• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1106040  autor: sylwu
 04 lis 2020, 11:04
Witam. Posiadam numer w a2mobile gdzie roaming jest platny. Jaka polecacie siec prepaid, taryfe, pakiet by moc przez ok 6 tyg tanio albo najlepiej za free rozmawiac i pisac w z holandi do polski? Fajnie jakby byl do tego jeszcze jakis pakiet internetu.
 #1106067  autor: KC-KARLOS
 04 lis 2020, 21:40
Wyboru nie będzie, bo w dużych sieciach występuje roaming regulowany. Więc za 25 zł otrzymasz podstawowy no-limit na minuty, sms/mms + 2,6 GB internetu (po którym dalsze korzystanie to niecałe 19 zł za 1GB z taktowaniem co 1 kB).
Najbezpieczniejszą opcją z pewnym roamingiem bez ekstra niespodzianek (blokada neta po wyczerpaniu neta + możliwość dokupienia dodatkowej paczki) to Orange Flex.
Plus oferuje Pakiet Atlantycki 1GB za 39 zł + dodatkowy pakiet neta w Polsce, który też daje dodatkowego neta w UE (za każde wydane 5 zł to 0,56GB).
Orange Flex oferuje dodatkowo: 0,5GB za 8 zł lub 1GB za 15 zł,
T-Mobile: pakiet zawarty z usług No-Limit + dodatkowo: 7-dniowy pakiet 1GB za 34 zł (sic!)
Play: pakiet zawarty z usług + dodatkowo: 1GB za 15 zł lub ABSURDALNIE WYCENIONA PACZKA 3GB za 50.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1106073  autor: Remington
 04 lis 2020, 22:29
Tam gdzie Karlos20 nie podał ile pakiet jest ważny, to jest to miesiąc. Czyli na 6 tygodni wyjdzie nieco drożej.

U każdego z czterech największych operatorów zasady są jednakowe: minuty i sms będą kosztować tyle co w Polsce (a jeśli są wliczone ryczałtowo w krajowy pakiet, to płaci się tylko za pakiet), za to internetu bez dopłat przysługuje 1GB za każde ok. 9,50 zł wydane na krajowy pakiet zawierający internet (ale nie więcej niż w kraju). Ofert w granicach 20-30 zł miesięcznie na rynku nie brakuje, jest w czym wybierać.
 #1106075  autor: KC-KARLOS
 04 lis 2020, 22:38
Uwaga na operatorów MVNO, oni mają w większości wdrożone ekstra opłaty za usługi w roamingu UE. a2mobile traktuje jako hybryda MVNO i infrastrukturalnego operatora, opartym na sieci Plus, a i tak stosuje dopłaty za roaming.

Jeśli chodzi o neta, interesującą opcją jest Play Na Kartę odNOWA, gdzie kupując pakiet w UE, jest ważny bezterminowo (wg informacji na stronie), lecz pozostaje jeszcze kwestia minut i SMSów (można dobrać odpowiedni pakiet).
Sprawdź dostępne opcje na stronie swojego operatora.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1106118  autor: fwitkowski17
 05 lis 2020, 17:04
Jak na 6 tygodni to raczej nie trzeba obawiać się FUPa (raczej). Ja osobiście rekomenduję T-Mobile.pl (ze względu na partnera roamingowego - T-Mobile NL) z opcją Bez Limitu L z 3,25 GB w UE + ewentualnie dokupowywać sobie paczki 15 GB (w tym 1,63 GB w UE) za 15 zł w aplikacji Mój T-Mobile.
 #1106140  autor: sylwu
 05 lis 2020, 22:27
W tmobile ten supernet video w roamingu nie obowiazuje pewnie?? Nie nalicza mi jakis dodatkowych oplat jak bede korzystal z nowej karty tylko za granica?
Czy w tym orange flex da sie anulowac ta subskrypcje bez konsekwencji, np wykupic ja tylko na miesiac?
 #1106143  autor: KC-KARLOS
 05 lis 2020, 23:58
windows123455860455: u mnie w GO "No-Limit L" posiada 3,3 GB neta w UE.
sylwu: SuperNet Video DVD z 1,5 mbps lejkiem na serwisy bez zjadania neta podstawowego, działa tylko w Polsce. W innym wypadku masz zjadanego neta w ramach roamingu.
We Flexie każdy plan jest aktywny miesiąc. Nie chcesz - wyłączasz. Masz pół roku na ponowne włączenie nowego planu i możliwość korzystania z numeru telefonu w tej ofercie.

#1106161  autor: sylwu
 06 lis 2020, 09:36
ok, ostatnie pytanko, bo flexa z promocji mam za 1zl na msc. czy sa w tej promocji jakies haczyki czy bez problemu po miesiacu moge zrezygnowac. chodzi o promocje dla nowych z kodem flex
 #1106170  autor: KC-KARLOS
 06 lis 2020, 10:59
sylwu: jest jeden haczyk - ale dotyczy odstąpienia od umowy na odległość do 14 dni. Po wpisaniu kodu przed dodaniem karty płatniczej, za pierwszy plan (polecam wybrać najwyższy czyli 100GB w PL + dużo neta w roamingu UE) zapłacisz 1 zł. Jeśli w trakcie aktywnego planu zrezygnujesz z niego po 14 dniach - wówczas korzystasz z opłaconego planu przez resztę czasu i potem się wyłączy, w innym przypadku kasa jest zwracana, a numer dezaktywowany.

Możesz w czasie aktywnego planu - zmienić swoją opcje, wówczas przechodząc z wyższego na niższy, nic nie tracisz. Jeśli przedłużysz swój plan, wówczas po okresie promocji nie zapłacisz 80 a 25 zł, a nowe środki będą widoczne w nowym okresie planu.
Wiele ludzi popełnia błąd przechodząc z niższego na wyższy, a potem gdy przychodzi koniec ważności planu, zostają na lodzie.

#1106198  autor: sylwu
 06 lis 2020, 17:14
Ok . w takim razie zdecyduje sie na ten flex. ostatnie pytanie o ta karte esim, bo pierwszy raz i tym slysze. czy na moto z3 play uruchomie to?
 #1106199  autor: KC-KARLOS
 06 lis 2020, 17:57
sylwu: Moto Z3 Play nie obsługuje eSIM. Potrzebna będzie nano-SIM (ma opcje na 2 karty SIM).
Darmowy starter Flex odbierzesz w dowolnym salonie Orange, bądź zamówisz kurierem, albo kupisz za 3 zł w wybranych kioskach Relay, 1-Minute oraz Inmedio, a także w Ruchu czy Komputroniku.

#1106215  autor: sylwu
 06 lis 2020, 20:46
Dzieki wszystkim za pomoc w wyborze, mam nadzieje ze orange flex sie sprawdzi. Pozdro i milego weekendu!