• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1188467  autor: SkylinerPL
 26 lut 2025, 14:54
Dzień Dobry

Szukam jakiejś dobrej oferty na kartę dla nowego numeru czyli po prostu starter bez żadnego chodzenia po operatorach aby przenieść numer.

Interesuje mnie aby starter miał:
- jak najdłuższą ważność konta po doładowaniu (rok ?) pod przychodzące,
- jakieś niedrogie pakiety internetu czy coś w tym stylu (może jakiś lejek bo to głównie pod komunikatory typu Messenger, Discord i WhatsApp, może czasami sociale czy sprawdzanie planu zajęć),
- możliwość doładowania raz na rok czy co pół roku gdzieś za +-30 zł, a nie miesięcznie co byłoby bezsensu w tym przypadku,
- zasięg T-Mobile, Orange, Plus lub Play czy co to tam jeszcze jest może być gdyż wszystkie w podobnej odległości są od miejsca zamieszkania,
- połączenia wychodzące czy smsy raczej mało ważne bo to głównie pod odbieranie, dlatego internet ważniejszy,

Znajdzie się coś w tym stylu z rwk po doładowaniu i netem na starterze ?
Ostatnio zmieniony 26 lut 2025, 19:06 przez SkylinerPL, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1188481  autor: SkylinerPL
 26 lut 2025, 17:39
artur912 pisze:
26 lut 2025, 16:24
Możesz kupić starter ''online'' od Orange za 5 zł z darmową dostawą. Dostaniesz rwk i można włączyć 506gb
Jest jakaś lepsza oferta dostępna w marketach/kioskach czy jednak ta Orange najbardziej się opłaca pod rwk, neta i przychodzące ?
 #1188486  autor: MariuszY
 26 lut 2025, 18:33
@SkylinerPL - zawsze masz coś za coś. Chcesz z kiosku/marketu będziesz miał neta dużo mniej za doładowania i tyle.
Nie podałeś ile tego neta. Jeśli 30GB za 30zł na rok ci wystarczy to raczej problemu nie widzę, ale już np. 300GB/rok na starterze z kiosku może być problemem, zwłaszcza że najtańszą opcję (Plus) skreśliłeś z pola zainteresowań.
 #1188487  autor: SkylinerPL
 26 lut 2025, 19:17
MariuszY pisze:
26 lut 2025, 18:33
@SkylinerPL - zawsze masz coś za coś. Chcesz z kiosku/marketu będziesz miał neta dużo mniej za doładowania i tyle.
Nie podałeś ile tego neta. Jeśli 30GB za 30zł na rok ci wystarczy to raczej problemu nie widzę, ale już np. 300GB/rok na starterze z kiosku może być problemem, zwłaszcza że najtańszą opcję (Plus) skreśliłeś z pola zainteresowań.
Nie skreśliłem Plusa ale całkiem o nim zapomniałem - zasięg jest powiedzmy że podobny w różnych sieciach choć najbliższy nadajnik mam chyba T-Mobile.
Jaka oferta Plusa jest konkurencyjna z tą od Orange ?
Co do neta to powiedzmy że te -dziesiąt GB na rok to takie minimum ale dobrze byłoby gdyby było ważne więcej niż miesiąc od doładowania tak aby był dostęp chociaż do tych komunikatorów w każdym momencie - chyba że jakieś bardzo tanie nieduże pakiety.
Tak jak pisałem chodzi tylko o dostęp do neta w formie planu zajęć, komunikatorów czy rzadko sociali - do reszty jest wifi w domu.
 #1188489  autor: MariuszY
 26 lut 2025, 20:13
W Orange masz bonus za doładowania, lecz tylko na starterze zakupionym online masz +20GB więcej do każdego doładowania. Wszystko łatwo przedłużysz na rok za 29zł.
W Plusie masz promocję na taryfie Elastyczna na kartę Miesiąc za darmo, do której możesz uruchomić wieczyste 900GB z pierwszej transzy w promocji 6400GB , które też możesz wydłużyć o rok za 29zł.
Inne standardowo dostępne opcje będą albo sporo droższe (na rok czasu), albo nie zapewnią wystarczającej ilości neta, albo wymagać będą "gimnastyki" (np. nowy starter co miesiąc, itp.).
 #1188496  autor: KC-KARLOS
 27 lut 2025, 00:07
MariuszY: w Plusie już jest lepsza opcja - olać Elastyczną, polecam ogarnąć Nowego Plusha i 28,50 zł - czyli włączenie Bezlimitu 25 GB kumulacja za 17,50, drugi miesiąc za 1 zł + Plush Ważny Rok za 10 zł. Zamiast 1400 GB, wpadnie do 1900 "bezterminowych" GB.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188830  autor: SkylinerPL
 06 mar 2025, 22:14
MariuszY pisze:
26 lut 2025, 20:13
W Orange masz bonus za doładowania, lecz tylko na starterze zakupionym online masz +20GB więcej do każdego doładowania. Wszystko łatwo przedłużysz na rok za 29zł.
Dzień Dobry
Zdecydowałem się wypróbować Orange.
Karta przyszła i została już aktywowana ale mam jeszcze pytanie - jak wygląda sprawa z tym internetem ? tam jest 6gb na kilka dni + jakieś dodatkowe za doładowania (?) gdzie mam napisane 399 dni (100gb za aplikację + 400gb za zgody).
Na karcie jest 0 zł i zastanawiam się czy muszę coś doładować i włączyć dodatkowo jakiś pakiet albo przedłużyć za 29zł w tym momencie czy na spokojnie nic nie trzeba i mam 399 dni internetu oraz wychodzące oraz 420+ na przychodzące ?
Może da się jeszcze coś uruchomić poza tymi dwoma pakietami internetu ?
Dziękuję za pomoc.
 #1188835  autor: MariuszY
 07 mar 2025, 07:18
SkylinerPL pisze:
06 mar 2025, 22:14
...tam jest 6gb na kilka dni + jakieś dodatkowe za doładowania (?) gdzie mam napisane 399 dni (100gb za aplikację + 400gb za zgody).
Tam czyli gdzie? Zalogowałeś się do aplikacji i widzisz 399 dni w pozycji "Dzwoń przez:" oraz tyle samo pod "Bonus Internetowy za doładowania"?
Jeśli tak właśnie jest to znaczy, że masz:
- konto ważne ponad rok,
- bonus za doładowania (w tym za zalogowanie do MO i za zgody) ważny tyle samo.
Skoro tak to nic nie musisz robić. Każde doładowanie online (przez stronę doładowań Orange lub w MO) da tobie dodatkowe 20GB ponad standard, czyli ładując piątkami masz 25GB, które zsumują się z dotychczasowym bonusem i będą tyle samo ważne. Jeśli uzbierasz 29zł na koncie głównym (KG) możesz wszystko wydłużyć o kolejny rok - ważność obecna i nabyta sumują się.
 #1191838  autor: asffaf
 13 maja 2025, 14:48
KC-KARLOS pisze:
MariuszY: w Plusie już jest lepsza opcja - olać Elastyczną, polecam ogarnąć Nowego Plusha i 28,50 zł - czyli włączenie Bezlimitu 25 GB kumulacja za 17,50, drugi miesiąc za 1 zł + Plush Ważny Rok za 10 zł. Zamiast 1400 GB, wpadnie do 1900 "bezterminowych" GB.

Mam pytanie, czy ta promocja nadal jest aktywna ?
Mam taryfę Nowy Plush
Internet tylko do kamery z monitoringu, czy do końca RWK będę miał pakiet internetu ?
https://ibb.co/LXDNjzww
 #1191841  autor: MariuszY
 13 maja 2025, 15:09
asffaf pisze:
13 maja 2025, 14:48
Mam pytanie, czy ta promocja nadal jest aktywna ?
Mam taryfę Nowy Plush
Jak sam widzisz na screen'ie - Plush Ważny Rok > do 09.04.2026
Dopóki masz wychodzące, wieczyste powinny działać.
 #1191998  autor: mtvoafekub
 18 maja 2025, 18:01
KC-KARLOS pisze:
Dzień dobry, mam pytanie, czy ta oferta jest nadal dostępna? jeśli tak to proszę o informacje czy to tyczy się starterów zakupionych stacjonarnie czy tylko kupionych przez internet? co należy zrobić krok po kroku, żeby uzyskać 1900 GB? czy po doładowaniu zebrane GB się przedłużają? pozdrawiam
 #1192003  autor: KC-KARLOS
 18 maja 2025, 18:39
mtvoafekub: częściowo. GB bezterminowe zostaną na koncie, gdy utrzymasz płatny pakiet cykliczny, inaczej promocyjne GB zostaną wyłączone. I jest to zgodne z regulaminem promocji.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟