• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #666123  autor: suri78
 06 paź 2013, 10:18
Witam
Jestem tu nowa. I oczywiście z problemem ... od wczoraj nie mam kontaktu z moją koleżanką ... jak do niej dzwonię, sygnału brak ... słyszę tylko"

"Przepraszamy, wybrany numer w tej chwili nie odpowiada, prosimy spróbować później"

I tak w kóło ... wiem, że miała problemy ... czy to możliwe, że odłączono jej telefon? Co może być innym powodem?

Bardzo proszę o pomoc i dziękuję
Ostatnio zmieniony 06 paź 2013, 15:31 przez suri78, łącznie zmieniany 1 raz.

#666126  autor: KA
 06 paź 2013, 10:34
W tej formie podany problem to raczej sprawa dla wróżki... :mrgreen:

#666129  autor: M a r c i n
 06 paź 2013, 10:42
Może po prostu nie włączyła telefonu od wczoraj ??

Możliwe jest też, że jej się popsuł, zamoczył... ;)

Obrazek

#666130  autor: suri78
 06 paź 2013, 10:46
A co mogę jeszcze dodać ... przedwczoraj jeszcze z nią rozmawiałam ... płakała ... wczoraj zadzwoniłam tylko raz, bo w pracy byłam ...sygnał był, ale nie odbierała ... a dziś rano już ze 3 razy ... za pierwszym razem był komunikat który podałam, że przepraszamy wybrany nr nie odpowiada ... potem przyszła mi informacja, że jest już dostępny więc zadzwoniłam, ale znów nie odebrała, a teraz już za każdym razem wciąż ten komunikat ... nie wiem jak sprawdzić czy z nią ok

[ Dodano: 2013-10-06, 10:48 ]
... pisała mi wcześniej coś, że chce sieć zmienić ... o nowej karcie myślała ... ale wiem, że tego nie zrobiła bo nie ma pieniędzy ... sama z dwójką dzieci ... bez pracy ...

#666132  autor: Niezgodna7
 06 paź 2013, 10:52
Mogła wyłączyć dla świętego spokoju...
Jak daleko mieszka, to nie ma co jechać..
Wyślij Jej smsa, może ma raporty włączone, to otrzymasz info o dostarczeniu, dziś, jutro..
Zresztą opy mają często samoczynne powiadamianie, że nr jest już dostępny.
A może jest z EryTM, lub Orange, i ma modernizację nadajnika..?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#666133  autor: suri78
 06 paź 2013, 10:57
Tak właśnie zrobiłam ... wysłałam do niej sms, ale cisza na razie. Dziękuję wam za odpowiedzi i uczciwość ...

#666142  autor: Niezgodna7
 06 paź 2013, 11:22
Jak sprawdzić czy żyje, tak?
Tylko przez kogoś z rodziny, znajomych, albo daleka podróż.
Ty Ją lepiej znasz, ma dzieci, raczej nic sobie nie zrobi...
PS. Często takie wyłączanie telefonu nie wróży nic złego. Tacy są ludzie, że olewają tych, co dobrze chcą dla nich samych.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#666160  autor: suri78
 06 paź 2013, 13:18
Nadal u niej cisza :( Komunikat wciąż ten sam ... nie przychodzą do mnie żadne powiadomienia, że odebrała smsa ... Nie znam nr do jej sąsiadów :(((( Pocieszam się, że może z braku kasy nie zapłaciła abonamentu i jej tele tylko odłączyli ... bo gdyby zmieniła na kartę, to przecież by mnie poinformowała!

[ Dodano: 2013-10-06, 13:25 ]
... bo przecież mogło tak być ... że zablokowali jej połączenia wychodzące to na pewno ... ale przychodzące też mogli i ona zwyczajnie wyłączyła telefon no bo po co ma go ładować jak wie że i tak nic się nie zmieni.
Poczekam do jutra i zobaczę ... może się odezwie

#666163  autor: Niezgodna7
 06 paź 2013, 13:29
Suri. Nie chcę Cię dobijać, ale jak wyłączany jest abonament, to chyba pierw wychodzące blokują?
PS. Poinformowała?
E.. To by od kogokolwiek dryndnęła i Ci powiedziała.
Ja tam myślę, że ona się Tobą nie przejmuje. I to wszystko, głowa do góry.
##
Ależ oczywiście, czekamy do i na jutro
:- )
..ciekawe, jakie będzie rozwiązanie..

#666164  autor: Kryniczanin
 06 paź 2013, 13:32
A może sprzedała telefon? Coś piszesz o braku kasy. Może tel sprzedała i została jej tylko karta sim.

#666168  autor: suri78
 06 paź 2013, 13:43
Tak. Kontaktowałam się z nią chyba w czwartek ... ja do niej dzwoniłam, bo nie odpisała mi już na któryś sms z kolei. Ona ma naprawdę nieciekawą sytuację, ale to dobra dziewczyna. Znamy się kupe lat ... urwał nam się kontakt, ale całkiem niedawno go nawiązałyśmy. A więc zadzwoniłam i ona odebrała, mówiła że w domu siedzi i że nie może odpisywać na sms bo zablokowali jej telefon i nie ma kasy teraz żeby zapłacić. Wszystko byłoby ok, ale kolejnego dnia rano przysłała mi sms, że u niej ok. Dalej historię znacie ... Teraz to ja sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
Ale nie sądzę że wyłączyła telefon, żeby mieć spokój ... tam się coś dzieje :(

[ Dodano: 2013-10-06, 13:45 ]
Gdyby chociaż sygnał był, to może by jej mama odebrała ... a tak :(

#666173  autor: Niezgodna7
 06 paź 2013, 13:55
Jak już się odnajdziecie, to warto, aby miała drugą kartę, gdy abonament wyłączają.
Rok ważne konto, a Ty zawsze masz jak do Niej zadzwonić.
*
Nie ma co gdybać o najgorszym, bo jeśli nawet, to nie zawsze jesteś w stanie pomóc na znaczną odległość.
Idź na spacer, odpocznij.

#666176  autor: suri78
 06 paź 2013, 14:14
Aha, to jeśli telefon na kartę to mogłabym się do niej w każdej chwili dodzwonić przez okres kilku miesięcy. Muszę ją namówić na tą kartę ... A jak ona ma na abonament to możliwe, że po 2/3 dniach zablokowali jej również przychodzące, prawda?
Dlatego nie mogę się dodzwonić i nie przychodzą potwierdzenia odbieranych sms? Bo sms też nie może odbierać, tak?

Dzięki śliczne i tak bardzo mi pomogłaś

Dam znać jak się wyjaśni sprawa

#666188  autor: razin
 06 paź 2013, 15:07
Co ma wspólnego ten temat z działem LG.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2013, 17:01 przez razin, łącznie zmieniany 1 raz.

#666196  autor: suri78
 06 paź 2013, 15:30
Przepraszam

#666197  autor: darek638
 06 paź 2013, 15:33
Widać, że się martwisz. Dla niektórych to obce.

Nigdy więcej Play.

#666203  autor: user_delete27
 06 paź 2013, 16:25
razin,
Co ma wspólnego ten temat z działem LG i ta nazwa tematu wręcz Cytat:
Problem ... co się stało

Widac ze post zakladany byl w pospiechu i nerwach a ty sie czepiasz o cos takiego? Moderdator jestes, czy co? Sam profilaktycznie stuknij sie tym mlotkiem z emotikona w czaszke i pomysl zanim cos napiszesz, tacy jak ty doprowadzili upierdliwosc do perfekcji - nic nie wniosles do tematu, ale oczywiscie musiales warknac tak dla zasady :/ ja tez tutaj nic nie wniose bo powodow takiego stanu rzeczy noze byc wiele, od wylaczonego aparatu az po roaming krajowy w play ( o ile kolezanka ma telefon w play). sam dzwoniac do znajomych z playa czesto slysze taki komunikat pomimo tego ze oni sa w zasiegu.

#666206  autor: razin
 06 paź 2013, 17:01
:-)
Ostatnio zmieniony 07 paź 2013, 05:04 przez razin, łącznie zmieniany 7 razy.

#666210  autor: Niezgodna7
 06 paź 2013, 17:21
Suri.
Tak, większość operatorów umożliwia rok ważne konto na karcie, czasem za darmo, czasem za 5zł rocznie.
*
Może to tylko zbieg okoliczności, a nie wina abonamentu..
Musisz czekać, bo za dużo jest tych "może".

#666268  autor: user_delete27
 06 paź 2013, 22:03
razin pisze:
dziadek186 pisze:Widac ze post zakladany byl w pospiechu i (w) nerwach a ty sie czepiasz o cos takiego? Moderdator jestes, czy co? Sam profilaktycznie stuknij sie tym mlotkiem z emotikona w czaszke i pomysl zanim cos napiszesz, tacy jak ty doprowadzili upierdliwosc do perfekcji - nic nie wniosles do tematu, ale oczywiscie musiales warknac tak dla zasady :/ ja tez tutaj nic nie wniose bo powodow takiego stanu rzeczy noze byc wiele, od wylaczonego aparatu az po roaming krajowy w play ( o ile kolezanka ma telefon w play). sam dzwoniac do znajomych z playa czesto slysze taki komunikat pomimo tego ze oni sa w zasiegu.
Poziom Twojego postu jest na niskim poziomie intelektualnym. Jak masz coś sensownego do napisania to zacznij od samego Siebie. Brak polskich znaków, rażące w oczy błędy jaką Ty szkołę reprezentujesz. Poza tym od problemów z siecią jest dział do tego przeznaczony. Ps. do Administracji z góry przepraszam za użycie zakazanego koloru.

Jaką szkole ja reprezentuje? Czlowieku, musiales 6 razy edytowac swoj post zeby doprowadzic go do porzadku i pytasz mnie jaka szkole ja reprezentuje ? Nie uzywam znakow diakrytycznych poniewaz piszac tutaj nie tworze pisma urzedowego tylko wyrazam swoja opinie ! Poza tym tak jest szybciej. Jezeli ci sie to nie podoba to trudno, jakos to przezyje. Natomiast nie moge przezyc samowolnego mianowania sie "straznikiem teksasu" na forum - chcesz rzadzic ludzmi, wystartuj w wyborach lub zaloz firme. Forum to nie miejsce na karcenie swiezych uzytkownikow, im trzeba pomagac.
P.S. To wyroznienie moich jak ty to nazwales "razacych bledow" uwazam za smieszne. Zamiana m na n to nie blad, a literowka ! A co do "Widac ze post zakladany byl w pospiechu i (w) nerwach a ty sie czepiasz o cos takiego?"
W takim razie powinnismy pisac - Bez pospiechu, bez nerwow, bezblednie, bezmyslnie ...
Bledy potrafisz wyszczegolniac, ale polonista z ciebie zaden ;)
EOT