• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #546658  autor: Spioszek
 10 kwie 2012, 12:28
Interesuje mnie czy jakbym miał Netia Player od kogoś, a mam łącza Neostrade z routerem to będzie to śmigało?

Wystarczy mi dostęp do Ipli, iplexu, i tvn playera.

#546793  autor: pakierhakierxd
 10 kwie 2012, 20:26
Nie będzie bo on współpracuje tylko z internetem netii i do tego musisz mieć netia spota.

Pozdrawiam :)

#546795  autor: Spioszek
 10 kwie 2012, 20:28
Testowałeś? czy Ci się tak tylko wydaje?

Przykład tuner satelitarny w TP który miał działać tylko pod LiveBoxem działa również pod routerami jak się je dobrze ustawi. (ip z pewnego zakresu)

#546808  autor: pakierhakierxd
 10 kwie 2012, 20:52
Na netii blogu pisał ktoś z netii że to działa tylko na usłudze netii zresztą wiem że aby używać netia playera trzeba też używać netia spota który ma gówniaczy zasięg ...

Pozdrawiam :)

#547032  autor: Spioszek
 12 kwie 2012, 04:00
Szkoda że nie mam możliwości od kogoś pożyczyć na godzinke lub dwie to bym potestował, bo nigdzie nie moge znaleźć tej informacji, a pozatym ktoś mógł źle to ustawiać (konflikt IP, lub nie przyznanie go wcale)

Bo skoro TV Plater łączy się tylko z siecią Internetową, a podłącza się do do routera, który i tak przyznaje mu po DHCP IP a następnie udostępnia Internet, to teroretycznie powinno to chodzić na dowolnym Routerze.

Chyba że Netia Player jest tylko na potrzeby Neti i ma w sofcie tak wpisane by chodził tylko na IP z Neti, lub początkowe ustawienia takie jak login i hasło jest przypisane do urządzenia to by był lipton i by nie chodziło.

#547091  autor: KR2615
 12 kwie 2012, 13:49
Podejrzewam, że serwery serwujące treści multimedialne są ustawione tak, żeby wpuszczały tylko ruch z IP netii. Znając Polaków, to znaleźli by się ludzie którzy dzieliliby login u róznych operatorów, stad to ograniczenie.

#547099  autor: Spioszek
 12 kwie 2012, 14:28
Pytam oto bo ktoś sprzedaje Netia Playera, a przecież on musi płacić co miesiąc za dzierżawe a jak będzie chciał zrezygnować i nie odda sprzętu to chyba 500zł kary ma :).

#550466  autor: r1q2
 26 kwie 2012, 17:19
NetiaPlayer będzie działał Widgety się odpalą.
Mam tak w pracy :)