• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1108359  autor: gromit
 18 gru 2020, 21:26
No ok, czyli inaczej, niż informuje operator. Coś mi się wydaje, że nic mi z tego nie wyjdzie. Już mi się wydaje, że rozumiem cały mechanizm, po czym okazuje się, że jednak nie i że trzeba zrobić coś inaczej niż myślałem. Komuś w ogóle udało się uruchomić to i mu działa?
 #1108360  autor: Remington
 18 gru 2020, 21:34
Wszystko co piszemy jest zgodne z wersją operatora to już Tobie się coś miesza 😀. Sposób jest prosty: przed pierwszym doładowaniem włączyć wszystkie możliwe promocje, a po nim pakiet; przez każdym następnym by dawało rok ważności włączać samo RWK.
 #1108361  autor: gromit
 18 gru 2020, 21:44
Wydaje mi się, że mi się jednak nie miesza. Mam przed sobą Regulamin Promocji „Rok Ważności Konta w Plushu” („Regulamin Promocji”).
3. W celu skorzystania z Promocji Abonent musi spełnić łącznie następujące warunki:
3) musi zasilić konto minimalną kwotą 5 zł z VAT w terminie nie przekraczającym 720 godzin (30 dni) od aktywacji Promocji.
5. W ramach Promocji każdorazowo po wykonaniu zasilenia o wartości 5 zł z VAT lub wyższej, Okres ważności dla Usług wychodzących ustawiany jest na 8760 godzin (365 dni) od momentu zasilenia.
Nie ma informacji, że aktywować usługę trzeba po każdym doładowaniu, bo doładowanie kasuje RWK i trzeba je aktywować od nowa.

Nie twierdzę, że się mylisz. Możliwe, że operator robi inaczej, niż pisze w regulaminie i masz rację. Ale informacja od operatora jest taka, że RWK aktywuje się raz na rok od ostatniego doładowania za min 5 zł.
 #1108368  autor: Remington
 18 gru 2020, 23:07
gromit pisze:
18 gru 2020, 21:44
3) musi zasilić konto minimalną kwotą 5 zł z VAT w terminie nie przekraczającym 720 godzin (30 dni) od aktywacji Promocji.
...
Nie ma informacji, że aktywować usługę trzeba po każdym doładowaniu, bo doładowanie kasuje RWK i trzeba je aktywować od nowa.

Nie po, a przed. I nie trzeba jeśli jeszcze nie minęło 720h od poprzedniej aktywacji promocji RWK. To właśnie wynika z powyższego. W moim poprzednim poście masz instrukcję będącą esencją zasad wszystkich promocji, o których tu mowa. Trzymaj się jej i to wystarczy.
 #1108369  autor: KC-KARLOS
 18 gru 2020, 23:15
Plush WYMAGA doładowania za 5 zł minimum, w ciągu 30 dni od włączenia promocji RWK, aby nabyć 365 dni wychodzących. W innym wypadku promo wygasa, a zasilenie przedłuży /lub nie/ wychodzące zgodnie z cennikiem Taryfy Nowy Plush.
W Elastycznej na kartę raz włączona promocja RWK Cykliczny - odnawia się co 30 dni i gwarantuje otrzymanie 365 dni wychodzących za każde doładowanie od 5 zł.
W Prosto Na Kartę promocja również jest aktywna, dopóki konto jest ważne na wychodzące.
Stan i ważność promocji RWK po doładowaniu zawsze sprawdzimy kodem *136#. Polecam go używać regularnie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1108373  autor: gromit
 19 gru 2020, 00:00
Remington pisze:
18 gru 2020, 23:07
Nie po, a przed.
Tak, przejęzyczyłem się. Oczywiście przed doładowaniem.
Karlos20 pisze:
18 gru 2020, 23:15
Plush WYMAGA doładowania za 5 zł minimum, w ciągu 30 dni od włączenia promocji RWK, aby nabyć 365 dni wychodzących. W innym wypadku promo wygasa, a zasilenie przedłuży /lub nie/ wychodzące zgodnie z cennikiem Taryfy Nowy Plush.
Czyli tak, jak mi się wydawało czytając regulamin. Wystarczy raz aktywować RWK przed pierwszym doładowaniem i konto jest ważne przez rok. A potem już tylko doładowywać za 5 zł. przed upływem ważności poprzedniego pakietu, żeby pakiet automatycznie się odnowił.

Dzięki Remington, Karlos20 i TomLee za cierpliwe tłumaczenie tych pokręconych promocji.
 #1108374  autor: KC-KARLOS
 19 gru 2020, 00:06
Czyli tak, jak mi się wydawało czytając regulamin. Wystarczy raz aktywować RWK przed pierwszym doładowaniem i konto jest ważne przez rok. A potem już tylko doładowywać za 5 zł. przed upływem ważności poprzedniego pakietu, żeby pakiet automatycznie się odnowił.
Przypomnę: Plush ma promocję aktywną przez 30 dób i ponownie samemu trzeba ją uruchomić. Zapominalstwo grozi utratą ważności na wychodzące.
Plus Elastyczna: jednorazowa aktywacja promki - odnawialna co 30 dób automatycznie (informują SMSem). Wygodnie i komfortowo.
Prosto Na Kartę: promocja wszyta w taryfę, wystarczy zasilić się za min 5 zł i aby otrzymać kolejne RWK, trzeba w czasie ważności konta zasilić za 5 zł. No i tyle. Zgodnie z tematem zapewnij sobie tani odnawialny pakiet danych co 30 dni i gotowe.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1108379  autor: gromit
 19 gru 2020, 01:55
Piszesz o promocji Pakiet 5GB? Bo w regulaminie https://api.plushbezlimitu.pl/jcr/files ... t-5-GB.pdf w § 4 jest zapis, że dwa dni przed upływem Okresu Ważności Promocji Abonent zostanie poinformowany za pomocą wiadomości tekstowej SMS, że Promocja ulegnie automatycznemu odnowieniu. Regulamin dotyczy taryfy Nowy Plush. Czyli jakby automatycznie się odnawiała bez potrzeby każdorazowej aktywacji.

Jak szaleć to szaleć. Mam nieaktywny starter Lycamobile. Jutro go zarejestruję a w przyszłym tygodniu pójdę do Plusa przenieść do nich numer i skorzystać z promocji 3 m-ce bez limitu+15GB.
 #1108380  autor: KC-KARLOS
 19 gru 2020, 04:48
gromit: taka jest konstrukcja każdego pakietu odnawialnego, na 2 dni przed jego odnowieniem, informują o tym SMSem, również o odnowieniu promocji RWK.

#1108387  autor: Remington
 19 gru 2020, 10:38
Karlos20 pisze:
19 gru 2020, 04:48
informują o tym SMSem, również o odnowieniu promocji RWK.

Ale nie w omawianym tu Plushu gdzie ona nie jest odnawialna, w nim informują więc tylko o wygaśnięciu tej promocji. Tak jak pisałem już kilkakrotnie, warto (nie trzeba) włączać ją ponownie przez każdym kolejnym doładowaniem.
 #1108397  autor: gromit
 19 gru 2020, 12:41
@Karlos20 Bo pisałeś, że Plush ma promocję aktywną przez 30 dób i ponownie samemu trzeba ją uruchomić. Stąd moja wątpliwość. Bo regulamin mówi, że promocja 5 GB będzie odnawiać się automatycznie. Chyba, że nie mówimy o promocji 5 GB, tylko czymś innym. To akurat jest dla mnie dosyć ważne, czy się odnowi automatycznie, czy nie. Bo doładować pewnie nie zapomnę przed końcem ważności poprzedniego pakietu, ale nie wiem, jak u mnie będzie z ewentualnym ponownym aktywowaniem.
Zresztą te wszystkie wątpliwości rozwieją się w czasie używania. Na początku będę musiał po prostu bardzo uważnie obserwować, jak w danym momencie wygląda u mnie na koncie sytuacja z daną promocją i ewentualnie szybko reagować. Wiem już mniej więcej, co muszę zrobić na początku, żeby to wszystko zadziałało na start.
 #1108401  autor: Remington
 19 gru 2020, 15:42
Miałeś wszystko napisane w moich postach, szczególnie w tym:
Remington pisze:Sposób jest prosty: przed pierwszym doładowaniem włączyć wszystkie możliwe promocje, a po nim pakiet; przed każdym następnym by dawało rok ważności włączać samo RWK.
NIC ponad nie trzeba robić. Zupełnie nie rozumiem więc po co drążysz, rób jak napisałem i będzie dobrze. Ja nic więcej nie mam do dodania.