• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1193387  autor: kompleksowy
 30 cze 2025, 09:39
Cześć
Przed wyjazem na garnice, miesiąć temu ,uruchomiłem nowy numer w T-Mobile. Załączyłem taryfę GO!. Kończy mi się termin ważności danych a pozosatło ich dużo. Czy istnieje możliwość aby bez comiesięcznego doładowania zachować pozostałe na koncie dane i przedłużyć ważność konta na dłuższy czas. Widziałem że mają do zakupienia rok ważności konta za 30 zł. Zadziała ? Dane się nie skasują ?
 #1193391  autor: maniek357
 30 cze 2025, 11:38
GB z pakietów GO! przedłużysz tylko odnowieniem tego pakietu.
Natomiast jeśli masz GB z promocji "Rok internetu", to wystarczy nie dopuścić do odnowienia pakietu GO! (poprzez brak wystarczających środków na koncie) - GO! przejdzie na 90 dni w okres zawieszenia, ale z GB "Rok internetu" można w tym czasie dalej korzystać.

Rok ważności konta nie przedłuża ważności GB.
 #1193394  autor: kompleksowy
 30 cze 2025, 12:49
Za 2 dni wygasną mi darmowe minuty , sms i mms.
Konto wygaśnie za 32 dni.
Mam prawie 200 GB z pakietu na 30 dni.
Mam jeszcze 600 GB na Rok.

To co najlepiej zrobić nie doładowywać i nie przechodzić na rok ważności? Tak? Tylko że konto mi wygaśnie za 30 dni. ?
 #1193396  autor: maniek357
 30 cze 2025, 13:05
T-Mobile ma automatyczne przedłużanie ważności konta. System pobiera kwotę 3 zł (lub całe saldo, jeśli masz mniej niż 3 zł) i wydłuża ważność konta o miesiąc. Więc tu można np doładowaniem za 5 zł wydłużyć ważność konta o 2 miesiące. Inna opcja to kupno odnawialnego pakietu 1 GB za 5 zł - wydłuży ważność konta o 2 miesiące.

A po 90 dniach zawieszenia GO!, aby nie stracić GB na rok, wystarczy doładować tyle, aby odnowił się pakiet GO! i masz przyznaną kolejną paczkę 600 GB i kolejne 4 miesiące na wykorzystanie tych GB.
 #1193400  autor: kompleksowy
 30 cze 2025, 13:44
Bardzo dziękuję za informację.

Mam jeszcze 5 zł na koncie ze startera to na razie nie bede musiał doładowywać.
Za 2 dni wygaśnie mi GO!
Rozumiem że po wygaśnienieciu mam pilnować tych 90 dni a następnie doładować za 35 zł i będzie ok bo GO! się odwiesi.
 #1193402  autor: KC-KARLOS
 30 cze 2025, 14:05
GB z salda "Rok Internetu" kumulujemy wyłacznie posiadaniem odpowiedniej opcji cyklicznej GO x:
> 12x 833,25 GB wpada przy GO XL za 50/mc,
> 12x 600 GB przy GO L za 45/mc,
> 12x 200 GB przy GO M (35 zł/mc) / M+UA (40 zł/mc).
Jeśli zostanie nam niewykorzystana ilość GB z salda "Rok Internetu", a posiadamy zawieszoną usługę GO XL / L - to za te 35 zł możemy odpalić GO M, a do salda RI wpadnie należne 200 GB. Ważność salda nie ulega zmianie, ale GB się sumują.

UWAGA: nie wyłączać zawieszonej usługi GO XL / L / M+UA / M, a także nie włączać pakietu GO S - spowoduje to skasowanie salda Rok Internetu i utratę niewykorzystanych GB z tej przegrody.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1193408  autor: kompleksowy
 30 cze 2025, 15:21
Zapewne pomyliłem taryfy i załączyłem tą za 45 zł ?

Nie będę nic robił z kontem. Postaram się utrzymywać 5 zł na koncie a po 90 dniach doładuję za 45 zł - jak nie zapomnę.

Dziękuje raz jeszcze za wyjaśnienie.