• W tym dziale znajdziesz pomoc przy sporach i reklamacjach dotyczących usług telekomunikacyjnych lub sprzętu.
W tym dziale znajdziesz pomoc przy sporach i reklamacjach dotyczących usług telekomunikacyjnych lub sprzętu.
Regulamin forum: Proszę, przeczytajcie to do końca. Tu są wskazówki do tworzenia tematów. W pierwszej kolejności powinien się znajdować w nawiasie kwadratowym "[ ]" operator, kolejno drukowanymi literami typ usługi tj.: karta, abo oraz technologia jakiej tyczy się sprawa: kabel, radio, internet, 2G. W następnej części w 3 zdaniach tytuł problemu.
Przykład: [Orange]ABONAMENT- reklamacja, brak zasięgu LTE. Później już w poście możemy dokładnie opisać zaistniały problem i dowolnie rozwijać dyskusję. Oczywiście można się podłączać pod zbliżone sprawy, co da Wam większy zakres odpowiedzi w jednej pigułce, a nie rozbitej na kilka tematów.
 #1193252  autor: banderas
 26 cze 2025, 20:45
WItajcie czytelniczy forum.
Mam w playu dwa zgłoszenia
320273693
Brak odnotowania zwrotu przesyłki w magazynie
319633161
Nie wiedza kiedy będzie przelew pieniędzy z tytułu zwrotu sprzętu
Nikt nit umie mi pomóc, gdzie najlepiej się zgłosić z tym problem.

banderassso
 #1193291  autor: Remington
 27 cze 2025, 16:44
Powyższa „rada” nie zasługuje nawet by ją tym słowem nazwać...

Po pierwsze - ponaglenie operatora.

Po drugie - konsultacja w organizacji konsumenckiej, np. Federacji Konsumentów.

Po trzecie - prośba o interwencję do Miejskiego/Powiatowego Rzecznika Konsumentów.

Po czwarte - wniosek o pozasądowe rozstrzygnięcie sporu przez Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej.

Po piąte - dopiero wtedy jeśli wszystkie powyższe zawiodą, można rozważyć drogę sądową.
 #1193340  autor: Remington
 28 cze 2025, 18:33
Jasne, nie ma to jak na samym początku poradzić rozwiązanie najbardziej kosztowne, ekstremalnie uciążliwe i długotrwałe. Dlatego napisałem, że można je co najwyżej rozważyć i to na samym końcu.

Rzecznik Konsumentów spokojnie wystarczy.