• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1192085  autor: lino
 20 maja 2025, 20:02
Hej!
Od wielu, wielu lat rodzinnie mamy 3 numery w Play. Płacimy 95zł / mc za nielimitowne rozmowy, smsy, współdzielone ~30GB internetu (w UE). To bardzo stara umowa Play, w której UK jeszcze był w UE i ten limit internetu dalej pokrywa UK :>

Problem tkwi w tym, że Play w naszych głównych miejscach ma absolutnie tragiczny zasięg z jeszcze gorszym supportem.

Czy u głównej konkurencji jest coś co by nam pasowało? (3 numery i min 30GB internetu z nielimitowanymi sms + minuty).

Będę wdzięczny za wskazówki
 #1192092  autor: artur912
 21 maja 2025, 05:28
Może nie abonament zaproponuje ale subskrypcja nju. 3 numery po 19 zł i do tego 3 miesiące za 0 zł dla przenoszących numer.
 #1192098  autor: lino
 21 maja 2025, 09:16
artur912 pisze:
21 maja 2025, 05:28
Może nie abonament zaproponuje ale subskrypcja nju. 3 numery po 19 zł i do tego 3 miesiące za 0 zł dla przenoszących numer.
Dzięki Artur za sugestię. Też o tym myślałem ale jest tam pewien minus -> nie ma opcji na kontakt w biurze z żywym człowiekiem gdy będzie potrzebny support, a dwie osoby z abo są starsze i oczekują od czasu do czasu tego typu "pomocy".
 #1192127  autor: lucaM
 22 maja 2025, 09:23
Czy kiedykolwiek myślałeś o utrzymaniu jednego z numerów u operatora z fizycznym wsparciem i przeniesieniu reszty do nju? W ten sposób można by zaoszczędzić pieniądze i nadal mieć punkt wejścia dla pomocy offline.
 #1192139  autor: lino
 22 maja 2025, 12:36
lucaM pisze:
22 maja 2025, 09:23
Czy kiedykolwiek myślałeś o utrzymaniu jednego z numerów u operatora z fizycznym wsparciem i przeniesieniu reszty do nju? W ten sposób można by zaoszczędzić pieniądze i nadal mieć punkt wejścia dla pomocy offline.
No a czym to się różni od po prostu posiadania 2 numerów u dowolnego fizycznego operatora i ewentualnie jednego przykładowo w nju? Gdzie tu jakiś "zysk" w stosunku do obecnej sytuacji w Play? (poza ewentualnym lepszym zasięgiem)? Chyba nie do końca załapałem twój pomysł.

Kolejnym minusem NJU jest brak aplikacji, a logowanie przez www do panelu obsługi nie jest szczególnie użyteczne ;]
 #1192141  autor: KC-KARLOS
 22 maja 2025, 12:45
lino: jeśli wybierzesz nju subskrypcję, to tam masz aplikację, którą możesz wygodnie zarządzać + logowanie na stronie internetowej. Totalna samoobsługa.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1192143  autor: lino
 22 maja 2025, 13:07
KC-KARLOS pisze:
22 maja 2025, 12:45
lino: jeśli wybierzesz nju subskrypcję, to tam masz aplikację, którą możesz wygodnie zarządzać + logowanie na stronie internetowej. Totalna samoobsługa.
oo, to nie wiedziałem, że mają appke - korzystam też z netu na karte (poza tym tematem) i wkurzało mnie zawsze logowanie przez www zamiast wygodnej appki na telefonie ;]

Sprawdzę jeszcze czy w salonach Orange da sie dostać jakiś support (wyspy NJU w centrach handlowych odpadają by uzyskać jakąkolwiek wiarygodną informacje i pomoc)
 #1192145  autor: KC-KARLOS
 22 maja 2025, 13:15
lino: salony Orange nie pomogą - odeślą Ciebie na stronę internetową. Zresztą wszystko tam zrobisz bez pomocy sprzedawców, których głównym zadaniem to sprzedaż pakietów Love na abonament.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1192149  autor: lino
 22 maja 2025, 15:44
Dzięki za odpowiedzi i propozycje. Zdecydowanie pomyślę o NJU. A czy ma ktoś alternatywny pomysł? Może być też ABO na firme. Chodzi głównie o zasięg i nie mniej internetu. A bonusem byłaby fizyczna obsługa i appka do zarządzania.