• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1100931  autor: tre333
 08 sie 2020, 11:10
Szukam opcji za ok 15zł miesięcznie. Chciałbym:
- rozmowy bez limitu
-minimum kilkadziesiąt SMSów (MMS zbędne)
-ok 1-2GB

Nie musi być w jednym pakiecie, może wymagać trudniejszego zarządzania kontem. Może być rozliczanie miesięczne, 2miesięczne czy roczne.
Wrodzinie bardzo źle działa w tej okolicy, choć Plus działa ok. Widziałem Lajta No Limit + 1 GB 15.99. Jest jeszcze coś ciekawego za tak niskie stawki?

Zacząłem oczywiście od tabelki z no-limit, ale tak jak piszę biorę pod uwagę równiez no limit tylko na rozmowy i dokupywanie pakietów.
 #1100947  autor: KC-KARLOS
 08 sie 2020, 16:53
Wrodzinie bardzo źle działa w tej okolicy, choć Plus działa ok.
Co to za bezsensowne zdanie? wRodzinie korzysta z nadajników Plusa/Aero2, więc jeśli nie masz problemów z zasięgiem tej sieci, wszystko powinno tam działać jak należy. Może Tobie nie pasować oferta (pakiet 60 dni za 30 zł, choć jak na podstawowy no-limit to super korzystna opcja - 15 zł/mies. w przeliczeniu, a w tym nielimitowany internet na 2 miesiące - jeśli prędkość zwolni po pierwszych 10GB).
> Plush oferuje minuty bez limitu i 3GB neta za 20 zł/mies.
> A2mobile ma za 17,90 nielimitowane minuty + internet bez limitu danych (5GB full prędkość, potem 3 mbps lejek, po 10GB 1 mbps lejek i po 15GB lejek 0,5 mega), sms to 10 gr/szt. Lepiej dopłacić 2 zł i mieć za 19,90 wszystko nielimitowane + 10GB na pełnej prędkości (potem 1 mbps lejek, a po 15GB to 512 kbps).
> Virgin (Play) ma pakiet Mini 9 za 9 zł/mies. z 300 minutami+300sms+1GB neta. Dodatkowy 1GB dokupisz za złotówkę, elastycznie kiedy chcesz.
> SieMa PL w RBM (Play) oferuje za 19 zł/mie. wszystko nielimitowane i 1GB neta.
> Wspomniany lajt mobile na kartę za 15,99 ma wszystko nielimitowane i zaledwie 1GB neta. Dopłacając 2 zł dostajesz więcej neta - 4GB.

Szczerze, to za 15 zł nic nie znajdziesz. Zawsze musisz tą kwotę przekroczyć, a nie oszukujmy się. Oferty/pakiety prepaid będą drożeć w każdej sieci.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1100948  autor: Remington
 08 sie 2020, 17:05
Karlos20 pisze:
08 sie 2020, 16:53
Wrodzinie bardzo źle działa w tej okolicy, choć Plus działa ok.
Co to za bezsensowne zdanie? wRodzinie korzysta z nadajników Plusa/Aero2, więc jeśli nie masz problemów z zasięgiem tej sieci, wszystko powinno tam działać jak należy

I to jest właśnie bezsensowne zdanie Karlosie. Pojawiały się już na forum podobne relacje i sam potwierdzam to z własnych obserwacji, że karty Aero2 i a2mobile mają coś z priorytetami poustawiane tak, iż za wszelką cenę starają się trzymać konkretnych nadajników lub częstotliwości. Choć sieć ma wspólny identyfikator 260-01, to jakoś rozpoznają, może właśnie po częstotliwości, a może to kwestia priorytetów i sieć ich nie wpuszcza do konkretnych. Ale na pewno tak jest i te karty zachowują się specyficznie (gorzej), zupełnie inaczej niż karty Plusa oraz innych operatorów na nim bazujących.
 #1100949  autor: KC-KARLOS
 08 sie 2020, 17:12
Karty a2mobile i wRodzinie działają na tej samej platformie billingowej (+ wspólny identyfikator sieciowy 260-16), którą współdzieli Premium Mobile z Aero2. Premium Mobile chciał coś dodać od siebie, ale nie wyszło.
Akurat mam aktywną kartę a2mobile, która odbiera tożsamy sygnał Plusa na wsi, więc gdy nie ma nadajnika aero2, opieramy się na sieci Polkomtela. Można coś pokombinować w ustawieniach (Menu Karty SIM (aero2) > Roaming > Kraj), ale czy to coś pomoże, to kwestia indywidualna.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1100950  autor: Remington
 08 sie 2020, 17:16
Początkowo napisałem, że chodzi o nadajniki Aero2, ale oni mają chyba tylko LTE, natomiast takie zachowanie kart jest również przy 3G (2G nie sprawdzałem), więc raczej stawiam na ogólnie gorsze traktowanie tych kart przez sieć Plusa.