• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #509130  autor: Kerion
 15 paź 2011, 15:37
Witam!
Nie znalazłem podobnego tematu, więc tworzę nowy, nie wiem czy w odpowiednim dziale.
Otóż sprawa wygląda tak, że mam abonament w play, taryfa Long Play i na koniec każdego okresu rozliczeniowego zostaje mi jeszcze ok. 40zł w pakiecie złotówek, które przepadają. I teraz mam takie pytanie: czy jeżeli wyślę jakiegoś smsa, żeby coś kupić albo przelać sobie pieniądze na konto, to czy zabierze mi to pieniądze z pakietu złotówek czy doliczy do rachunku? Szukam jakiegoś sposobu, żeby nie marnować tych 40zł miesięcznie...

Pozdrawiam
Kerion

#509138  autor: michalus
 15 paź 2011, 15:59
Smsy Premium rozliczane są poza pakietem złotówek,a więc będziesz miał doliczane do abonamentu.Jedyna rada-wykorzystać by nie przepadły.

#509141  autor: knopers
 15 paź 2011, 16:13
Może znajdź w jakiejś sieci usługę w stylu "zbieraj minuty" i dzwoń sam do siebie i chociaż będziesz miał minuty. Albo zgadaj się z kimś kto ma włączoną taką usługę.

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej

Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300

#509142  autor: Wiola_K
 15 paź 2011, 16:15
Mnie jak zostanie kasa w abo to będę sobie zasilać telefon an kartę w T. dzięki usłudze Bonus.

#509575  autor: Vieslav
 17 paź 2011, 19:46
Jedyna opcja to dzwonić na numery w T-mobile z aktywną usługą zbierania minut. Są czasem oferty sprzedaży minut na allegro, możesz próbować. Za połączenia Play->Play bonusowe minuty za rozmowy chyba nie są przyznawane.

#509594  autor: KC-KARLOS
 17 paź 2011, 20:35
Vieslav pisze: Za połączenia Play->Play bonusowe minuty za rozmowy chyba nie są przyznawane.
Zgodnie z regulaminem usługi "Zbieraj Minuty" czy "Nowe Zbieraj Minuty" - minuty nie są przyznawane za odebrane połączenia z Play do numeru Play (dotyczy to też z Red Bull Mobile do Play, gdyż te taryfy/oferty działają w ramach tej samej infry P4).
Musi to być z T-Mobile PL, Heyah, Orange PL, Plus, CenterNet (wRodzinie), wszystkie sieci MVNO niedziałające na infrastrukturze Play, wszystkie sieci stacjonarne (niektóre VoIPy też), z wyłączeniem oferty Play Domowy; dodatkowo: wszystkie sieci komórkowe i stacjonarne zagraniczne.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟