• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1100344  autor: zarathos
 30 lip 2020, 10:29
Kończy mi się (14.09) obecna umowa abonamentowa w Orange i zastanawiam się nad kolejną. Karty raczej nie chcę, zawsze są z nimi jakieś problemy jeżeli chodzi o jakość połączeń za granicą albo w mocno zatłoczonych miejscach. Chyba że coś się przez ostatnie lata zmieniło, wtedy mogę rozważyć?

Potrzebuję tak mniej więcej 10GB netu miesięcznie, sensowne taryfy zagraniczne na połączenia i internet (także poza UE - Szwajcaria) i w wypadku abo jak najkrótszy okres umowy (rok, półtora maks).

Warunkiem podstawowym jest jak najlepszy sygnał na jak największej połaci kraju. Z tego powodu odpada Play. Z Orange jestem w miarę zadowolony, działał mi prawie wszędzie, także za granicą nie miałem problemu z netem. Plusa nie miałem od dawna, nie wiem też jak T-Mobile wypada.

Telefon mnie nie interesuje.

Obecnie płacę 70 złotych bez grosza. Nie mam z tym problemu, nie obrażę się jak będzie taniej ;)
 #1100349  autor: piotrzet
 30 lip 2020, 10:38
Heyah 01 19,5 miesięcznie przez rok lub dłużej za 20 GB nolimits sms mms i połączenia w PL i UE. Nie ma żadnej umowy jedynie jest ta gwarancja 12 miesięcy w tej cenie ale możesz zmienić kiedy chcesz.

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #1100358  autor: iphoneski
 30 lip 2020, 15:10
@piotrzet
Czytałeś choćby co napisał autor tematu? Chyba nie, bo gdybyś przeczytał i zrozumiał nie proponowałbyś 01 gdzie nie ma pakietów poza UE :P
A wracając do pytania - zostaje ci albo Orange alvo T-Mobile żeby spełnić wymagania które postawiłeś.
W T-M nic ciekawego nie znajdziesz, bo tam jedynie abonamenty na 2 lata mają jakiś sens, więc zostaje ci Orange. Osobiście korzystam z Orange Flex i tam za 25 zł dostaniesz 15GB i No limit. Co do pakietów poza UE np 500 mega w Szwajcarii to koszt 125 zł (teraz sprawdzane) a 100 minut wymienne na SMS/mms 75 zł. Niestety trzeba kupować w takich paczkach, nie można wziąć tylko części.