• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #725081  autor: peter_92
 13 cze 2014, 23:24
Witam

W niedługim czasie przenoszę się z Plusa do Play. I tutaj nastaje problem. Będę miał nową karte z Play na ktorej nie bede miał zadnych kontaktów, bo stare zostaną na karcie z Plusa. Co zrobić ? Dodam też, że jak zmienie telefon na inny niż HTC 8S to również zostanę bez kontaktów na sim , bo wszystko jest na starym modelu

W obecnej sytuacji co poradzicie ? proszę o pomoc

pozdrawiam

#725094  autor: user_delete34
 14 cze 2014, 00:23
Z 8S kontaktów nie przeniesiesz. Synchronizują się one z kontem w sieci i stamtąd możesz je wyeksportować i PRÓBOWAĆ importować na nowy telefon.

#725117  autor: peter_92
 14 cze 2014, 09:14
jak to moge zrobic ?

#725126  autor: user_delete34
 14 cze 2014, 10:07
W zasadzie, żeby korzystać z Windows Phone powinieneś mieć konto Live (mail na @hotmail/@outlook.com) i być na nie zalogowanym na telefonie. Dodając kontakty z poziomu telefonu, masz je od razu w internecie, bo tam jest ich główna przechowalnia. Jakiekolwiek ich zmiany synchronizowane są z wersją w chmurze, oczywiście pod warunkiem, że jesteś połączony z siecią. Żeby sprawdzić swoje kontakty, wejdź na pocztę outlook na przeglądarce w komputerze, w lewym górnym rogu kliknij na strzałkę w dół i wybierz Kontakty. Na górze wybierz Zarządzaj a następnie pierwsze Eksportuj... Niestety, plik csv może nie być przyjęty przez telefon - ja tak miałem przy przesiadce z 8S na E72.

Bardzo kiepsko rozwiązane, zmuszają do korzystania z tylko ich usług, bo nie da rady przenieść istotnych danych.

#725132  autor: peter_92
 14 cze 2014, 11:03
na people.live.com widzę że mam wszystkie kontakty , więc jak w obecnej sytuacji mogę je przenieść na nową karte sim przykladowo czy inny tel ?

#725133  autor: user_delete34
 14 cze 2014, 11:08
Na SIM nie da rady, na drugim urządzeniu musisz się zalogować na to samo konto (email) i ewentualnie włączyć synchronizację kontaktów.

#725304  autor: peter_92
 15 cze 2014, 09:20
a jak zmienie tel na androida to co :) ?

#725321  autor: user_delete34
 15 cze 2014, 11:04
Markadiusz pisze:musisz się zalogować na to samo konto (email)
I myślę, że i tego przypadku to dotyczy.