Co jest na korzyść of na kartę?

#720778  autor: JacekK
 29 maja 2014, 11:20
Calm7 pisze:Nie korzyść, a taki przypadek usera - chce wrócić do abonamentu, więc lepiej by "wracał" z Orange, a nie Nju.
Eeee tam, nie ma to większego znaczenia. A może zdecyduje się na abonament w NJU? Pisał przecież o nielimitowanym abonamencie.

[ Dodano: 2014-05-29, 11:20 ]
Calm7 pisze:Nie korzyść, a taki przypadek usera - chce wrócić do abonamentu, więc lepiej by "wracał" z Orange, a nie Nju.
Eeee tam, nie ma to większego znaczenia. A może zdecyduje się na abonament w NJU? Pisał przecież o nielimitowanym abonamencie.

#720787  autor: ?T
 29 maja 2014, 11:45
BogadR pisze:Zrobiłem sobie raport od początku roku ile rozmawiam... max w mc było 8min a najczęściej koło 2-4min i parę SMSów ;)

Przy takim profilu użycia numeru, to aż się prosi o Virgin Mobile.
RWK, lejek, niskie stawki wyjściowe za minutę/sms, a dodatkowo po zarejestrowaniu się w klubie cośtamcośtam 50% do doładowania więcej. Wtedy za 5 zł doładowania masz ok 40 minut i RWK, za 10 zł dwa razy więcej minut i dodatkowo 100MB ważne 30 dni.
Co innego jeżeli numer do szuflady i zero użycia, to wtedy 'W Rodzinie' i konto ważne 2 lata za 5 zł doładowania (już ktoś o tym wspomniał)

#720792  autor: BogadR
 29 maja 2014, 12:23
Który plan taryfowy wybrać?

#720796  autor: Niezgodna7
 29 maja 2014, 12:46
Bogad.
Weź tego Popa, o ile puszczą Cię z firmowego na kartę.
Później, jak już się oswoisz z kartą, a karta z Tobą - zmienisz, na np. ONE. (dowolny wybór, dokonywany przez usera, bez ingerencji BOK/ salonu).

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#720822  autor: ?T
 29 maja 2014, 15:19
Calm7 pisze:Ooo..masz! Znów jakieś virginy!?
:- o
Eh..
A co jest nie tak z VM? Serio pytam.
Pytanie z pierwszego posta dotyczy jak najtańszego utrzymania numeru a potem dodano informację, że coś tam jednak (kilka minut i sms) w miesiącu jest użyte.
Do abonamentu NL można i z VM wrócić przecież, a w dodatku to jedna z niewielu, jeśli nie jedyna sieć, gdzie kontakt z konsultantem jest darmowy.

Mam tam arcyzapasowy numer, który kilka razy użyłem do lejka i nic złego nie mogę powiedzieć.
Znam też jedną osobę używającą tego operatora, właśnie w niewiele większym stopniu niz pytający, do godziny rozmów w miesiącu, troszkę sieci (maile i opera mobile na lejku). Ładuje co miesiąc za dyszkę i nie dostaje zadyszki:)
Znasz jakąś lepszą sieć, gdzie miesięcznie do godziny rozmów + kilka sms w miesiącu i internet jakikolwiek będzie kosztować mniej niż 10 zł?
AERO odpada z powodu kapcia, a wszystko co drożej z założenia:)

#720850  autor: Ruben
 29 maja 2014, 16:54
Tutaj nie ma się nad czym specjalnie zastanawiać. Przy praktycznie zerowej aktywności na tym numerze wystarczy przenieść na kartę w Orange i bezpłatnym SMSem przedłużać ważność konta.
To czy będzie to koszt 5pln czy 3pln w skali roku, to nie ma w zasadzie żadnego znaczenia, bo to znikoma różnica.

#720853  autor: Emsi
 29 maja 2014, 16:59
Virgin nie jest jedyną siecią z darmowym BOK. W Kluczu również darmowy kontakt (w 4 językach).

#720860  autor: KA
 29 maja 2014, 17:15
Także w Plusie mając no-limit w sieci można dzwonić za darmo do BOK, ale trzeba na numer 9-cio cyfrowy, o czym nie wszyscy wiedzą.

#720891  autor: Pankiew
 29 maja 2014, 18:47
Cześć, potrzebuje waszej pomocy. Muszę wziąć jakiś abonament/karte w jakiejś sieci, tylko nie wiem jakiej. Telefon mam więc potrzebuje oferty bez telefonu. Najlepiej ~1Gb (korzystam w pracy lub przy nawigacji, reszta staram się na wifi ciągnąć). Częściej rozmawiam jak piszę smsy. Miesięcznie nie wiem czy wydzwonię 100 minut, może z połowę tego. SMSy nie potrafię określić jaka to ilość ale też nie dużo do 50 się mieszczę.
Chodziłem po sieciach i wszystkie opcje wyglądają podobnie i nie wiem na którą sie najlepiej zdecydować. Wcześniej miałem play ale strasznie słaby zasięg mam u siebie, jak przełącza na inne anteny to samo, a to denerwujące. Nie wiem czy brać abonament bo chyba jednak trochę za mało rozmawiam jak na taką opcje, tylko wygodniejsze bo nie kończy się w najmniej oczekiwanym momencie co mi się zdarzało jak miałem mixa.

Pomożecie?

#720892  autor: Sahim
 29 maja 2014, 18:48
Uważam, że autor tematu powinien przejść na kartę w Orange z taryfą Pop lub One. Przejście do innego operatora wiąże się z dodatkową papierologią i czekaniem na aktywację nowej karty (w przypadku Virgin trzeba wszystko załatwiać przez pocztę), dodatkowo mogą się pojawić jakieś nieprzewidziane trudności (któraś usługa nie uruchomi się albo uruchomi chociaż tego nie zamawialiśmy). A wymienione taryfy ponieważ są proste. :D
  • Strona 52 z 136
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 136
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52