Przyjeżdża ciotka z USA i potrzebuje polskiego numeru tylko po to by odbierać smsy z banku po powrocie do USA, jaka oferta wyjdzie obecnie najtaniej. Niestety numeru amerykańskiego nie da się ustawić na SMS w polskim banku..
- Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Niech się najpierw upewni czy bank wysyła je z numeru, czy też nazwa nadawcy jest alfanumeryczna. Znam wiele przypadków, gdy amerykańskie sieci nie dostarczyły SMS-ów gdy nadawcą nie był numer. Nie wiem czy to błąd techniczny czy jakieś zabezpieczenie, ale zdarza się chyba tylko w USA.
Może coś po WiFi Calling sprawdzi się? Wtedy odpada problem z nazwą nadawcy. W Play na kartę ta usługa działa na całym świecie. W Orange nie. Nie wiem jak u TM i Plus.
To dobry pomysł. W TM i Plusie też działa, czyli najlepiej wyjdzie Plus i jego taryfa Prosto na Kartę - 5 zł doładowania daje 3 lata ważności na przychodzące.
Plus pod warunkiem, że ciotka nie ma iPhona.
Nie, ciotka nie ma iPhone'a. A czy w taryfie Prosto na Kartę trzeba wykonywac polaczenie zeby nie byla pobrana jakas oplata za brak aktywnosci?
adbadbad: płatne połączenie nie wystarczy, aby uniknąć daniny. Polecam po doładowaniu wykorzystać kasę do zera. Przy stanie zerowym nie ma żadnych dodatkowych opłat za utrzymanie.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
i nie zablokuja z tego powodu konta?
adbadbad: nie. Żadnych opłat zaległych za utrzymanie nie będzie. Bo z czego mają ją pobrać?!
Ile razy mam tłumaczyć, że karta telefoniczna prepaid to nie jest karta kredytowa ani debetowa?
Owszem, w Plusie można wziąć kredyt 2-złotowy (wymagany staż 3-miesięczny i doładowane konto za 5 zł), w Play od 2 do 5 zł (zależnie od sumy rocznych doładowań), a w Orange od 2 do 5 zł (zależnie od stażu i formy kredytu), ale nie trzeba go doładowaniem zwracać, co potwierdza to, co napisałem powyżej.
Ile razy mam tłumaczyć, że karta telefoniczna prepaid to nie jest karta kredytowa ani debetowa?
Owszem, w Plusie można wziąć kredyt 2-złotowy (wymagany staż 3-miesięczny i doładowane konto za 5 zł), w Play od 2 do 5 zł (zależnie od sumy rocznych doładowań), a w Orange od 2 do 5 zł (zależnie od stażu i formy kredytu), ale nie trzeba go doładowaniem zwracać, co potwierdza to, co napisałem powyżej.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
Warto sprawdzić czy telefon jest kompatybilny z Plusowym Wifi Calling: https://wificalling-volte.pl/
Przepraszam odswieze temat, bank moze w takim wypadku wyslac SMS (na karte sim) po wifi calling (istnieje taka opcja?) i normalnie dotrze on na telefon w usa gdzie ta karta siedzi w telefonie?
TAK, dla sieci jesteś za granica i VoWiFi robi za protezę sieci własnej do Ciebie. (a może bank ma autoryzacje poprzez aplikację?)
Dla banku, o daje sms na bramkę i max co ma to info zwrotne, dotarło/lub nie.
O ile operator w ogóle wspiera SMS po WiFi na danym modelu telefonu.