Witam,mam poważny problem,dzisiaj około godziny 14 wysłano kilka smsów z mojego numeru o charakterze seksualnym,problem w tym że telefon cały czas miałem przy sobie,bluetootha miałem wyłączonego i teraz mam nieprzjemności bo do większości moich znajomych przychodzi sms o treści propozycji seksualnej,czy istnieje taka możliwość że ktoś mi się włamał na mój numer/telefon????? tych wiadomości nie miałem w skrzynce nadawczej,a zawsze jak wysyłam smsa to zostaje w folderze wysłane... co to może być?
- Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Co ja o tym myślę: usuń wszystko, co na nim masz (skopiuj tylko pewne pliki, np. zdjęcia i wideo), przywróć oryginalne ustawienia i jeśli na androidzie masz taką możliwość zrób twardy reset/przywracanie oprogramowania. Zapewne bawiłeś się sklepem gugla i ściągnąłeś jakiś badziew wysyłający SMSy. Norma u androidowców...
ze sklepa gogla sciagalem tylko gierki,smsy były po polsku ale skad ten "ktoś" miał moją liste kontaktów?,nie mam konta online.o co tu chodzi?
pawel1993jlbn, nieznajomość Androida szkodzi!
Instalowane aplikacje żeby działały, wykorzystują m. in. listę kontaktów, SMSy, i inne informacje osobiste, zapisane w telefonie.
Instalowane aplikacje żeby działały, wykorzystują m. in. listę kontaktów, SMSy, i inne informacje osobiste, zapisane w telefonie.

to znaczy że kto mógł to wysłać osoba czy jakiś system?
a ostatniąaplikacje instalowałem jakieś 2-3 tygodnie temu a tak to tylko troche gierek mam
[ Dodano: 2012-06-05, 16:19 ]
i czy aplikacja może sobie wysyłać smsy do moich kontaktów "chcesz dziś w nocy zrobić coś szalonego...sex ?" bez żadnych konsekwencji?
[ Dodano: 2012-06-05, 16:19 ]
i czy aplikacja może sobie wysyłać smsy do moich kontaktów "chcesz dziś w nocy zrobić coś szalonego...sex ?" bez żadnych konsekwencji?
Jak jej zezwoliłeś, to czemu nie? Chyba przy wyborze aplikacji w sklepie (nie korzystam z andka, więc nie wiem na 100%) masz napisane na co musisz zezwolić aplikacji? Wybrałeś (jak się domyślam) darmowe gry z reklamami itp, więc i tak się ciesz, że nie były to SMSy premium, bo byś kwoty na rachunku miesięcznym nie ogarnął.
Czy ten SMS jest w bilingu?pawel1993jlbn pisze:..tych wiadomości nie miałem w skrzynce nadawczej,a zawsze jak wysyłam smsa to zostaje w folderze wysłane... co to może być?
Markadiusz pisze:Jak jej zezwoliłeś, to czemu nie? Chyba przy wyborze aplikacji w sklepie (nie korzystam z andka, więc nie wiem na 100%) masz napisane na co musisz zezwolić aplikacji? Wybrałeś (jak się domyślam) darmowe gry z reklamami itp, więc i tak się ciesz, że nie były to SMSy premium, bo byś kwoty na rachunku miesięcznym nie ogarnął.
tak zezwolilem aplilacji na kilka opcji ale w kaźdym razie nie bylo tam punktu źe wyraźam zgode na wysyłanie erotycznych smsów do moich znajomych bez mojej ingerencji,więc troszkę mnie to [..],i mam pytanie a mianowicie co ta aplikacja miala na celu wysylajac takie smsy zdenerwowac mnie czy jak? Apropo bilingow to nienam pojecia
Ostatnio zmieniony 14 lip 2012, 01:55 przez pawel1993jlbn, łącznie zmieniany 1 raz.
A kto by o tym napisał w taki sposób? ;> Mogło się to nazywać Komunikacja SMS lub Wiadomości lub podobnie w każdym razie.pawel1993jlbn pisze:ale w kaźdym razie nie bylo tam punktu źe wyraźam zgode na wysyłanie erotycznych smsów do moich znajomych
Wiem, że to denerwujące i co ja Ci radzę zrobić to to, byś jak najszybciej przełożył kartę do innego telefonu i wysłał do WSZYSTKICH ze swojej książki telefonicznej (z karty SIM i androida włącznie) SMS z przeproszeniem za ewentualne wiadomości, jakie mogły zostać wysłane z racji zawirusowania telefonu. Na przyszłość pobieraj tylko aplikacje, które są na 100% pewne i niezbędne. Nie klij, bo Ci Bozia język upier****.
sory za przeklinanie ale troche wkurzyło mnie to,jak myslicie czy to może się powtórzyć/powtarzać ? i w jakim celu to "COŚ" wysyła te smsy ?
[ Dodano: 2012-06-05, 20:48 ]
sory za przeklinanie ale troche wkurzyło mnie to,jak myslicie czy to może się powtórzyć/powtarzać ? i w jakim celu to "COŚ" wysyła te smsy ?
[ Dodano: 2012-06-05, 20:48 ]
No jeżeli nie wyczyścisz sobie telefonu, to kto wie, czy cały czas nie są wysyłane kolejne sztuki?
Nie wiem, w jakim celu. Jak by to były SMSy Premium to oczywiście w celach zarobkowych, ale tu są zwykłe. Widocznie po prostu aplikacja-śmieć. Te SMSy nie zawierały czasem adresu jakiejś strony? Bo jak tak, to byś łatwiej zlokalizował, który to program. Mimo wszystko, poza usunięciem jego samego polecałbym gruntowne czyszczenie softu.
Nie wiem, w jakim celu. Jak by to były SMSy Premium to oczywiście w celach zarobkowych, ale tu są zwykłe. Widocznie po prostu aplikacja-śmieć. Te SMSy nie zawierały czasem adresu jakiejś strony? Bo jak tak, to byś łatwiej zlokalizował, który to program. Mimo wszystko, poza usunięciem jego samego polecałbym gruntowne czyszczenie softu.
Jeśli nie zaczniesz działać i korzystać z porad poprzednika, SMSy będą dalej wysyłane bez Twojej wiedzy, A Ty będziesz obciążony opłatami za ich wysyłkę. Dodatkowo operatorzy nie ponoszą odpowiedzialności za treść tych SMSów, więc w tej sytuacji Ci nie pomogą - sam sobie jesteś winny. Uważaj, jakie aplikacje pobierasz. Smartfony to mini komputery. Tak na przyszłość: Wyposaż się w program antywirusowy, najlepiej płatny (nie są drogie) . I szukaj w Google Play, a nie jakiś "ruskich" stron.pawel1993jlbn pisze:sory za przeklinanie ale troche wkurzyło mnie to,jak myslicie czy to może się powtórzyć/powtarzać ? i w jakim celu to "COŚ" wysyła te smsy ?

Zabieracie się do weryfikacji od d u p y strony, niepotrzebnie zakładacie że robi to aplikacja. Owszem, można założyć bluejacking i zesparawoanie i przejęcie kontroli nad urządzeniem przez BT, ale skoro był wyłączony to raczej niemożliwe. Albo zrobienie tego online, ale komu by się chciało? Złośliwy kod raczej wysyłałby wiadmości do wszystkich z książki a nie wybierał starannie pojedyncze osoby. Bez przesady, trojan z prawdziwego zdarzenia jeszcze na androidzie nieprędko zagości.
Najpierw sprawdź numer centrum SMS z którego sms przyszedł, ja bym raczej obstawiał bramkę SMS umożliwiającą wpisanie dowolnego numeru (nie pamiętacie afery w polsce z wykręćnumer? sam korzystałem), niż złośliwą aplikację. I sprawdź czy twoje SMSy do tych osób widnieją w bilingu i historii online na stronach operatora.°
Najpierw sprawdź numer centrum SMS z którego sms przyszedł, ja bym raczej obstawiał bramkę SMS umożliwiającą wpisanie dowolnego numeru (nie pamiętacie afery w polsce z wykręćnumer? sam korzystałem), niż złośliwą aplikację. I sprawdź czy twoje SMSy do tych osób widnieją w bilingu i historii online na stronach operatora.°