Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Skoro obecnie starcza 80GB miesięcznie to wystarczą dwa startery, bo promocja kończy się 5.01.2021. Jednak pytanie dotyczy raczej rozwiązania docelowego, a nie przejściowego na 2 miesiące.
Doczytałem teraz, że to nie ma zwykłej karty SIM Jestem zmuszony na Orange Flex, ale tutaj 100GB to 80 zł [lub ostatecznie 50 zł za 50GB] :-/ To już taniej wyjdzie kupić za 25 zł najniższy Flex do samego zegarka + nadal Orange 1TB do komórki/laptopa.
w orange na kartę też jest esim.
przykładowe rozwiązanie :
karta w telefonie bez zmian orange 1TB
nowa karta orange free do zegarka doładowana za 100zł na rok co da min. 55GB na rok ok.4,5GB miesięcznie (kasa z doładowanie zużyta zostaje na przedłużenie ważności Internetu)
druga opcja ładowanie zegarkowej karty orange free 50zł co 90dni daje to ok. 10GB miesięcznie (kasa z doładowań zostaje na koncie)
Wow ranga "Stary Wyjadacz" nie sądziłem że dotrwam do niej
A gdzie Ty widziałeś eSIM w ofercie na kartę w Orange?
Tutaj nie ma nic o ofercie na kartę https://www.orange.pl/view/esim - potrzebna jest mi do zegarka usługa "Ekstra karta eSIM" i jest ona dostępna tylko w ofercie abonamentowej indywidualnej lub firmowej oraz we Flex
rymi: kartę eSIM możesz mieć w Orange Na Kartę ale tylko jedną na ten sam numer telefonu (jej wymiana odbywa się w serwisie Nowy Mój Orange). Flex pozwala dobrać drugą z tym samym numerem.
W innym wypadku wymagany jest abonament i wspomniana przez Ciebie usługa.
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam
Ja jednak przeniosę jakiś tam numer do Orange i dostanę rok ważności konta i 2GB, doładuję za 50 zł i dostanę 5GB, potem 50 zł przeleję Przelewem SMS na numer główny żony przelewem cyklicznym i zostanie 32GB na numerze z eSIM - może wystarczy na prawie rok, bo tyle musimy siedzieć w Orange Free 1024GB/360 zł