• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#685381  autor: Sig
 25 gru 2013, 22:46
Słabo, w Nju jest lepsza oferta "bez limitu" ilości promocyjnych aktywacji. Do tego mechanizm przyjaźniejszy, bo tu zawsze zapłaci się co najmniej 29,99 zł, a w Nju można mniej niż 19 zł (no limit na komórki) + 9 zł (no limit SMS/MMS) jeżeli mamy mówić o identycznych parametrach, no i jeszcze opcja rozmów na stacjonarne i nie zapłacenia za nie więcej niż 10 zł.

Generalnie, dla mnie, Play, żeby się wyróźnić musiałby dać sporo niższą stawkę, bo tak Nju nie dość, że wypada korzystniej, to nawet przy teoretycznnie gorszej ofercie Nju obroniłoby się mechanizmem naliczania abonamentu - np. wydzwonię na komórki mniej niż 19 zł, zapłacę mniej niż 19 zł, a nie stała miesięczna opłata...

Ceny spadły do takiego etapu, że naprawdę nie ma sensu większego się licytować o kolejne grosze, ale skoro operatorzy chcą w ten sposób konkurować - niech to robią. Może prędzej czy później się opamiętają i zaczną przykłądać większą wagę do innych elementów oferty, choćby BOK... Dawno do Play nie dzwoniłem, ciekawe, czy tam nadal tak "wesoło" jak kiedyś :-).

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#685383  autor: KC-KARLOS
 25 gru 2013, 23:03
A ja dodam coś od kolegi Sig:
jeśli aktywacja w Play byłaby chociaż za 1 zł, wiele osób mogłoby wybrać PLAYa zamiast nju.
nju wygrywa, gdyż oferta jest totalnie budżetowa (zawsze 9 zł minimalnej faktury) i zawsze można po miesiącu odejść do konkurencji - najlepiej na kartę.

Sig: BOK to kuleje, powiedzmy sobie szczerze - tak naprawdę w każdej sieci.
Kroją ceny dla klienta końcowego, kroją koszta dla pracowników - to obsługa i jakość usług spada. To spójne kostki domina u operatorów.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#685384  autor: matteo
 25 gru 2013, 23:06
Sig pisze:Słabo, w Nju jest lepsza oferta "bez limitu" ilości promocyjnych aktywacji. Do tego mechanizm przyjaźniejszy, bo tu zawsze zapłaci się co najmniej 29,99 zł, a w Nju można mniej niż 19 zł (no limit na komórki) + 9 zł (no limit SMS/MMS) jeżeli mamy mówić o identycznych parametrach, no i jeszcze opcja rozmów na stacjonarne i nie zapłacenia za nie więcej niż 10 zł.

Generalnie, dla mnie, Play, żeby się wyróźnić musiałby dać sporo niższą stawkę, bo tak Nju nie dość, że wypada korzystniej, to nawet przy teoretycznnie gorszej ofercie Nju obroniłoby się mechanizmem naliczania abonamentu - np. wydzwonię na komórki mniej niż 19 zł, zapłacę mniej niż 19 zł, a nie stała miesięczna opłata...

Ceny spadły do takiego etapu, że naprawdę nie ma sensu większego się licytować o kolejne grosze, ale skoro operatorzy chcą w ten sposób konkurować - niech to robią. Może prędzej czy później się opamiętają i zaczną przykłądać większą wagę do innych elementów oferty, choćby BOK... Dawno do Play nie dzwoniłem, ciekawe, czy tam nadal tak "wesoło" jak kiedyś :-).
Nadal. Ostatnio dzwoniłem zapytać o "Drugi numer w Play" czyli drugi numer telefonu podłączony pod ten sam SIM abo. Zapytałem pana czy kończąc "Drugi numer" można przenieść numer do prepaida. Wcześniej padło jeszcze jakieś mniej znaczące pytanie mające na celu sprawdzić wiedzę konsultanta. Wracając, konsultant odpowiedział "nie" ale w sposób taki, że moja pewność była bliska zeru. Zapytałem grzecznie czy to tylko jego domniemania, bo jednak to zwykły abo podpięty pod SIMa. Po dłuższej rozmowie stwierdziliśmy, że jednak zrobię zgłoszenie na Play24 i ktoś to porządnie sprawdzi.

Ten konsultant mógłby chociaż wprost powiedzieć, że nie wie i nie ma informacji na ten temat. Nawet mu przekazałem info, że mógłby chociaż regulamin przeczytać. Zaczął czytać. Nie było tam niestety nic, co mogłoby być pomocne.

#685415  autor: vh
 26 gru 2013, 09:40
No super wątek. ;-) Mnie chodziło o to, że oferta unlimited jest limitowana.

T10s, OT-311, 1650, X501, P780, GT-C3322, E560, 3S, 4X, G7 Power, X7b

#685636  autor: KC-KARLOS
 26 gru 2013, 21:59
vh, i jest limitowana, lecz pod innym kątem xD

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#692077  autor: paker
 21 sty 2014, 08:40
Jest limitowana dla tych którzy wykorzystują wykorzystują komórkę w celu call center.