• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1107455  autor: nkp1234
 30 lis 2020, 20:31
Cześć,
Jako, że moja obecna umowa zbliża się ku końcowi, jestem w trakcie poszukiwań lepszej oferty.

Co mam obecnie:
- Do telefonu: utrzymaniowa T-Mobile T (40 zł; 20 GB, po przekroczeniu 1 Mbps)
- Do modemu: Internet domowy T-Mobile bez limitu danych (49 zł; starsza oferta, podpisana w grudniu 2017; prędkość do 20 Mbps)

Co chciałbym mieć:
- Ofertę dla klientów indywidualnych
- Cena do 150 zł miesięcznie
- Kartę do telefonu: oferta nie gorsza niż obecnie, dobrze by było gdybym nie tracił VoLTE ani VoWIFI
- Kartę do modemu: oferta nie gorsza niż obecnie ;-)

Spieszę z wyjaśnieniami.
Obecna oferta na karcie do telefonu jest dla mnie zadowalająca - chętnie zostałbym po prostu przy tym, co mam.
Niedosyt pojawia się przy obecnej ofercie na karcie internetowej. Potrzebuję czegoś z większym limitem prędkości i większą stabilnością.
Ilość transferowanych danych w miesiącu potrafi czasami nieznacznie przekroczyć 1000 GB. Mogę zwiększyć prędkość w mojej obecnej ofercie modyfikując pakiet (wybranie wariantu 60Mbps), czego próbowałem, jednak wydaje mi się, że jestem ofiarą lejka technicznego (co mnie wcale by nie zdziwiło), przez co moje prędkości, szczególnie w szczycie, spadają poniżej 5 Mbps (karta w telefonie w tym samym czasie potrafi wyciągać spokojnie 40 Mbps, bawiłem się też w przekładanie kart itd.).

Najbliżej moich potrzeb jest oferta MagentaBiznes L w T-Mobile, jednak nie posiadam obecnie działalności gospodarczej. Dodatkowo nie jest wcale powiedziane, że w tej ofercie również nie będę ofiarą hipotetycznego lejka.

Dodatkowo, mimo, że 5G jest obecnie w powijakach, przyszłościowo oferta z nim byłaby przydatna.

Potrzeby są wygórowane, a wybór, o ile w ogóle możliwy - niewielki. Pytanie czy coś da się jeszcze wykombinować? ;-)

Pozdrawiam
 #1107463  autor: Robin560
 30 lis 2020, 22:15
Jeśli masz dobry zasięg play to może solo homebox połącznia i sms bez limitu 70GB na karcie do telefonu i 150GB na karcie do modemu za 85zł miesięcznie
jeśli oglądasz dużo filmów na youtube czy netflixie to orange flex plan z 50GB/30GB z video passem (wybranie aplikacje nie używają pakietu) 60zł/40zł w zależności ile GB poza wideo potrzebujesz

Wow ranga "Stary Wyjadacz" :D nie sądziłem że dotrwam do niej :mrgreen:
 #1107569  autor: nkp1234
 02 gru 2020, 21:18
Dzięki za odpowiedź,

Niestety taki pakiet danych w karcie internetowej to za mało :(
Darmowa transmisja wideo nie ratuje sytuacji - w moim przypadku około 60% z transmitowanych ~1TB danych miesięcznie to ruch rodzaju VPN.
 #1107586  autor: Robin560
 03 gru 2020, 09:55
Sorki źle przeczytałem >100GB
chyba nic lepszego nie znajdziesz ewentualnie zmiana karty do telefonu a internet zostawić z t-m

Wow ranga "Stary Wyjadacz" :D nie sądziłem że dotrwam do niej :mrgreen:
 #1107653  autor: KC-KARLOS
 04 gru 2020, 12:40
Możesz też zainteresować się opcją internetu mobilnego w Orange. Są dwie opcje:
> Plan Optymalny z 60GB neta + dokupieniem za 10 zł internetu bez limitu GB z podwyższonym lejkiem z 1 do 5 mbps - koszt łączny 59,99, bez pakietu bez limitu GB 5 mbit - 49,99. Jeśli zużyjemy mniej neta niż 50GB, opłata wynosi 39,99.
Uwaga: jeśli masz już jakieś usługi na abo w Orange (Love), plan kosztuje 19,99 za 50GB, przy 60GB to 29,99, a przy wyższym lejkiem 5 mbps to 39,99.

> Internet Domowy 4G: 250GB neta na pełnej prędkości + niezjadające GB podstawowych "Szczęśliwe Godziny" od 24 do 8 rano każdej doby. Gdy zjemy internet, możemy za 10 zł podnieść prędkość lejka z 1 do 5 mbps bez limitu gigabajtów. Koszt łączny 79,99 w umowie na 12 miesięcy, w umowie na 24m jest taniej o 10 zł, bez pakietu z wyższym lejkiem cena to 59,99.

Pomimo umów na 24 miesiące, można bezpłatnie zerwać umowę, jeśli oferta nam nie podpasuje. Aktywacja 19,99 przy Internecie Optymalnym lub 49,99 przy Internecie Domowym 4G.
W tych planach można dokupić dodatkową kartę SIM, która będzie współdzielić pulę GB z abonamentu internetu mobilnego, głosowego czy też z opcji Love.

Jeśli i te opcje będą niewystarczające - potrzebny Tobie będzie internet stacjonarny, bądź popytaj o CESJĘ usługi Internet Domowy LTE w T-Mobile bez limitu danych do 20 lub 60 mbps (usługa nie jest sprzedawana dla klienta indywidualnego już od roku - jest dostępna tylko dla klientów biznesowych "MAGENTA BIZNES").

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1107880  autor: nkp1234
 08 gru 2020, 18:11
Dzięki za odpowiedź,
Obecnie posiadam właśnie tę ofertę internetu domowego od T-Mobile, jednak najprawdopodobniej wpadam w ograniczenie prędkości na stacji bazowej (opisałem to dokładniej w pierwszym poście). Przyjrzę się wspomnianej przez Ciebie ofercie Orange - 5Mbps byłoby prawdopodobnie wystarczające, o ile nie wejdzie dodatkowy lejek techniczny ;-).
Na sensowny internet stacjonarny szans brak - ADSL wyciąga około 2Mbps. Radiówek nie ma w pobliżu ;-)
 #1107887  autor: KC-KARLOS
 08 gru 2020, 19:30
nkp1234: jeśli masz neta domowego LTE w T-Mobile: jaki masz model routera? Może czas na jego wymianę?
Miałem każdego wieczoru dużo niższą prędkość do 10 mbps, żeby w nocy działać z pełną prędkością 60 mega. Po wymianie routera na Huawei B818 net śmiga na pełnej prędkości (do 60 mega) przez całą dobę.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟