• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1186576  autor: KC-KARLOS
 23 sty 2025, 23:09
baton: miewałem w Play i ponad 600 mega w 5G, również na karcie Vectry, gdy po naszych skargach na 70 mbps górnej granicy prędkości ten limit został zniesiony. W RK Orange już dawno nie ma limitu prędkości neta.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1186672  autor: baton
 25 sty 2025, 21:57
Czy używając VOLTE lub GSM play na kartę normalnie blokuje inicjowanie videokonencji. Czy to jest normalne w sieciach z taryfami na kartę? Znajoma osoba ma Orange abonament i przeprowadza ze mną videokonferencję bez problemu. Obaj lecimy przez VOLTE
 #1190609  autor: paw
 10 kwie 2025, 09:42
Podłączę się pod ten post, żeby nie zakładać nowego.
Zastanawiam się nad różnymi opcjami jako posiadacz taryfy PF ZM (nie wiadomo kiedy będzie koniec).
Przeglądam różne oferty na kartę i trafiłem na LYCAMOBILE gdzie są minuty do UE.
Czy oprócz LYCAMOBILE jeszcze Ktoś oferuje taką ofertę minut do UE?
 #1190621  autor: KC-KARLOS
 10 kwie 2025, 12:33
paw: minuty do UE z Polski, czy W roamingu UE? - to różnica. Ogromna.
Przy Lycamobile pamiętaj, że w Polsce nie ma no-limitu na minuty i smsy - maksymalnie masz tam po 3000 jednostek: minut i smsów.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1190626  autor: KC-KARLOS
 10 kwie 2025, 12:53
Lyca walczy z Flexem, który oferuje 100 minut z naliczaniem sekundowym wymienne na 100 sms/mms też do UE + UK + USA + Kanady, EOG (Norwegia, Liechtenstein, Islandia) + Szwajcaria + Ukraina (łącznie 38 krajów) za 15 zł (minuta/sms/mms w ramach pakietu kosztuje 15 groszy).

paw:
W przypadku, gdy oferta zawiera nielimitowane połączenia lub SMSy, obowiązuje polityka Fair Usage (3 000 minut/miesiąc lub 3 000 SMSów/miesiąc).
Czytaj WSZYSTKIE informacje, a nie wybiórcze dane.

#1190631  autor: paw
 10 kwie 2025, 13:03
KC-KARLOS - 3000 min/50godzin to dla mnie już NL :)
Czekam na ruch Play czy lub kiedy zlikwidują PF ZM i co zrobią z Faktmobile.
Czy nie podniosą cen w FM?
 #1190632  autor: KC-KARLOS
 10 kwie 2025, 13:13
paw: o Fakt się nie martw. Tylko po co sprawdzasz ofertę Lyca z minutami międzynarodowymi, skoro masz alternatywy dla ZM w ramach tej samej sieci PLAY???

#1190634  autor: paw
 10 kwie 2025, 13:18
Utrzymuję telefon stacjonarny bo niekiedy dzwonię z niego na UE i tam mam rozmowy po 6gr. + 1,50zł opłatę miesięczną.
Zlikwidowałbym ten tel. IP i miał 2w1.
 #1190635  autor: KC-KARLOS
 10 kwie 2025, 13:24
paw: i byś płacił więcej + brak normalnej pomocy technicznej w razie awarii... Twój wybór.

#1190637  autor: KC-KARLOS
 10 kwie 2025, 13:31
paw: a czego oczekiwałeś w sieci wirtualnej, bez wsparcia billingowego Plusa, prowadzonej jak najniższym kosztem z międzynarodowym BOK? Od nich biorą tylko zasięg i polską pulę numerów telefonu. Poczytaj w wątku o tej sieci.
Na razie siedź we Freshu, gdzie masz ZM + rozwiązania VoIP.