• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1106296  autor: JestemAbdul
 08 lis 2020, 09:35
Szukam nowej taryfy dla swojego prywatnego numeru.
Do tej pory korzystałem z Play Na Kartę Rok Ważności Konta, i parę miesięcy do tyłu mieściłem się miesięcznie w 11 zł. Ale potem Play dużo pozmieniał dla tej taryfy, pakiet 4GB jest za 10 zł, i to pod warunkiem, że się doładuje konto wcześniej, smsy podrożały, niewykorzystane GB nie przechodzą na następny miesiąc itd. Przestał się w ogóle Play opłacać.
Przeglądałem pół roku do tyłu bilingi, i użycie Internetu na tym numerze oscyluje w okolicach 3GB, maksymalny miesięczny łączny czas rozmów wychodzących wynosił 8 minut, a smsów - 20. MMSów w ogóle. Roaming EU myślę, że 1GB wystarczy.
Zasięg Play to kolejny gwóźdź, który powoduje, że chciałbym zmienić sieć.

Przeglądałem strony operatorów, i widzę, że wszyscy kładą nacisk na pakiety za 25 zł z nolimitem rozmów, smsów, a jak jest jakaś opcja poniżej, to przez brak neta, albo symbolicznym pakietem.

Generalnie chciałbym mieć coś z zasięgiem T-Mobile, bo wydawał mi się w testach terenowych dla mnie najlepszy. Podczas mojego podróżowania i przebywania w różnych miejscach T-Mobile chyba najlepiej się zachowywał, potem Play, i na trzecim miejscu Orange, gdzie mam numer służbowy (choć podobno T-Mobile i Orange duży procent nadajników współdzielą). Play jeszcze ratował to, że mogłem korzystać z VoLTE i VoWIFI.
Jedyną chyba alternatywą jest nadal Play z ich taryfą OdNowa? Bo chyba nie ma nic innego. Przeglądając oferty nie widziałem niczego takiego, gdzie mógłbym sobie jakąś większą kwotą doładować konto, co miesiąc kupować z korzystnym stosunkiem GB/zł pakiet Internetu, a nie mając ważności doładowania tylko na 30 dni korzystać sobie z reszty środków z doładowania na rozmowy i smsy.

Ewentualnie w oczy mi się rzucił T-Mobile GO.
Jak dobrze rozumiem T-Mobile GO to za 20 zł miesięcznie jest nolimit rozmów i smsów, i 1GB Intenetu. Ale za doładowanie konta za 20 zł dostaje się bonusowe 7GB na 30 dni, które nie przechodzi na kolejny miesiąc. Jest to jakaś opcja. Szkoda, że nie ma VoWIFI (jeszcze).

Jeszcze jakąś alternatywę znajdę? W Play ten numer mam praktycznie od początku powstania sieci, a ostatnie kilka lat kompletnie się nie interesowałem i nie śledziłem poczynań operatorów. Czy mają jakieś problemy, plany, czy obsługa jest fatalna, czy często mają awarie. Jedynie wiem, że do któregoś roku Play będzie chciał korzystać tylko ze swoich nadajników.
 #1106312  autor: Remington
 08 lis 2020, 11:34
W Plushu będziesz mieć to za jakieś 12 zł (jedynie przez wyjazdem za granicę trzeba byłoby dokupić jakiś dodatkowy pakiet), na zasadzie pakiet 5GB za 5 zł, a minuty i sms wg cennika. Ale tam ani VoLTE, ani WiFi Calling nie uświadczysz.

Jeśli nie Plus, to za 17 zł w Orange Free na Kartę i z kumulacją netu. Doładowanie 50 zł co 3 mies. da 25GB (czyli ponad 8 GB na miesiąc) sumujące się z wcześniej niewykorzystanymi, minuty i sms wg cennika i jeszcze Ci trochę zostanie na koncie. Minus to brak pakietu w UE w tej cenie, trzeba dokupić dowolny pakiet za ok. 10 zł przed wyjazdem (ale na to starczy kasa, która Ci się uzbiera na koncie).
 #1106555  autor: muszyna2
 13 lis 2020, 19:13
Mam podobną sytuację. Idealny był by dla mnie Blueconnect gdzie za doładowanie 10 zł jest 4 giga które się kumulują a złotówki zostają na rozmowy. Ale brak WiFi calling i roamingu skreśla tą ofertę. Jest gdzieś podobna oferta z WiFi calling i roamingiem?
 #1106663  autor: KC-KARLOS
 14 lis 2020, 22:43
Virgin Mobile i Pakiet Mini 3.
30 minut + 30 SMSów i 300 MB neta (za 1 zł dorzucamy 1GB neta). Cena bazowa 3 zł + za każdy dokupiony 1GB to 1 zł.
Bierz, póki jest, bo za chwilę Play zepsuje ofertę na cacy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1106667  autor: KC-KARLOS
 14 lis 2020, 23:09
Oferowałbym Flexa, ale to oklepany próg 25 zł. Z drugiej strony masz totalnie bezpieczne korzystanie z usług w Polsce i roamingu UE, a gdyby się skończył pakiet 2,65GB neta w UE (po zużyciu paczki net się blokuje i nie naliczy nic dodatkowo), za 3 zł kupujemy krajowy 1GB, bo wyjdzie ok 0,3GB w UE).
Prawda jest taka, że aby mieć wszystko niestandardowe, trzeba wydać więcej, tylko rodzi się pytanie: Czy warto dopłacać te kilka zł, aby nie liczyć minut, SMSów i nie martwić się o zapas internetu? Trzeba też wiedzieć, że mamy limit ok. 0,5GB neta w UE za każde wydane 5 zł za usługi krajowe i tego nie przeskoczymy w żadnej dużej sieci.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1106730  autor: muszyna2
 16 lis 2020, 11:47
Remington pisze:
08 lis 2020, 11:34
Orange Free na Kartę i z kumulacją netu. Doładowanie 50 zł co 3 mies. da 25GB (czyli ponad 8 GB na miesiąc) sumujące się z wcześniej niewykorzystanymi, minuty i sms wg cennika i jeszcze Ci trochę zostanie na koncie. Minus to brak pakietu w UE w tej cenie, trzeba dokupić dowolny pakiet za ok. 10 zł przed wyjazdem (ale na to starczy kasa, która Ci się uzbiera na koncie).
Czy w mamy tu WiFi calling?
 #1106792  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2020, 12:35
muszyna2: OFNK oferuje WiFi Calling. Musisz mieć odpowiedni telefon, który współpracuje z operatorem.

#1106930  autor: muszyna2
 20 lis 2020, 11:01
Karlos20 pisze:
14 lis 2020, 22:43
Virgin Mobile i Pakiet Mini 3.
30 minut + 30 SMSów i 300 MB neta (za 1 zł dorzucamy 1GB neta). Cena bazowa 3 zł + za każdy dokupiony 1GB to 1 zł.
Bierz, póki jest, bo za chwilę Play zepsuje ofertę na cacy.
Przyglądnąłem się i jest to bardzo ciekawe rozwiązanie. Na wakacje zawsze można kupić jakaś inną kartę. Wezmę starter na próbę zobaczymy jak to się sprawdzi.
 #1107120  autor: JestemAbdul
 23 lis 2020, 10:50
Karlos20 pisze:
14 lis 2020, 23:09
Prawda jest taka, że aby mieć wszystko niestandardowe, trzeba wydać więcej, tylko rodzi się pytanie: Czy warto dopłacać te kilka zł, aby nie liczyć minut, SMSów i nie martwić się o zapas internetu? Trzeba też wiedzieć, że mamy limit ok. 0,5GB neta w UE za każde wydane 5 zł za usługi krajowe i tego nie przeskoczymy w żadnej dużej sieci.
Ja chyba dlatego zdecyduję się na T-Mobile GO. Czasy kombinowania z jakimiś pakietami czy dużymi doładowaniami minęły. Nie znam jeszcze tylko na tyle dobrze T-Mobile, żeby wiedzieć, czego się spodziewać, czy to pod kątem awarii, nieładnych zagrywek, gdzie najpierw coś jest dostępne, żeby złapać klienta, a potem nie ma itd.
Plus na pewno odpada. Ja nie byłem nigdy zadowolony z zasięgu Plusa, czy to byłem w Warszawie, Gdańsku, czy gdzieś w górach.