Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Obecnie w pewnej rodzinnej firmie są 4 karty SIM, którym niebawem wygasa umowa (w Play). Celem głównym na chwilę obecną jest pozostawienie tych numerów aktywnych lecz bez zobowiązań czasowych.
Problem w tym, że na niektórych numerach jest "pakiet smartfon", czyli miesięczna dopłata do kupionego wcześniej sprzętu, a niestety (i wbrew logice) po upłynięciu mininalnego okresu obowiązywania umowy ta dodatkowa opłata będzie nadal naliczana. Czyli nie można sobie ot tak pozostawić te karty SIM na bezterminie bo inaczej będą klienta doić w nieskończoność...
Pytałem o taryfy bez zobowiązań to jedynie usłyszałem, że może na 12 miesięcy coś da się załatwić. Też nie chcę.
Co w takim razie doradzicie? Czy można przenieść firmowe numery z Abo na prepaid w Play i w ten sposób nimi operować? A może są oferty dla firm od innych operatorów, na które można przejść bez zobowiązań (bezterminowo od początku)?