• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #603674  autor: Ikuso
 27 gru 2012, 12:09
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Moje pytanie może być trochę bagatelne, jednakże zdecydowałem się je zadać ponieważ dość mocno mnie nurtuje.

Jak wiadomo w sieci roi się od samozwańczych recenzentów i testerów telefonów komórkowych, chyba największy ich wysyp mamy na youtube, każdy jest w stanie zrobić recenzję, kwestia tego jakiej jest ona jakości. Więc moje pytanie brzmi: jak można zostać takim recenzentem i otrzymywać telefony do testów? Skąd Ci wszyscy miłośnicy telefonów dostają najnowsze smartphony aby je zrecenzować?

Jestem swego rodzaju maniakiem komórkowym i wielką przyjemność sprawiłaby mi możliwość otrzymywania najnowszych cudów techniki aby sprawdzić je w działaniu, a następnie zrecenzować. Tylko właśnie, jak to zrobić?

Pozdrawiam was wszystkich.

#603860  autor: orson_dzi
 27 gru 2012, 23:28
Ikuso pisze:Skąd Ci wszyscy miłośnicy telefonów dostają najnowsze smartphony aby je zrecenzować?
W dużej mierze mają spore zasoby finansowe (lub bogatych rodziców).

Z tego co się w miarę orientuję, to żeby coś dostać z agencji, to trzeba przez jakiś okres czasu zamieszać testy na własną rękę, np. na swojej stronie, a telefony z własnych źródeł. Ale to jak przez mgłę pamiętam zasady, dawno o tym czytałem.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#604717  autor: ganc2
 31 gru 2012, 04:28
Nikt ci nie da prostego przepisu, musisz miec wlasny pomysl na to, dogadac sie z kims, kto ci je udostepni, lub kupowac samemu.

#610898  autor: paker
 30 sty 2013, 12:51
Myślę że to nie jest taka prosta sprawa. Trzeba sobie wyrobić renomę a to kosztuje trochę czasu i pracy.

#611528  autor: Spioszek
 03 lut 2013, 02:59
Przykładowo jeśli prowadziłbyś jakiś kanał na Youtube i mógłbyś się pochwalić oglądalnością swojego kanału liczonych w tysiącach widzów dziennie to wtedy napewno było by Ci dużo łatwiej poprosić jakąś firmę o przetestowanie ich najnowszego Smarfona ;)