Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
A propo wątku: jest nowa oferta Vectry dla nowych: bezterminowa umowa z no-limitami + 10 GB i 5G Playa za jedyne 9,99 mies.
Kalkulując koszty:
w Plushu - pierwsze 3 miesiące: 5 zł (koszt RWK) + darmowy pakiet za przeniesienie. Kolejne 3 miesiące to 10zł/miesiac (pakiet pomocowy). Daje nam to 35 zł za 6 miesięcy. Co dalej, nie wiadomo...
Vectra: 6 miesięcy * 9,99zł = 59,94 zł. Chociaż oferty za 9,99 zł dawno nie widziałem. I nie wiadomo, czy akurat za pół roku się pojawi.
Ależ mam dylemat
...w Plushu - pierwsze 3 miesiące: 5 zł (koszt RWK)...
6,- zł (zostanie 1,- zł + 1,- zł za przeniesienie). Za tyle trzeba doładować, żeby dostać 10,- zł w ramach promocji 4 doładowania i gratis (warto - patrząc długoterminowo). Przed pierwszym doładowaniem należy aktywować promocję. SMS o treści START na numer 8844. Uwaga - bonusowe 10,- zł (przyznawane po czwartym doładowaniu) jest ważne 30 dób Do wykorzystania w pierwszej aktywacji pakietu UA. Na koncie głównym zostanie 10,- zł. Pierwszy koszt 36,- zł, pod warunkiem, że pakiet pomoc dla UA nie zniknie...
Złożyłem zamówienie na przeniesienie numeru do Vectry. Przeważył cashback oferowany przez jedną stronę, więc w perspektywie 6 miesięcy wyjdę na plus, jeśli wszystko dobrze pójdzie.
nie ekscytuje się jakoś specjalnie ze względu na klauzulę inflacyjną w umowie, ale w końcu jest ona na czas nieokreślony .
@Vieslav
Startery T-M Frii kosztują krocie na Allegro czy w punktach sprzedaży detalicznej?
Na allegro. Nie bardzo wiem, gdzie szukać ich stacjonarnie. W miejscach, gdzie bywam są tylko z najnowszą taryfą.
Chyba zdecyduje się na tego Plusha. Co prawda jakość sieci w moim mieście nie powala, ale przecież w każdej chwili mogę zmienić jeśli pojawi się korzystniejsza oferta.
Zobacz w biedronce, mają stare startery włożone w kopertę z GO, jak wyciągniesz z tej koperty to masz oryginalnie zapakowany starter frii z plombami po bokach.
Coś czarno widzę to przeniesienie do Vectry...
Wniosek złożony 16 marca. Decyzja Orange pozytywna, jutro w nocy Orange wyłącza numer a ja nie mam ani umowy ani karty sim od Vectry. Infolinia jest w stanie powiedzieć tylko "zamówienie jest w trakcie przygotowywania". A jak się pytam co mam teraz zrobić i czy stracę numer to każdy konsultant milczy
Także chyba pochodzę po biedronkach w poszukiwaniu startera TM Frii. Lepsze to niż stracić numer, który mam już ze 20 lat.
Vieslav numeru nie stracisz. Numer w Orange będzie aktywny dopóki nie dostaniesz karty sim z Vectry. Następnym razem zrób przeniesienie w salonie stacjonarnym Vectry, wtedy po 2 dniach dostajesz od nich kartę sim.
Trafiłem dzisiaj na ogarniętą konsultantkę która to samo powiedziała. Dopóki nie dostanę karty i umowy to numer zostaje u starego operatora. Potwierdzają to wpisy w odpowiednim temacie tutaj na forum. Także siedzę i czekam cierpliwie.
BTW w salonie nie dostałbym cashbacku 100zł A z wpisów z innego tematu wynikało, że salony nie miały pojęcia o tej ofercie za 9,99zł.
Jak już numer zostanie przeniesiony, a przez internet trwa to 3-4 tygodnie to potem będzie już ok. Mam 3 karty sim od Vectry i jestem zadowolony. I ta śmieszna cena:).
Ta oferta świetnie nadaje się do monitorowania jakości na sieci Play, nic nie ma lepszego w tej cenie. IMS + Fake5G + 10 GB + no-limity + lejek 1 mbps poza pakietem na szybszego neta. A pomyśleć, że podobną ofertę niektórzy jeszcze mają w abonamencie Playa za 25 zł/mc (bez Fake5G).
To już 13 lat na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
Nie rozumiem dlaczego omawiana oferta vectry dla umowy bezterminowej to jest 9,99, a ta sama oferta na 24 miesiące to już 19,99? Czy żeby skorzystać z tej oferty za 9,99 w Vectrze muszę mieć urządzenie obsługujące 5G? Tak?
vtp23fyq0ck: 5G jest opcjonalne, jeśli masz urządzenie wspierające tą technologię i będziesz w zasięgu Fake5G Play, to pojawi się znaczek na telefonie.
Tak, jak było pisane w dedykowanym wątku o Vectrze mobilnej - aby mieć abo za 9,99/mc wystarczy kupić nowy numer lub przenieść numer z innej sieci. Żadnych dodatkowych warunków.
To już 13 lat na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam