• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1187697  autor: muszyna2
 12 lut 2025, 20:06
Znajoma ma do przeniesienia dwa numery. Chcę się zamknąć w 30 zł za numer. Jeden z numerów będzie udostępniał często dane do przeglądania na tablecie. Raz w roku jakiś roaming w Unii. Ze względu na ten tablet fajnie by było mieć większą ilość netu. Pod uwagę brane są Viking mobile, virgin mobile i ewentualnie Vectra. Vectra była by najtańsza(abo za 20 zł) i myślę że to 30 giga wystarczyło by spokojnie. Tylko nie wiem czy mają tam jeszcze tą klauzulę inflacyjną. A może jeszcze coś innego? Co do play to nie konieczny warunek. Numer z tabletem będzie kursował między Zawoją, Katowicami a Krakowem. Co poradzicie?
 #1187698  autor: KC-KARLOS
 12 lut 2025, 20:13
muszyna2: Vectra ma automatyczne podwyżki co 12 miesięcy o 5 zł. Więc z oferty 20 zł/mc zrobi się 30 za 2 lata itd.

Vikingowie mają Subskrypcję za 30 zł/mc z 80 GB mies. z przechodzeniem niewykorzystanych GB na kolejne cykle + roamingiem w UE.

Tańszy przez 6 miesięcy będzie Red Bull Mobile (przeniesienie numeru z innej sieci) - za 15 zł/mc, później od 30/mc - nielimitowany internet w pierwszych 3 miesiącach, później 60 GB - to alternatywa poza zasięgiem Playa.

A jeszcze korzystniej wypada nju subskrypcja - 2x 19 zł/mc czyli 38 zł za 2 numery - na starcie po 60 GB na numer, później ze stażem GB rosną do nawet 180GB po 2 latach. Przenosząc numery do nju subskrypcji NIC nie płacimy przez pierwsze 3 miesiące. Zasięg Orange.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1187711  autor: KC-KARLOS
 13 lut 2025, 00:44
koszalineo941268: umowy bezterminowe i terminowe mają automatyczne podwyżki o 5 zł w każdym roku umowy. Przy bezterminówce - pierwsze +5 zł będzie po roku od aktywacji umowy (liczymy pełne 12 okresy rozliczeniowe). Kolejne +5 zł w następnym roku.
Przy umowie terminowej np. 23-miesięcznej podwyżka pojawi się po okresie umowy terminowej.
Informacja znajduje się w podsumowaniu warunków umowy oraz składowych zakupionej oferty. Tego info nie znajdziesz w regulaminie oferty, która wyznacza okres, w którym można zawrzeć umowę na warunki cenowe.
Odsyłam do wątku abonamentowego >> viewtopic.php?p=1182780#p1182780
Szkoda, że Vectra o tym nie informuje na stronie (prosi się o kolejne bęcki od UOKiK) - taki komunikat jest tylko przy umowach na 23 miesiące, z tym, że posiadając u nich telewizję, telefon stacjonarny lub internet stacjonarny, automatyczna podwyżka wynosi już 10 zł w każdym roku.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1187792  autor: muszyna2
 14 lut 2025, 10:40
KC-KARLOS pisze:
12 lut 2025, 20:13
Dzięki jak zawsze niezawodny 👍🏻z nju może być problem bo jeden numer jest na kumpele a drugi na jej męża. Teraz oboje są jeszcze w takiej staroci wrodzinie. Nic będę jeszcze w weekend z nimi odmawiał te oferty. A czy ten Red Bull korzysta z jakiejś sieci oprócz tmobile?
 #1187793  autor: KC-KARLOS
 14 lut 2025, 10:44
muszyna2: Red Bull Mobile to submarka T-Mobile, więc działa na ich nadajnikach i nadajnikach wspólnej sieci NetWorks z Orange.

#1187858  autor: muszyna2
 15 lut 2025, 12:39
Ok to sprawa zamyka się jednak na nadajnikach play. Teraz tak prawdopodobnie wybór będzie między virgin a Viking. Virgin wychodzi ciut taniej za drugi numer. Podobno w apce można jeszcze dostać dodatkowe 20 giga. Jak wypada ogólna jakość między operatorami? Sam mam numer w vectrze i co do jakość w kraju i na terenie uni jestem zadowolony. Czy tu powinno być tak samo patrząc że to też nadajniki Playa?
 #1187859  autor: KC-KARLOS
 15 lut 2025, 12:43
muszyna2: mają ten sam zasięg, więc będzie podobnie. Vikingowie mają przechodzenie internetu i nie jest postpaidem, który może zdrożeć za jakiś czas w porównaniu do Virgin (Play ostatnio rozpoczął falę podwyżek u klientów, posiadających umowy bezterminowe). Ma też dobrą cenę za pakiet dodatkowy, gdyby zabrakło internetu w kraju czy w UE.

#1187880  autor: muszyna2
 15 lut 2025, 14:46
KC-KARLOS pisze:
15 lut 2025, 12:43
muszyna2: mają ten sam zasięg, więc będzie podobnie. Vikingowie mają przechodzenie internetu i nie jest postpaidem, który może zdrożeć za jakiś czas w porównaniu do Virgin (Play ostatnio rozpoczął falę podwyżek u klientów, posiadających umowy bezterminowe). Ma też dobrą cenę za pakiet dodatkowy, gdyby zabrakło internetu w kraju czy w UE.
A widzisz myślałem że to działa na tej samej zasadzie jak np otvarta itp. Czyli wybierając subskrypcje Vikingów mamy gwarancję ceny czego nie mamy w virgin?
 #1187883  autor: KC-KARLOS
 15 lut 2025, 14:52
muszyna2: patrząc na to, że wolą zdobyć klienta jak i zatrzymać obecnego, gdy we Flexie drożał pakiet podstawowy z 30 na 35/mc, u Vikingów cena subskrypcji z 80 GB to 30 zł/mc. Odrobinę taniej, ale ludzie na to patrzą. Z punktu praktycznego poleciłbym Vikingów, z mojego punktu (który jest bardziej hardkorowy) wolę Flexa.