• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1185868  autor: mknd1123
 11 sty 2025, 23:35
znalazłem wątek po3 latach. moze ktos odpisze…
Czy oplaca się nadal premium? Mam dylemat poniewaz chce obnizyc swoje rachunki za uslugi telekomunikacyjne do minimum max 25,- i celowalbym w freedom 24,70 .Premium mobile dziala na plusie, wiadomo jak dziala plus ale kupilem ostatnio prepaid z plusha na testy i poprawili sie bardzo i nawet mam lepszy zasieg w niektorych miejsach gdzie głównie przebywam niz T-Mobile, okazalo sie ze tu w okolicy pobudowali nadajniki i dlatego jest ogromna poprawa. I niewiem własnie co robić, czy Przejsc do tej sieci (ew jakas inna od plusa), czy przejsc do Mobile Vikings z 80GB kum.+ (placilbym 21 zł zamiast 30 zł bo tam mam3 osoby w zalodze ktore sie doladowywuja) tylko ze Play w niektorych miejscach dziala tak ze full zasieg a neta prawie ze zero… :?: :?
 #1185879  autor: mknd1123
 12 sty 2025, 13:08
Remington pisze:
12 sty 2025, 12:31
Zapoznaj się z regulaminem działu (widoczny na czerwonym tle powyżej) i dopisz brakujące informacje. Bez nich trudno będzie cokolwiek doradzić.
Dobra,
szukam najlepiej abonamentu bezterminowego lub karty do 25 zł,
żeby posiadał No limit + conajmniej 30GB + wstęp do 5G
zasięg no i tu wlasnie jest dylemat, mam t-mobile w domu (wcześniej Play) mam/miałem spoko zasieg internetu i do rozmow i w T i w Play ,ale korzystam glownie z WiFi. Jesli chodzi o miejsca w ktore czesto jezdze (głównie działka) to juz nie mam kolorowo, z reguły 1 kreska lub brak zasięgu we wszystkich. Byłem kilka lat temu w Plusie , zrezygnowałem z tej sieci ze względu na problemy z netem. Kupiłem z 2 tyg temu z ciekawosci karte startowa z Plusha i teraz jest o wiele lepiej tam gdzie jezdze (działka - postawili obok maszt i mam prędkości z 300mb/s), w domu stabilnie- rozmowy w porządku, internet conajmniej 15mb/s.
I myślałem by przejść na coś na Plusie, a o Premium Mobile dowiedziałem się przypadkiem w Media Expert i wiem że można tam podpisać umowę - bez kurierów. I niewiem czy wybrać PM , czy coś innego... :roll:
ps. zależy mi na VoLTE/WiFi, poczta głosowa,
 #1185890  autor: Vieslav
 12 sty 2025, 20:26
Jeżeli musi być na zasięgu Plusa:
:arrow: Plush abonament - 3 miesiące gratis przy przenoszeniu numeru, zaczynasz od 40 GB miesięcznie i ta ilość rośnie wraz ze stażem w sieci, 25 zł/mies.

Operatorzy niepolecani tutaj na forum, ale cenowo najkorzystniejsze oferty:
:arrow: Lycamobile, plan do wszystkich S, opłata 163,20 zł za rok z góry, wychodzi około 13,60 zł miesięcznie. 30GB co miesiąc. Brak MMSów.
:arrow: Cross Mobile. Plan Faster. 19,99 zł miesięcznie. 30GB co miesiąc + 10GB za terminową płatność. 2 miesiące gratis przy przenoszeniu numeru.

Wszystkie ww. plany mają dostęp do 5G, nielimitowane rozmowy, SMSy i MMSy (oprócz Lycamobile, która to sieć nie obsługuje wiadomości MMS), umowa na czas nieokreślony (oprócz Lyca bo to prepaid, ale płacisz za rok z góry).
 #1185893  autor: mknd1123
 12 sty 2025, 21:30
Vieslav pisze:
12 sty 2025, 20:26
Jeżeli musi być na zasięgu Plusa:
:arrow: Plush abonament - 3 miesiące gratis przy przenoszeniu numeru, zaczynasz od 40 GB miesięcznie i ta ilość rośnie wraz ze stażem w sieci, 25 zł/mies.

Operatorzy niepolecani tutaj na forum, ale cenowo najkorzystniejsze oferty:
:arrow: Lycamobile, plan do wszystkich S, opłata 163,20 zł za rok z góry, wychodzi około 13,60 zł miesięcznie. 30GB co miesiąc. Brak MMSów.
:arrow: Cross Mobile. Plan Faster. 19,99 zł miesięcznie. 30GB co miesiąc + 10GB za terminową płatność. 2 miesiące gratis przy przenoszeniu numeru.

Wszystkie ww. plany mają dostęp do 5G, nielimitowane rozmowy, SMSy i MMSy (oprócz Lycamobile, która to sieć nie obsługuje wiadomości MMS), umowa na czas nieokreślony (oprócz Lyca bo to prepaid, ale płacisz za rok z góry).
Właśnie już niewiem, czy opłaca przechodzić na wytwór Plusa/Plus , gdy tak naprawde stabilny internet mam w 1 lokalizacji - działka, a jeśli chodzi o miasto / tam gdzie mieszkam to już akurat zależy... Mam opcje albo PM/Plush, dołączyć do Nju rodziców za +19zł lub MV za 21zł. Tylko , że w 2 ostatnich przypadkach musiałbym dokupić esim na Plusie i jakiś naprawdę mega tani pakiet do max 5zł aktywować tam np. Już niewiem co robić :lol:
 #1185909  autor: KC-KARLOS
 13 sty 2025, 10:19
A ja poleciłbym ofertę Plush Abo. 25 zł/mc (dla przenoszących z innej sieci 3-mc za 0 zł). 40 GB na start. Po pół roku 80 GB, po roku 160 GB, a po 2 latach 200 GB - bez dodatkowych kosztów, aktywacja 0 zł, umowa bezterminowa, bez podwyżek automatycznych. W razie problemów, obsługa klienta przez całą dobę, w porównaniu do wirtualnych Plusa. Apka obsługowa iPlus, VoLTE, WiFi Calling, 5G + wliczony roaming u UE (co też nie jest zawsze dostępny u wirtualnych).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1185942  autor: Vieslav
 13 sty 2025, 20:03
Jeśli nie jesteś pewien co wybrać, to bierz to, co polecił Karlos.
Jest to najbezpieczniejsza opcja. Dlaczego? Bo Plush to submarka Plusa a nie operator wirtualny. Zmniejsza to ryzyko problemów do minimum. Masz darmowe 3 miesiące abo. Potem najwyżej przeniesiesz sobie numer gdzieś indziej. Albo zostaniesz bo stwierdzisz, że jednak dużo bywasz na tej działce.
Pisałeś, że wszystko na zasięgu Play odpada. Szkoda, bo Vectra za 20 zł/mies. byłaby idealna (30GB internetu, później przyzwoity lejek 1mb/s).
 #1185944  autor: mknd1123
 13 sty 2025, 20:11
Vieslav pisze:
13 sty 2025, 20:03
Jeśli nie jesteś pewien co wybrać, to bierz to, co polecił Karlos.
Jest to najbezpieczniejsza opcja. Dlaczego? Bo Plush to submarka Plusa a nie operator wirtualny. Zmniejsza to ryzyko problemów do minimum. Masz darmowe 3 miesiące abo. Potem najwyżej przeniesiesz sobie numer gdzieś indziej. Albo zostaniesz bo stwierdzisz, że jednak dużo bywasz na tej działce.
Pisałeś, że wszystko na zasięgu Play odpada. Szkoda, bo Vectra za 20 zł/mies. byłaby idealna (30GB internetu, później przyzwoity lejek 1mb/s).
Właśnie spróbuje z tym Plus(h)em, umowa bezterminowa, internetu wystarczajaco a po kilku msc jerszcze wiecej, kto nie ryzykuje ten nie pije szampana, najwyzej po 3 msc się przeniosę bądź zostanę na dłużej. Wie ktoś jak zamówić tą usługę ? Po wybraniu pakietu przekierowywuje mnie do podania numeru by konsultant oddzwonił, nie da się inaczej? :p
 #1185947  autor: KC-KARLOS
 13 sty 2025, 20:25
mknd1123: możesz zadzwonić na infolinię i zlecić zakup oferty - a dokładniej przenieść numer. Jak zostawisz numer, to oddzwonią do Ciebie, by sfinalizować zamówienie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟