Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Szukam dodatkowej karty sim do telefonu tylko do korzystania z internetu.
W pierwszym slocie mam plush, kiedyś jak dawali co jakiś czas 50% lub 100% do doładowania to używałem taryfy no limit za 25zł + 10GB internetu.
Na miesiąc nawet nie zużywam 500MB, nie używam sms i bardzo rzadko dzwonię. Do rozmów głosowych i pisania wiadomości używam FB, whatsapp, telegram.
Szukam oferty na kartę z internetem do drugiego slotu sim. Minimum jakiego szukam to 500MB/mc jak najtaniej i bez wielu kombinacji co miesiąc.
Kup starter Play w taryfie odnowa. Przez mobilne Play24 włączysz 100 GB internetu ważne do 5.01.2021r. 5.01 doładuj konto do kwoty 25 pln i kup pakiet 6 GB, który będzie ważny bezterminowo. Pakiet ten powinien wystarczyć na rok.
Faktycznie tanio wychodzi, tam jest zapis, że jeśli nie będzie jakiejś aktywności w cyklu rozliczeniowym to pobierana jest opłata 3zł.
Tzn jeśli w ciągu 30dni nie pobiorę/wyślę żadnego KB to wtedy pobiorą 3zł?
Jest tam też pakiet "Darmowe minuty i SMS-y do Play" - ta usługa też będzie działać przez rok albo dłużej za darmo, czy jest jakiś haczyk?
Darmowe minuty i SMS-y do Play - tzw. Stan darmowy w Play jest w wielu taryfach na kartę tego operatora i jest to za darmo, taki bonus. Mogą go wyłączyć, jeżeli na koncie jest 0 zł, ale łatwo można go włączyć po doładowaniu kodem *188#. 3 zł mogą pobrać, ale jako płatną aktywność to również wysyłane smsy i rozmowy poza Play. Do rozmów można kupić pakiet 100 minut poza Play za 15 zł.
Tam jest informacja o ofercie Plusa 30GB na rok (starter za 15zł + doładowanie za 30zł)
doładowanie za 30zł w Plusie uruchamia 30GB na rok i te 30zł zostaje na koncie, mogę je później przelać na swój inny numer w Plush ? Czyli realnie wychodzi 30GB za 15zł na rok ? i internet w Plusie jest rozliczany co 100KB? Wydaje mi się, że oferta plusa jest atrakcyjniejsza, dobrze myślę ?
Zastanawiam się czemu ten starter plusa z 30GB internetem na rok kosztuje 15zł a na allegro sprzedają go z przesyłką po ok. 23zł. Jaki jest tego sens, skoro można starter kupić w sklepie?