• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #701706  autor: Arthas4
 28 lut 2014, 17:21
Witam planuję kupić telefon ma mi służyć głównie do telefonowania/sms/czasem grania/czasem słuchania muzyki ogólnie coś w miarę funkcjonalnego i teraz znalazłem
używany Galaxy S2 i mam zamiar go kupić ale...
Właśnie wiadomo jak to z używanymi telefonami jest ma gwarancję na 3 miesiące i po prostu boje się, że coś pęknie/zepsuje się czy nie wiem co jeszcze zaraz po skończonym okresie gwarancji.
Chciałem zapytać jakie macie wrażenia z kupowania używanych telefonów może ktoś kupował ten sam model?
Proszę o odpowiedzi
P.S Jeżeli nie Galaxy S2 to jaki zamiennik do 800 zł polecacie ?

#701982  autor: Ricki1980
 02 mar 2014, 15:40
Niestety, ale Sgs 2 to już eksponat muzealny. Jeśli nie musisz mieć dobrego aparatu w smartfonie, to polecam Moto G. Dobra bateria, zasięg i wykonanie. Telefon sprawia wrażenie solidnego, nie to co Samsung. Mówię to z własnego doświadczenia jako posiadacz obu. Samsung za te pieniądze to porażka. Wadą Motki jest brak slotu na karty SD, ale jeśli i tak słucha się muzyki z Wimp lub innego źródła, nie gra w kilkanaście dużych objętościowo gier, to naprawdę warto.

#702003  autor: Precelos
 02 mar 2014, 17:19
Ricki1980 pisze:Niestety, ale Sgs 2 to już eksponat muzealny
w takim razie gdzie jest moto g?
obiektywnie moto g w wielu aspektach jest niestety gorszy od s2

Obrazek

#702011  autor: Ricki1980
 02 mar 2014, 18:46
Przynajmniej ma wsparcie, istnieje czysty KitKat, większy ekran z większą rozdzielczością. Dla mnie Samsung wygrywa tylko aparatem i slotem na SD. Reszta to minusy łącznie z baterią i jakością wykonania.

#702012  autor: Precelos
 02 mar 2014, 19:10
Przynajmniej ma wsparcie,
istieje duzo custom romow na s2, duzo lepszych niz stockowe
np
XDA:DevDB Information
[ROM][4.4.2][17/02]SlimKat - I9100
Contributors
HardCorePawn,
ROM OS Version: 4.4.x KitKat
ROM Kernel: Linux 3.0.x
Based On: AOSP

Version Information
Status: Stable
Current Stable Version: Build 3
Stable Release Date: 2014-02-17
dolicz do tego
lepszy aparat z przodu i tylu
mozliwosc nagrywania w full hd

jedyna sluszna wersja moto g to ta wersja 16gb, bo ta 8gb(5gb na czystko) to porazka

wiec na plus moto g
nowy fon z nowa bateria
lepsza rozdzielczosc ekranu

wiec tylko 2 plusy, wiec ten eksponat muzealny niestety kladzie na lapatki motorole

Obrazek

#702032  autor: Ricki1980
 02 mar 2014, 20:55
Nie chcę się kłócić, ale zauważ iż nie każdy chce i wie jak wgrać custom rom. Niestety, ale w najważniejszych kwestiach motka rozkłada samsunga. Zasięg i jakość rozmów w Motoroli jest rewelacyjny, bateria też. Czasu nie odszukasz. Exynos z S2 to grzejnik w porównaniu do snapa 400 w Motoroli, o energooszczędności nawet nie wspomnę, ba nawet gps w samsungu to jakieś nieporozumienie, gubi sygnał w terenach zalesionych nawet z włączoną transmisją danych, motka tego nie ma i działa jak szalona. Niestety, ale S2 ma już trzy lata od wejścia do produkcji i czas już o nim zapomnieć, nowych już w sklepach nie ma, a z używanymi nigdy nic nie wiadomo.

#702641  autor: Precelos
 06 mar 2014, 08:33
wszystko ma swoje wady i zalety
ja bym moto g nie wybral, z powodu braku polskiej dystrybucji, owszem mozna go zamowic np w niemczech lub pzrez allegro ale w razie W to trzeba go odsylac zagranice..
do tego dodaj brak czesci zamiennych, cos ci siadzie po gwarancji i jestes w czarnej D... ,glupi glosnik czy wtyk 3.5

mam sentyment do motki, szczególnie do Razr Maxx ale to juz stare czasy

Obrazek