• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #707194  autor: aizo
 31 mar 2014, 17:23
Witam!

Często na forum przewija się temat kont skarbonek.
Ludzie mają po kilkaset złotych zebranych na kontach w różny sposób.
Są też ludzie z Play i z usługa Zbieraj Minuty.Swego czasu widziałem screen gdzie ktoś miał ponad 600 godzin nazbieranych.

Tutaj mam pytanie do tych człowieków ;-) Po co tyle komu tego?
Jak zbierają takie świnki skarbonki czy wykorzystują czy tylko zbierają sobie tak dla zabawy

Chwalcie sie też swoimi rekordami

Połączenie nie może być zrealizowane.

#707279  autor: user_delete34
 31 mar 2014, 23:17
aizo pisze:Są też ludzie z Play i z usługa Zbieraj Minuty.
Sieć: Play Fresh -Stare Zbieraj minuty
aizo pisze: Chwalcie sie też swoimi rekordami
Też wpadłeś się pochwalić? ;)
Co do ludzi z kilkuset złociszami na koncie - to osoby, które nie mają pojęcia o istnieniu innych ofert, opcji doładowań, osoby mające miksa a korzystające sporadycznie i przez to z kasą odłożoną na koncie a także i handlarze np gigabajtami na allegro.

Osobiście preferuję darmowe startery i włożenie karty do innego telefonu w celu zadzwonienia. Doładowuję tylko kartę z numerem głównym (i tutaj pieniądze schodzą mi co do grosza), bo po co robić skarbonki, jeżeli jako obeznany użytkownik mogę po prostu nie wydać grosza i dzwonić?

#707298  autor: bazooka
 01 kwie 2014, 07:42
Aby uzbierać coś na jakąkolwiek skarbonkę trzeba najpierw wydać w tej sieci (lub wydzwonić - ale to się wiążę z wydatkiem)...

Po prostu tak funkcjonują skarbonki - nie wydasz, nie uzbierasz...

Jaki jest więc sens chwalić się uzbieraną skarbonką - to jakby się chwalić ile się wydaje - być może przepłaca w danej sieci - być może gdzie indziej byłoby taniej, lepiej, korzystniej :?:

Korzystam z uzbieranych bonusy tak szybko jak mi to pasuje - między doładowaniami, po skończonych zajebistych promocjach - wtedy gdy nic innego nie można wycisnąć od opa...

Inny temat to niewiedza użytkowników takich skarbonek, którzy nie wiedzą, że mogą to wykorzystać... lub nie wiedzą jak.

Może być też inna grupa ludzi (są różne zasady w różnych taryfach), którzy by móc skorzystać ze skarbonki, musileli by czegoś nie mieć na swoim koncie, a ponieważ nie uaktywnili gdzieś Rok ważności konta to walą cały czas doładowania gdy się im termin ważności konta kończy przez to mają full innych bonusów.
Teoretycznie to nie ich wina, ale jak czytam to forum czy inne i pytania użytkowników to stwierdzam, że społeczeństwo w Polsce jest mało wtajemniczone w regulaminy, ew. zasady oszczędnego korzystania z konta - pytają się o takie podstawowe rzeczy, że nie wierzę by mogli sobie coś zaplanować i z głową coś wykorzystać... Zazwyczaj aktywując coś równolegle mając co innego - druga część im przepada bo ma określony termin ważności...

Te długo ważne bonusy zazwyczaj są tak mało warte, że ciężko je skutecznie wykorzystać, ponieważ zbiera się to wraz z ilością doładowań lub wydatkom z konta głównego (w Orange: Skarbonka czy Karuzela Nagród) - a co jeśli z góry człowiek zakłada oszczędność i korzysta z dwóch SIM w telefonie, i mimo że wydzwania 400 czy więcej minut oraz neta - wydaje miesięcznie max 15zł na połączenia telefoniczne - jak więc może uzbierać mu się pokaźna suma na skarbonkach :?:

Bardziej bym pisał o skutecznym wykorzystaniu środków ze skarbonek tak by część nie przepadła a nie chwalić się ilością skumulowanych środków.

#707681  autor: Precelos
 02 kwie 2014, 16:18
moj rekordowy klient mial ok 2500 zl
oczywiscie t-mobile ;)

Obrazek

#707700  autor: user_delete34
 02 kwie 2014, 18:26
Precelos, nie wiem, skąd ta oczywistość. Jak mnie pamięć nie myli, wszyscy operatorzy mieli kilka lat wstecz doładowanie za 50 zł na 90 dni jako najkorzystniejsza opcja (poza PLAY). Znajomego ojciec miał mixa i pół tysia na koncie - to już mnie zaskoczyło, ale 2,5 to już ogrom. Kogoś ładnie zrobili w balona, by doładowywał ALBO miał super ofertę, ale za krótką ważność (a środki zostawały).

#707728  autor: yul69
 02 kwie 2014, 19:53
Mój wujek ma jakąś starą taryfę na kartę w Plusie i co trzy miechy doładowuje za 5 dyszek,bo się nie zna i tak mu kazali jak kupował fon.
Strach pytać się jego o stan konta.
Do tego mało dzwoni.
Ma ponad 8 dych na karku...może komuś ten stan konta zostawi w spadku?
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2014, 09:43 przez yul69, łącznie zmieniany 1 raz.

#707739  autor: user_delete34
 02 kwie 2014, 20:35
yul69, najwyższy czas go doinformować.
Gdybyś faktycznie leciał na kasę, pewnie i tak wolałbyś "żywe" złotówki, a takich będzie miał więcej, jeśli nie wyda ich na telefon. ;)
 #707778  autor: ChuckyCiechanow
 02 kwie 2014, 23:52
aizo pisze:Są też ludzie z Play i z usługa Zbieraj Minuty.Swego czasu widziałem screen gdzie ktoś miał ponad 600 godzin nazbieranych.
Ciekawe jak jesli licznik zatrzymywal sie na 16.666 minutach (ponad 277 h) na forum powinno być zdjęcie z moim wynikiem.

[ Dodano: 2014-04-02, 23:56 ]
No i kiedyś mój słynny podpis

Moje rozmowy
sponsoruje FreeM Dzięki FreeM
16.320 minut w Zbieraj Minuty
Aktualnie 16.666 minut Czyli
maximum zbierania minut .

#707795  autor: darek638
 03 kwie 2014, 05:32
yul69 pisze:Ma ponad 80 dych na karku...
800 lat? Piękny wiek :mrgreen:

Nigdy więcej Play.
 #707825  autor: Ricki1980
 03 kwie 2014, 11:32
ChuckyCiechanow pisze:
aizo pisze:Są też ludzie z Play i z usługa Zbieraj Minuty.Swego czasu widziałem screen gdzie ktoś miał ponad 600 godzin nazbieranych.
Ciekawe jak jesli licznik zatrzymywal sie na 16.666 minutach (ponad 277 h) na forum powinno być zdjęcie z moim wynikiem.

[ Dodano: 2014-04-02, 23:56 ]
No i kiedyś mój słynny podpis

Moje rozmowy
sponsoruje FreeM Dzięki FreeM
16.320 minut w Zbieraj Minuty
Aktualnie 16.666 minut Czyli
maximum zbierania minut .
Aktualnie ten limit już został zdjęty i można uzbierać więcej niż 277 godzin.

#708177  autor: tylrog
 04 kwie 2014, 19:24
Limit został zdjęty??? Czyli za niedługo na alledrogo będą startery z 1000 godzin do wszystkich, czyż nie?

#708179  autor: KC-KARLOS
 04 kwie 2014, 19:29
Ricki1980, jeśli ten limit jest zdjęty, potwierdź to w jakiś sposób :P

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#708590  autor: tylrog
 06 kwie 2014, 20:14
Coś mi się wydaje że limit w ZM dalej obowiązuje.

#708598  autor: Ricki1980
 06 kwie 2014, 20:33
Karlos20 pisze:Ricki1980, jeśli ten limit jest zdjęty, potwierdź to w jakiś sposób :P
Jak mam to potwierdzić? Zrzut z panelu Play24?

Obrazek

#708599  autor: tylrog
 06 kwie 2014, 20:41
Widzę że nie tylko limity na minuty są usunięte ale i limity na darmowe smsy.

#714339  autor: ?T
 30 kwie 2014, 11:54
Całkiem poważnie pytam - jak można zbierać 'darmowe' sms?
Mam gdzieś kartę ze starymi ZM, coś tam nawet na plus w minutach (normalnie korzystając, bez nabijania), ale sms nie mam tam żadnych i mimo, że w zasadzie prawie nie wysyłam, tylko dzwonię, to jako ciekawostka mnie interesuje:)

#714361  autor: SapaLasha
 30 kwie 2014, 14:43
ja nie zbieram

#714363  autor: Ricki1980
 30 kwie 2014, 14:53
To taryfa Play Fresh z darmowymi sms'ami po doładowaniu.