• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #611201  autor: aizo
 31 sty 2013, 21:10
Ostatnio jak włączałem sobie usługę przez Play24 pomyślałme czy ma to jakieś znacznie czy cos uruchamiamy przez stornę (Play24, Oragne Onlnie) Czy kodem przez telefon.

Chodzi mi tutaj o to co sieć ,,bardziej lubi,, Co mniej ją obciąża.
Domyślam się, że różnicy nie ma prawie wcale lub to jest całkowicie obojętne.

Co jest lepsze Waszym zdaniem ?Ktoś coś wie więcej na ten temat?

Połączenie nie może być zrealizowane.

#611354  autor: Spioszek
 01 lut 2013, 20:57
Przez kody jest zapewne bardziej to dopracowane.
Podam na moim przykładzie, pare miesięcy temu miałem dostać rekomepnsate na konto promocyjne od 1szego następnego miesiąca (przez to nie mogłem zmienić taryfy do 1szego dnia nowego miesiąca).

Przez kod wyskakiwała informacja że się nie da, przez strone zakceptowało i wysłało info że ok i taryfa zostanie mi zmieniona.

Efekt był taki że dzwoniąc do BOKu nie mogli mi zmienić taryfy bo była niby w trakcie rezlizacji (a trwało to więcej niż 7dni).

Jakbym tylko przez kod USSD to system nie zmieniał taryfy, ale też nie blokował zmiane przez konsultanta, przez strone byłem uziemiony bo usługa niby w trakcie realizacji.

Także na moje przez strone jest mniej dopracowane to wszystko.

#613953  autor: paker
 15 lut 2013, 12:58
Z tego co mi wiadomo to nie ma żadnej różnicy.

#614626  autor: orson_dzi
 18 lut 2013, 00:16
Też wydaje mi się, że nie powinno być różnicy. Na przykładzie Orange. Nawet jak usługę wprowadza się ręcznie od razu do systemu, to raz może to potrwać dosłownie minutę, a raz 2-3 godziny.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)