• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #546382  autor: user_delete19
 09 kwie 2012, 10:36
Ahoj,
w ramach porannej pRSSówki trafiłem na Kanadyjczycy mają sposób na telemarketerów :
[…]Jest też najbardziej skuteczne rozwiązanie - rejestracja na liście osób, które sobie takich telefonów nie życzą w ogóle, czyli "do-not-call list". Rejestracja jest bezpłatna, na liście można umieścić zarówno telefon stacjonarny, jak i komórkowy. Procedura jest prosta - można skorzystać zarówno z rejestracji telefonicznej, jak i przez internet. Po pięciu latach trzeba zastrzeżenie powtórzyć.Na liście jest już ponad 10,6 mln zastrzeżonych numerów.[…]
I tak się zastanawiam - czy UKE przebąkiwało może o czymś takiem? Ostatnio było dosyć głośno o glupawych sms ze spamem i bzdurnych konkursach a jakoś o dzwoniących (...) cicho. Ja bym chętnie coś takiego powitał...
 #607980  autor: user_delete34
 15 sty 2013, 17:29
Mam taryfę Simplus. Żadnej zgody na telemarketing, patrząc po Plus online, nie udzieliłem. Nie dostaję żadnych SMSów dotyczących jakichkolwiek ofert, jednak telefony już tak i bardzo mnie to denerwuje. Dziś były 3 z samego Plusa (skąd niby są zablokowane). Na te z Orange czy inne wpływu niestety nie mam ale czy mogę choćby połączenia od telemarketerów z Plusa trwale zablokować? Dzwonią raz z numeru stacjonarnego z warszawskim prefiksem, innym razem z numeru z typowo plusowskim prefiksem i odrzucać nie chcę, bo nie wiem, czy do mnie nie dzwoni np. znajomy z czyjegoś telefonu.