Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Jaka oferta teraz najkorzystniejsza cenowo? Zużywam około 150-200GB miesięcznie.
Ostatnio praktykowałem Orange OFNK która dała mi 2TB za 390pln jak dobrze pamiętam. Czy teraz jest jeszcze taka oferta do włączenia? Czy mamy inne opcje korzystniejsze?
OFNK 2TB jednorazowo za 365zł
albo promocja 2500GB na rok czyli włączasz promocje i masz 12 razy po 200 GB czyli 2400 GB + bonus za rejestracje, pakiet 35zł miesięcznie, trochę więcej GB ale troche drożej
Załadować za 365zł i włączyć pakiet w Mój Orange
Usługi bez limitu -> Rozmowy SMS MMS bez limitu + pakiet GB -> Bez Limitu 365 dni + 1TB
Tylko w aplikacji mój orange będzie 2TB internetu, bo podwajają.
Aby wyszło optymalnie, doładuj 79 razy po 5 zł przez apkę/stronę Orange. Dostaniesz 987,5 GB ważne 2 dni, potem wydłuż je za 29 zł do roku, a gdy zużyjesz całość, za resztę kup te 2 TB.
żeby GB z doładowań nie znikneły po 2 dniach trzeba wydać 29zł na usługę "Więcej czasu na internet" lub włączyć promocję 300GB na rok dodającą co miesiąc 25GB za doładowanie 5zł-kumulują się GB z tymi z doładowań i przedłużają o 31dni.
Jak wyżej napisano-GB z doładowań zuzywamy jako pierwsze, a dopiero jak ich braknie z nolimitu.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.pngT-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155.
żeby GB z doładowań nie znikneły po 2 dniach trzeba wydać 29zł na usługę "Więcej czasu na internet" lub włączyć promocję 300GB na rok dodającą co miesiąc 25GB za doładowanie 5zł-kumulują się GB z tymi z doładowań i przedłużają o 31dni.
Jak wyżej napisano-GB z doładowań zuzywamy jako pierwsze, a dopiero jak ich braknie z nolimitu.
O właśnie dobrze, że przypomniałeś jeszcze o tej usłudze "więcej czasu na internet" za 29pln. Finalnie po wszystkim jest niecałe 3TB jak dobrze pamiętam do wykorzystania na rok.
Jakk starter Orange będzie odpowiedni prócz takiego za 5pln z 100GB na opakowaniu? Nie chce kupić niepotrzebnie jakiegoś złego jeśli nie znajdę tego co opisałem, a już dziś się odbiłem w dwóch miejscach.
babciagienia1p: otóż trochę się mylisz.
Orange ma przeróżną ofertę starterów dających inne opcje na start.
Nie każdy starter np. za 5 zł da 6 GB na 14 dni i 5 zł na 31 dni.
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam