• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #377845  autor: Szymon77
 31 gru 2009, 14:42
Prosze o pomoc.
Ktos wydzwania do mnie np. o 3 ciej rano i sie smieje , sapie.
Dzwoni z nr 790367xxx Play.
Konsultant Play wprowadzil mnie w blad.Za jego namowa
-Zglosilem ten fakt na policji(mam zaswiadczenie)
-udalem się z zaswiadczeniem do salonu operatora,gdzie otrzymalem na pismie wraz z pieczatka oswiadczenie ze nic nie zrobia w mojej sprawie
Ponownie zadzwonilem na infolinie Play
Kolejny konsultant Play Pani Alina P. nie chciała (pomimo zgloszenia na policji) przyjac odemnie zadnego zgloszenia, reklamacji , nawet nie chciała zapisac numeru który do mnie wydzwania celem poinformowania wlasciciela o grozacych mu konsekwencjach.
Zbywala mnie abym udal się do swojego operatora(orange), lub ponownie poszedł na Policje.
Jestem chory na serce , nie moge się denerwowac a za mna dwie nieprzespane noce.
Proszę o pomoc -pewnie jest tu wielu ludzi z duzym zasobem wiedzy z branzy telekomunikacyjnej.
Nadmieniam ze do typa dzwonilem w dzien z roznych telefonow lecz ten nie odbiera.
Numeru nie zamierzam zmieniac ani wylaczac telefonu w nocy.
Jeżeli zablokuje jego numer w telefonie może zmienic swoj numer lub zastrzec i dalej będzie mnie nekal-chciałbym aby zgodnie z prawem poniosł konsekwencje.

#377910  autor: blady_zl
 01 sty 2010, 01:40
Mi to się kiedyś zdarzyło ze też dzwonił jakiś natręt z zastrzeżonego , aż w końcu powiedziałem : ''chociaż byś numer zastrzegł idioto'' i po sprawie :mrgreen: :mrgreen: Polecam! 8)
Tak na marginesie wiem że w Sony Ericssonach była taka opcja że było można ustawić bodajże listę 10 numerów od których można odbierać połączenia , gdy ktoś dzwonił z poza listy połączenie dawało sygnał zajętości , aż w końcu 'żartownisie' dali sobie spokój :P

I przede wszystkim nie odbierać ! da sobie w końcu spokój :wink: a jak będzie dzwonił wciśnij '*' gwiazdkę na klawiaturze to wyciszy dźwięki a połączenie niech sobie idzie ;)

#377933  autor: kowcio
 01 sty 2010, 12:12
Najłatwiej to albo kupić telefon z opcją czarnej listy, albo zmienić numer- tyle, że to nie każdemu pasuje.
Wszystkie nowe Samsungi też mają czarna listę (na połączenia i SMSy osobno).
 #378437  autor: kerim36
 04 sty 2010, 09:57
witam

temat pamietam jeszcze z przed kilku lat jak pracowalem w salonie jednego z opow - otoz z doswiadczenia klienta proponuje temat zglosic do prokuratury, a nie na policje.

Policja niekoniecznie musi sie zajac tematem i sprawe moze szybko umozyc, a prokurator tematem musi sie zajac i docelowo i tak sprawa bedzie badana przez policje.

Masz przeslanki ku temu, iz jest to uciazliwe i nie sluzy twojemu zdrowiu, wiec "ten baran" mimo wszystko powinien zrozumiec, ze nikogo poza nim nocne telefony nie bawia.

#389343  autor: FABIANO
 23 lut 2010, 11:36
Witam. Mam pytanie bo nie wiem co zdziałać. Otóż kilka dni temu napisałem e-meila do BOK-u Orange o prośbę zmiany błędnego Cell Info w pewnej lokalizacji. Podałem im wszystkie szczegóły dotyczące problemu oraz najważniejsze dane im potrzebne (LAC, CID...itd itp). Na następny dzień otrzymałem e-meila zwrotnego od pewnego Pana abym podał im dokładną lokalizację w której ja się znajduje oraz mój numer telefonu :shock: .Jak napisał że te dane są potrzene aby mogli przekazać sprawę do odpowiedniego działu. I teraz to co mnie zastanawia-Czy ja musze im podać mój numer telefonu?? Po co im potrzebny mój numer telefonu? Nawet dziwie się że pytają o moją dokładną lokalizację w której się aktualnie znajduje skoro podałem im LAC i CID oraz błędne CI (a nie koniecznie może mi chodzić o BTS-a w mojej miejscowości prawda?........Czy ktoś na forum wie o co tu chodzi?

#389770  autor: Fafral
 25 lut 2010, 15:08
blady_zl pisze:I przede wszystkim nie odbierać ! da sobie w końcu spokój :wink: a jak będzie dzwonił wciśnij '*' gwiazdkę na klawiaturze to wyciszy dźwięki a połączenie niech sobie idzie ;)
Dokładnie nie odbierać. Wyciszyć telefon, wyłączyć wibracje (na noc).
Jeśli to nie pomoże zablokować numer, zablokować połączenia, które są z numerów zastrzeżonych.

Komuś się nudzi poporstu, ja osobiście też nienawidzę jak ktoś dzwoni w nocy :evil:

Obrazek

Siemens C30 > N2600> N5300 > N7310 Supernova> E71>Samsung i9000 Galaxy S