Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Potrzebny mi numer, na którym będę głównie odbierał połączenia i rzadko dzwonił albo wysyłał sms, dlatego najważniejsza jest dla mnie długa ważność konta i to żeby kwota doładowania nie przepadała po miesiącu. Obecnie korzystam z oferty Virgin Mobile gdzie mam jedno i drugie ale mam z tą siecią bardzo złe doświadczenia a obsługa klienta jest chamska i nie wykazuje chęci rozwiązania problemu, więc szukam innej oferty z najlepiej roczną ważnością środków i konta po doładowaniu.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2020, 14:33 przez jiwaka, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli nie będzie problemem raz w miesiącu zadzwonić 1-2 sekundy na numer spoza Play to oferta:
Play Odnowa jest bezterminowa, jeśli będziesz miał kilka złotych na koncie i wykonywał 1 połączenie miesięcznie za 1gr.
Jeśli nie wykonasz połączenia choć raz w miesiącu to pobiorą opłatę 2zł, a jeśli na koncie będzie 0 to nic, ale konto z bezterminowego zmieni ważność na rok.
Jeśli Twoje problemy z Virgin nie są natury technicznej to pomyśl nad Play Odnowa. Inwestujesz 20 zł, za które kupujesz pakiety 100 minut i 100 sms, po czym masz je ważne póki ich nie zużyjesz, a numer by go utrzymać wystarczy, że choć raz na rok wykonasz połączenie lub wyślesz sms.
Jeśli nie będzie problemem raz w miesiącu zadzwonić 1-2 sekundy na numer spoza Play to oferta:
Play Odnowa jest bezterminowa, jeśli będziesz miał kilka złotych na koncie i wykonywał 1 połączenie miesięcznie za 1gr.
Jeśli nie wykonasz połączenia choć raz w miesiącu to pobiorą opłatę 2zł, a jeśli na koncie będzie 0 to nic, ale konto z bezterminowego zmieni ważność na rok.
Wygląda fajnie, ale jeżeli dobrze widzę to jedyny pakiet minut jest dość drogi (gdyby był potrzebny)
Jest jeszcze jakaś porównywalna oferta? W Play Odnowa fajne jest to że pakiety nie przepadają ale są przez to droższe więc jeżeli nie ma innej podobnej oferty to mogą być też takie z pakietami na miesiąc. Do tej pory tak miałem i nie było źle.
Te "droższe" pakiety wyniosą bardzo mało: 15 gr za minutę i 5 gr za sms. Jedyna wada, że minuty i sms w tej cenie płatne z góry za 100 sztuk (choć 5 zł jest już w cenie startera).
Bez pakietów tanie są:
- Fakt Mobile (też Play) z ceną 15 gr za minutę i sms, konieczność zasilania min. raz na rok
- a2mobile z ceną 10 gr, zasilanie min. raz na rok,
- wRodzinie z ceną 20 gr, zasilanie min. raz na 2 lata
- Plus Prosto na Kartę z ceną 19 gr, zasilanie min. raz na rok
- nju z ceną 19 gr za min. i 9 gr za sms, zasilanie min. raz na pół roku lub odpisywanie na smsa wysyłanego co pół roku.
Wszystkie ww. zasilenia to min. 5 zł.
Za to z pakietami nic nie wyjdzie taniej niż 20 zł wydane raz na kilka lat.